خبرگزاری کار ایران

نرخ ۱۵ درصدی مشارکت زنان در بازار کار ایران

نرخ ۱۵ درصدی مشارکت زنان در بازار کار ایران
کد خبر : ۸۷۴۰۲۳

حدود ۴۹.۶ درصد جمعیت کشور را زنان تشکیل می دهد که سطح مشارکت زنان در بازار کار ایران حدود ۱۵ است.

 به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، تهمینه دانیالی (مشاور امور بانوان اتاق تعاون) با بیان این مطلب درباره نقش و جایگاه زنان ابراز داشت: زنان نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند و توجه به نیرو‌های بالقوه عاملی در راستای توسعه پایدار در همه ابعاد آن است.

او ادامه داد:  در کنار بالا بودن رشد اقتصادی به مفاهیمی همچون توسعه اجتماعی، توسعه پایدار و توسعه انسانی بر می‌خوریم که در مفهوم توسعه انسانی مشارکت زنان در مسیر توسعه اقتصادی و اجتماعی و سیاسی حائز اهمیت بوده و اعتقاد راسخی در سطح جهان شکل گرفته که زنان در توسعه مشارکت داده شده تا نیروی کار، مهارت، خلاقیت ، نوآوری و تخصصی و مدیریت آنان در فرآیند توسعه به کار گرفته شود و زیربنای توسعه آموزش باشند.

این مدرس دانشگاه بیان داشت: اینجاست که این مفهوم مصداق پیدا می کند آموزش یک مرد آموزش یک نفر است و آموزش یک زن آموزش خانواده است و تعاونی تبلور مشارکت، نتیجه ترویج و توانمندسازی است که با حضور زنان که هسته اصلی آن هستند شکل می‌گیرد، قوی می‌شود  و به پایداری می رسد و نتیجه این پایداری در کنار توانمندسازی توان افزایی است.

به گفته این مدرس دانشگاه، ۴۹.۶ درصد  از جمعیت جهان زنان هستند بیشترین سهم زنان از جمعیت در کشور  لتونی با ۵۴.۳ درصد و قطر با ۲۳.۵ درصد را شامل می‌شود.

دانیالی درباره سهم زنان در تولید ناخالص داخلی  اظهار داشت: یکی از بارقه های انقلاب اسلامی تاثیر معنا دار حضور زنان در عرصه های فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی بوده و به همین جهت است که حضور زنان و تاثیر معنا دار آن را در ده های اخیر شاهد هستیم، سهم زنان از تولید ناخالص داخلی برحسب توسعه یافتگی متفاوت است در ایالت متحده ۴۷ درصد از نیروی کار را زنان تشکیل داده اند و به اندازه ۴۱ درصد از تولید ناخالص داخل سهم دارند.

او افزود: این در حالی است که در هندوستان زنان ۱۷ درصد از تولید ناخالص داخلی را دارند و در آفریقا این عدد به ۱۸ درصد می رسد و نرخ مشارکت زنان در بازار ایران کار حدود ۱۵ درصد برآورد شده است.

مشاور امور بانوان اتاق تعاون ایران ابراز داشت: حدود ۴۹.۶ درصد جمعیت کشور را زنان تشکیل می‌دهد که سطح مشارکت زنان در بازار کار ایران حدود ۱۵ است.

او یادآور شد: سیاست‌های خوبی در راستای ارتقای این مشارکت اتفاق افتاده است و اصلی‌ترین آن هدایت جامعه زنان به سمت حضور در تشکل‌ها و تعاونی‌ها بوده است چنانچه حدود ۱۱درصد تعاونی‌های کشور را تعاونی‌های زنان با تعداد ۱۰ هزار تعاونی تشکیل می‌دهند که در یک دهه گذشته این عدد از رشد کمی و کیفی بیشتری برخوردار بوده است.

او به بهره گیری از توانمندی‌های بانوان در عرصه اجرای برنامه و طرح های اقتصادی تاکید کرد و گفت:  یکی از راهبردهایی که برای توانمند سازی زنان استفاده شده است تاکید بر این نکته است که مشارکت زنان صرفا به مفهوم بهره مندی آنان از مزایا و نتایج برنامه های توسعه نیست بلکه آنان باید در اجرای برنامه ها و طرح‌های توسعه اقتصادی مشارکت فعالانه داشته باشد و این مشارکت جز از طریق حضور در تشکل‌ها و تعاونی‌ها میسر نیست و در این راه نیاز است که بر روی مقوله آموزشی سرمایه گذاری صورت گیرد تا مهارت‌های آنان ارتقا یابد و تاکید اتاق تعاون بر ایجاد مرکز آموزش تعاونی‌ها نشان دهنده سیاستهای کلان و چشم انداز اتاق تعاون در ماموریت خود است.

دانیالی خاطر نشان کرد: در اکثر کشور‌های در حال توسعه زنان ۲۵ درصد بیشتر از مردان کار می‌کنند ولی حقوق زنان ۴۰ درصد کمتر از مردان است، در ژاپن دستمزد زنان در مقابل مردان ۵۱ به ۱۰۰ است. در سوئد ۹۰ به ۱۰۰ و این نشانده اختلاف فاحش در پرداخت دستمزد است.

او گفت: بخش تعاون در جمهوری اسلامی ایران توانسته است به تاثی از سیاست‌های ICA اتحادیه جهانی تعاون حضور زنان و جوانان را در این عرصه تقویت کرده و به سمت شکل گیری تعاونی‌های با محوریت خانواده برود تا تک تک اعضای آن که شامل اعضای خانواده است، بخشی از ماموریت‌های تعاونی را بر عهده گیرد که این خود نشان دهنده تشویق و حمایتهای لازم به ارائه خدمات حمایتی در غالب تعاونی قلمداد می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز