خبرگزاری کار ایران

رئیس کمیته ایمنی کمیسیون سلامت مجلس در وبینار روز بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار:

باید با نرم افزارهای هوشمند بهداشت حرفه‌ای و ایمنی فنی آشنا شویم

باید با نرم افزارهای هوشمند بهداشت حرفه‌ای و ایمنی فنی آشنا شویم
کد خبر : ۱۶۳۰۷۷۵

رئیس کمیته ایمنی کمیسیون سلامت مجلس در وبینار روز بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار گفت: باید با نرم افزارهای هوشمند بهداشت حرفه‌ای و ایمنی فنی آشنا شویم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، وبینار کشوری بزرگداشت روز جهانی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار ۱۴۰۴ به مناسبت روز جهانی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار، به همت انجمن متخصصین بهداشت حرفه‌ای و با مشارکت نمایندگان تشکل‌های کارگری، کارفرمایی، دولت و مجلس در فضای مجازی برگزار شد. در این سمینار مجازی از همه متخصصین و نمایندگان جامعه کارگری، کارفرمایان، مهندسان بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار، مدیران صنایع و کارگاه‌ها دانشجویان و علاقه‌مندان به این حوزه جهت شرکت گسترده در این وبینار مجازی دعوت به‌عمل آمده بود. وبینار امسال انجمن متخصصین بهداشت حرفه‌ای با شعار «تحولی بنیادین در بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار با بهره‌گیری از هوش مصنوعی و دیجیتال سازی» آغاز شد. 

در این نشست، حامد اکبری (رئیس کمیته ایمنی کمیسیون سلامت مجلس) اظهار کرد: حدود پنج سال است که پیشنهاد تشکیل سازمان ایمنی و بهداشت حرفه‌ای توسط ما مطرح شده که هر بار به فراموشی سپرده می‌شود. پس از حادثه معدن طبس ما طرح را بازنگری کرده و به آقای اتابک وزیر صنعت دادیم که دوباره پس از مدتی فراموش شد. ما هرگز نباید مسئله ایمنی را به فرامشی بسپریم و مدام منتظر حادثه جدید باشیم. 

وی افزود: چون در دولت ما چندین متولی و چندین مرجع حقوقی در حوزه ایمنی داریم، لذا برای همگرایی باید شکل کار را عوض کنیم. برخی نهادها بدون در نظر گرفتن مسئله مالی و با فشار کار بالا تلاش می‌کنند. ما تا چه زمانی می‌خواهیم سنتی به کار ایمنی ادامه دهیم؟ بحث هوشمندسازی دستگاه‌های اجرایی از جمله اهدافی است که دولت باید آن را پی بگیرد. زیرساخت یکپارچه ابری هوشمند دولت در داخل پنجره هوشمند دولت و اصلاح نظام اداری به شکل هوشمند، اهمیت فراوانی دارد. 

اکبری اضافه کرد: در حوزه ایمنی نیز هوشمندسازی می‌تواند بسیار موثر باشد. بهبود هر خدمات‌رسانی در گروی این هوشمندسازی است. ما مواردی را داریم که بازرسان به نفع یا به زیان کارفرمایان ناخواسته بازرسی اشتباه داشتند و در نتیجه در این شرایط ما نیاز به کاهش دخالت عامل انسانی را در این حوزه نظارتی داریم. 

رئیس کمیته ایمنی کمیسیون سلامت مجلس بیان کرد: دولت می‌تواند کمک کند تا از طریق فناروی‌های هوشمند و هوش مصنوعی برای پیش‌بینی بسیاری از حوادث به فعالان اقتصادی یاری برساند. این در چهارچوب همان هوشمندسازی دولت است. با پنجره‌های هوشمند خدماتی دولت، نیازهای افراد پیش‌بینی شده و بدون اینکه فردی به جایی دیر برسد، کارهایش انجام می‌شود. 

این کارشناس تصریح کرد: ما با هوشمندسازی اطمینان مردم را به بدنه دولت افزایش داده و سرمایه اجتماعی را افزایش خواهیم داد. کمبود نیروی انسانی در وزارت کار و وزارت بهداشت و سایر وزارتخانه‌ها، ضرورت دست دراز کردن به سوی فناوری‌های دیجیتال و هوشمند را دوچندان می‌کند. 

وی تاکید کرد: افرادی که در صنایع کار می‌کنند، می‌توانند از فناوری‌های هوش مصنوعی در همه فرآیندهای کار، ایمنی، طراحی و. . استفاده کنند. استفاده از هوش مصنوعی باتوجه به اطلاعات عظیمی که وجود دارد، یک ضرورت است و باید در میان مردم به فرهنگ بدل شود. امیدواریم سال آینده در این مورد یک همایش بین‌المللی نیز برگزار کنیم. ما باید نرم افزارهای ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نیز استفاده و طراحی کنیم.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز