در همایش تجلیل از زنان کارگر نمونه مطرح شد؛
وزیر کار: به تقویتِ انرژی زنانه در جامعه نیاز داریم/ تقویت مشاغل خانگی از برنامههای وزارتخانه است

وزیر کار در رابطه با تقویت مشاغل خانگی گفت: کارهای خوبی در وزارتخانه آغاز شده و تغییر مسیر موجود، کار دشواری است، اما امیدواریم با کمک نمایندگان محترم و معاونت امور زنان ریاست جمهوری، بتوانیم این تغییرات را در مشاغل خانگی ایجاد کنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، همایش تجلیل از زنان کارگر نمونه بعدازظهر امروز سهشنبه ۹ اردیبهشت ماه در وزارت کار برگزار شد. در این همایش احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بهروزآذر، معاون زنان رئیسجمهور، علیرضا محجوب، دبیر کل خانه کارگر، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، فاطمه جلودارزاده، نماینده سابق مجلس و رئیس اتحادیه زنان کارگر، چکشیان، معاون فرهنگی وزیر کار، خلج، مشاور زنان وزیر کار، فاطمه وحدت، عضو اتحادیه زنان کارگر و جمعی از زنان کارگر حضور داشتند.
احمد میدری در این همایش ضمن تبریک روز دختر و ایام هفته کارگر گفت: شب گذشته جلسهای در مورد انتخاب کارگران نمونه داشتیم. در این جلسه، ۲۷ نفر از کارگران از سراسر کشور کارهای خود را ارائه کردند. از میان آنها، یکی از بهترینها، دختری از استان خراسان بود که با استفاده از ضایعات زعفران، اسانسی تهیه کرده بود و ارزش ۳ میلیون تومانیِ هر کیلو ضایعات زعفران را به ۱۰۰ میلیون تومان رسانده و آن را صادر میکرد.
وی ادامه داد: این نوآوری نشاندهنده روح مهربانانه و سختکوشانه دختران و مادران ایرانی است که میتوانند یک زباله را به یک کار ارزشمند تبدیل کنند. فرش ایران نیز نمایانگر همین سختکوشی و هنر زنان ایرانی در طول تاریخ است.
میدری گفت: زنان کارگر علاوه بر کار در محیط کار، مسئولیتهای سنگینی در خانه نیز دارند. در حالی که زنان در کشورهای غربی با ورود به بازار کار، مسئولیتهای خانگی را به بیرون سپردهاند، زنان ایرانی همچنان همه وظایف قبلی خود را نیز بر عهده دارند.
وزیر کار ادامه داد: فرسودگیهای جسمی در زنان کارمند یا کارگر بیشتر از زنان غیرکارگر است، زیرا آنها باید علاوه بر ۸ ساعت کار در محیط کار، در منزل نیز به انجام کارهای مختلف بپردازند.
وی با اشاره به توانایی زنان برای انجام برخی از امور گفت: ما مردان به تقویت نقشهای دخترانه و مادرانه نیاز داریم. زنان توانایی انجام کارهایی را دارند که ما مردان نمیتوانیم انجام دهیم. به طور مثال در کشورهای غربی، زنان ابتدا برای مبارزه با الکلیسم متحد شدند. آنها میگفتند مصرف الکل میتواند خانوادهها را از هم بپاشد. آنها با هم علیه این رفتار غیراخلاقی متحد شدند.
وزیر کار گفت: در قرن بیستم نیز چندین حرکت از سوی زنان شکل گرفت که بسیار تعیینکننده بود و امروز به شدت به آن نیاز داریم. به عنوان مثال، در کشور هلند، با توجه به تصادفاتی که موجب از دست دادن کودکان شده بود، ضرورت تغییر در شهرسازی احساس شد تا امنیت جانی بیشتری برای همه، به ویژه کودکان، فراهم شود. این حرکت از سال ۱۹۷۰ آغاز شد و امروز در هلند، مادران پیشگام در جلوگیری از تصادفها، به تغییرات اساسی در طراحی خیابانها و فضاهای شهری دست زدهاند.
میدری بیان کرد: ما به شدت به این نوع انرژی مادرانه و خواهرانه نیاز داریم تا مسائل مختلف را حل کنیم. در مورد تصادفات در ایران، اگر این حرکت مادرانه حمایت نشود، نمیدانم چقدر موفق خواهیم بود. همچنین، در خصوص حوادث ناشی از کار، که متأسفانه امروز در بندرعباس و بندر شهید رجایی داغدار هستیم، نیاز به امنیت شغلی و کاهش این حوادث احساس میشود. زنان کارگر و بهطور کلی زنان باید صدای خود را بلند کرده و از دولت و بخش خصوصی بخواهند که اقداماتی برای کاهش حوادث ناشی از کار انجام دهند. اعتقاد ما بر این است که بدون همراهی زنان، برخی از حرکتها نمیتواند نتیجهبخش باشد.
وزیر کار همچنین در خصوص حمایت دولت از مشاغل خانگی گفت: سال گذشته ۵۰ درصد از بودجهی مشاغل خانگی اختصاص یافته است. آقای دکتر پزشکیان در جلسهای که برای ایجاد اشتغال برگزار شد، به این بحث پرداختند که چگونه میتوانیم تسهیلات را بهطور کامل در اختیار زنان خانهدار قرار دهیم تا از خلاقیتها و نوآوریهای آنها بهرهبرداری کنیم. کارهای خوبی در وزارتخانه آغاز شده و تغییر مسیر موجود، کار دشواری است، اما امیدواریم با کمک نمایندگان محترم و معاونت امور زنان ریاست جمهوری، بتوانیم این تغییرات را در مشاغل خانگی ایجاد کنیم.