خبرگزاری کار ایران

در همایش تجلیل از زنان کارگر نمونه مطرح شد؛

رئیس فراکسیون زنان مجلس: زنان کارگر مشکلات زیادی دارند/ توسعه مشاغل منعطف برای زنان به عدالت جنسیتی کمک می‌کند

رئیس فراکسیون زنان مجلس: زنان کارگر مشکلات زیادی دارند/ توسعه مشاغل منعطف برای زنان به عدالت جنسیتی کمک می‌کند
کد خبر : ۱۶۳۰۸۰۲

یک نماینده مجلس گفت: امروز زنان، به ویژه قشر کارگر، با مشکلات فراوانی مواجه هستند. زنان کارگر ما با دستمزدهای پایین، ساعت‌های کار طولانی و سنگین، عدم تأمین امنیت شغلی و ضعف در بیمه یا نبود بیمه شغلی دست و پنجه نرم می‌کنند. این مشکلات عموماً با مشکلات مردان متفاوت است و لازم است که به آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدبیگی، رئیس فراکسیون زنان مجلس، در همایش تجلیل از زنان کارگر نمونه گفت: دختران امروز، مادران فردای ما و آینده‌سازان کشور هستند و ما به وجود همه آن‌ها افتخار می‌کنیم. افتخار بزرگ‌تر ما این است که الحمدالله پرچم محبت و احترام به دختران، این موجودات مهرپرور و مهربان، در دین مبین اسلام جایگاه ویژه‌ای دارد. این کرامت که در اسلام و ایران به دختران داده می‌شود، در هیچ‌کجای دنیا و هیچ دینی به این شکل وجود ندارد. زنان نه تنها نیروی انسانی جامعه هستند، بلکه نیروی انسانی را نیز تربیت می‌کنند و باید جامعه را برای حرکت و پیشرفت آماده سازند. 

وی گفت: در جلساتی که با آقای دکتر میدری داشتم، متوجه شدیم که ایشان در تلاش‌اند تا عدالت را برای قشر ضعیف کارگری تحقق بخشند. اهمیت دارد که ما به عنوان قانون‌گذار، سیاست‌گذار و مجری، راهبردهایی را بنا نهیم و قوانینی را وضع کنیم که از شما حمایت کند. 

محمدبیگی افزود: امروز زنان، به ویژه قشر کارگر، با مشکلات فراوانی مواجه هستند. زنان کارگر ما با دستمزدهای پایین، ساعت‌های کار طولانی و سنگین، عدم تأمین امنیت شغلی و ضعف در بیمه یا نبود بیمه شغلی دست و پنجه نرم می‌کنند. این مشکلات عموماً با مشکلات مردان متفاوت است و لازم است که به آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشیم. 

وی گفت: دوره باروری زنان کوتاه است و برخی کارفرماها فشار می‌آورند که خانم‌ها ازدواج نکنند یا صاحب فرزند نشوند. آیا این کارفرمایان محترم به این فرصت محدود همسری و مادری برای خانم‌ها توجهی دارند؟ اگر خانمی در سه دهه‌ی زندگی خود نتواند صاحب فرزند شود، فرصت طلایی مادری و تأمین نیروی انسانی برای آینده کشور را عملاً از دست می‌دهد. 

این نماینده مجلس ادامه داد: البته قوانین خوبی در این زمینه وجود دارد، مانند تغییر مرخصی شش ماهه به نه ماهه، و موارد دیگری در قانون جوانی جمعیت که از زنان شاغل حمایت می‌کند. این حمایت‌ها شامل امتیاز فرزندآوری در استخدام، تسهیلات در دوران تحصیل، کاهش ساعات کار شبانه، و اعمال مرخصی‌های ویژه است. اما آیا همه این موارد به‌طور کامل توسط کارفرماها، به‌ویژه در بخش‌های غیردولتی و خصوصی، اجرا می‌شود؟ این مسائل نیاز به بررسی جدی دارند و هنوز در قوانین نقص‌هایی وجود دارد. 

وی گفت: امروز نشستی مهم با سرکار خانم بهروزی آذر، در مورد مسائل حوزه ملی و امنیت زنان داشتیم. موضوعاتی از جمله جلوگیری از ظلم و ستم به زنان و حفظ کرامت بانوان در دستور کار ما بود. تلاش ما این است که تأمین امنیت زنان را در همه جا، چه در شغل و چه در خانه، فراهم کنیم. 

محمدبیگی گفت: امروز دنیا از ظرفیت مشاغل خانگی و خانوادگی بهره‌برداری می‌کند و بین ۲۰ تا ۳۰ درصد از این ظرفیت در سرمایه‌گذاری خرد و مشاغل کوچک به کار گرفته می‌شود. این مشاغل در لیست توسعه و رشد کشورها جایگاه ویژه‌ای دارند، در حالی که ما هنوز در کشور خود تنها به دو یا سه درصد از این ظرفیت دست یافته‌ایم. 

رئیس فراکسیون زنان گفت: باید با حمایت کافی و تسهیلات مالی و طرح‌های مناسب از مشاغل خانگی و خانوادگی پشتیبانی کنیم. این مشاغل با ماهیت و روح زنانگی سازگارند و امکان کار در خانه، نگهداری از کودکان و کسب درآمد مناسب را فراهم می‌کنند. مشاغل حوزه اقتصاد دیجیتال و الکترونیک می‌توانند به تکمیل زنجیره اشتغال زنان کمک کنند و باید زیرساخت‌های لازم برای این مشاغل از سوی مجلس و دولت فراهم شود. 

وی بیان کرد: این امر به زنان این امکان را می‌دهد که با صرف هزینه و زمان کمتر، درآمدهای بهتر و پایدارتر داشته باشند و خانواده‌ها متعادل و سالم بمانند. اینکه زنان کارگر مجبور باشند برای تأمین معیشت خانواده کار کنند، نباید مانع از ایفای نقش مادری و همسری آن‌ها شود. زنان بسیاری به دلیل فشارهای معیشتی با مشکلات روانی و تنش‌های جسمی روبرو هستند که این مسائل باید مورد توجه قرار گیرد. 

محمدبیگی گفت: امروز رعایت عدالت جنسیتی به این معناست که باید مشاغل منعطف برای زنان و خانواده را توسعه دهیم و به مکمل‌های این طرح، مانند بیمه خانوادگی، توجه کنیم. جناب آقای وزیر، شما مسئولیت مستقیم این حوزه را بر عهده دارید و سرکار خانم بهروزی آذر نیز در حوزه زنان در ریاست جمهوری وظایف ویژه‌ای دارند. رسیدگی به زنان شاغل و همچنین بیمه زنان خانه‌دار که شغل خانه‌داری را به رسمیت بشناسد، بسیار مهم است و باید برای آن اعتبار کافی تخصیص یابد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز