استاد بهداشت حرفهای و ایمنی کار دانشگاه قزوین تاکید کرد؛
از هوش مصنوعی در حسگرها، آموزش و تحلیل پدیدههای حوزه ایمنی و بهداشت حرفهای میتوان بهره گرفت

ما در بحث هوش مصنوعی و دیجیتالی سازی حوزه ایمنی و بهداشت حرفهای ابتدا در بخش آموزش (از طریق واقعیت افزوده و واقعیت مجازی "VR") میتوانیم استفاده بسیار خوبی داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، وبینار کشوری بزرگداشت روز جهانی بهداشت حرفهای و ایمنی کار ۱۴۰۴ به مناسبت روز جهانی بهداشت حرفهای و ایمنی کار، به همت انجمن متخصصین بهداشت حرفهای و با مشارکت نمایندگان تشکلهای کارگری، کارفرمایی، دولت و مجلس در فضای مجازی برگزار شد.
در این سمینار مجازی از همه متخصصین و نمایندگان جامعه کارگری، کارفرمایان، مهندسان بهداشت حرفهای و ایمنی کار، مدیران صنایع و کارگاهها دانشجویان و علاقهمندان به این حوزه جهت شرکت گسترده در این وبینار مجازی دعوت بهعمل آمده بود.
وبینار امسال انجمن متخصصین بهداشت حرفهای با شعار «تحولی بنیادین در بهداشت حرفهای و ایمنی کار با بهرهگیری از هوش مصنوعی و دیجیتال سازی» برگزار شد.
در این وبینار، مهران قلعه نویی (استاد بهداشت حرفه ای و ایمنی کار دانشگاه علوم پزشکی قزوین) با تشریح علمی تاثیر هوش مصنوعی بر بازار کار جهانی و روابط کار و ایمنی، اظهار کرد: ما در بحث هوش مصنوعی و دیجیتالی سازی حوزه ایمنی و بهداشت حرفهای ابتدا در بخش آموزش (از طریق واقعیت افزوده و واقعیت مجازی "VR") میتوانیم استفاده بسیار خوبی داشته باشیم.
وی افزود: ما میتوانیم در حوزه سنجشگری از دادهها و سنسورها و الگوریتمهای یادگیری ماشین و شبکههای عصبی در فضای دیجیتالی از هوش مصنوعی استفاده کنیم و تصمیمات درستتر بگیریم. همچنین از رباتها در کارهای خطرناک برای چک کردن برخی مناطق خطرناک در حوزه کار و همچنین برداشت بارهای غیرطبیعی یا ورود به محلهای با دمای غیرعادی برای انسان، از رباتهای مجهز به هوش مصنوعی و فناوری دیجیتالی استفاده میکنیم.
قلعه نویی تاکید کرد: برخی سنسورها و حسگرهای هوش مصنوعی در ابزارهای پوشیدنی و تجهیزات فردی الصاق میشوند. این حسگرها سلامت افراد یا نوع تشعشعات یا گازهای خطرناک یا مایعات و... که خطرناک و سمی هستند را شناسایی میکنند. حتی تشعشعات و صداهای ناسالم توسط حسگرهای دوربینی با الگوریتمهای خاص برنامهنویسی شده قابل سنجش هستند و اطلاعات آنها توسط هوش مصنوعی قابل تحلیل است.
این استاد بهداشت حرفهای و ایمنی کار دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار کرد: شرکتهایی مثل اینفینیتی و سایر شرکتهای مشابه امکاناتی را تولید کردند که از طریق آنها دوربینهایی درست میکنند که فقط دوربین نیستند بلکه تصاویر را تحلیل میکنند. علاوه بر این هوش مصنوعی مکالمهای در چت باتها در تحلیل و شناخت برخی موارد علمی قابل استفاده هستند. ما امیدواریم از این ابزارها در تصمیمگیریهای ایمنی و بهداشت حرفهای استفاده کنیم اما باید به یاد داشته باشیم که این ابزار فنی پاسخگوی همه سوالات ما نیست و ضریب خطا هم دارد.