انتقاد آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی از ادامه بلاتکلیفی/قانون تعیین تکلیف باید اصلاح شود
آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی میگویند: تبصره ۱۰ ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی باید تغییر کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی از ادامه بلاتکلیفی خود انتقاد دارند و میگویند: قانون اخیر مجلس، همهی آموزشدهندگان را تعیین تکلیف نکرده و هنوز وضعیت استخدامی «برخی» مشخص نیست.
روز گذشته (هجدهم اردیبهشت) تعدادی از آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی از استان فارس به تهران آمدند و در اعتراض به بلاتکلیفی مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
خواسته آموزشدهندگانی که در سالهای گذشته بارها تجمع اعتراضی برگزار کرده یا با نامهنگاری با مقامات مربوط، نسبت به وضعیت نامناسب شغلی خود اعتراض کردهاند، در حال حاضر «تغییر تبصره ۱۰ ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش» است. آنها میگویند این قانون، معلمانی که از سال ۹۲ به بعد مشغول به کار شدهاند را شامل نمیشود؛ بنابراین باید در جهت فراگیری بیشتر اصلاح شود.
تبصره ۱۰ ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش، سال گذشته پس از اعتراضات طولانی معلمان حقالتدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی تصویب شد اما در همان ابتدای کار نیز با انتقاداتی مواجه شد.
آموزشدهندگان نهضتی میگویند: جذب معلمان باید برای همه یکسان باشد و اینطور نباشد که کسانی که از سال ۹۲ به بعد مشغول به کار شدهاند کما اینکه دارای مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد هم هستند، برای جذب پذیرفته نشوند.
یک آموزشدهنده نهضت که در استان زنجان مشغول به کار است و در اعتراضات منجر به تصویب تبصره ۱۰ حضور فعال داشته، میگوید: من سال ۹۲ شروع به کار کردم و تا امروز بیش از چهار سال سابقه کار دارم؛ مدرک کارشناسی هم دارم؛ آیا درست است که من را هنگام جذب کنار بزنند و فقط به خاطر سال شروع به کار، نتوانم جذب آموزش و پرورش شوم؛ آیا این، مصداق عینی تبعیض نیست؟
تبصره ۱۰ ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی میگوید:
وزارت آموزش و پرورش مکلف است مربیان پیش دبستانی و نیروهای خرید خدمات آموزشی را که از طریق شرکتهای عمومی یا خصوصی در آموزش و پرورش به کار گرفته شدهاند همچنین حقالتدریسان غیرمستمر را که قبل از سال ۹۱ با آموزش و پرورش همکاری داشتهاند به منظور تأمین نیروی حقالتدریس با عناوین معلم (آموزگار یا دبیر) مربی پرورشی، مربی بهداشت، مشاور و اداری باتوجه به ارتباط رشته تحصیلی (منحصر به دوره متوسطه) مقطع تحصیلی حداقل کاردانی جنسیت، نیاز منطقهای، سنوات و همکاری آن با وزارتخانه بدون الزام به رعایت ماده ۸ این قانون به کار گیرد.