خبرگزاری کار ایران

دبیرکل خانه پرستار؛

پرستاران و خانواده‌های آسیب‌پذیر از طرح تحول سلامت زیان کردند/ در بودجه سال آینده بایدهای درمانی رعایت شود

پرستاران و خانواده‌های آسیب‌پذیر از طرح تحول سلامت زیان کردند/ در بودجه سال آینده بایدهای درمانی رعایت شود
کد خبر : ۵۷۹۴۴۱

محمدرضا شریفی مقدم عقیده دارد که کادر پرستاری و مصرف‌کنندگان خدمات درمانی هر دو از اجرای طرح تحول نظام سلامت آسیب دیده‌اند.

محمدرضا شریفی مقدم ( دبیرکل خانه پرستار) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا گفت: تبعات اجرای طرح تحول سلامت به طور همزمان برای کادر پرستاری و دهک‌های فرودست، تولید زحمت کرده است و دولت و مجلس باید از طریق  بودجه سال آینده  برای اصلاح این مشکلات، اقدامات لازم را انجام دهند .

وی افزود: سال ۹۲ که مسئولان وقت وزارت بهداشت برای نخستین بار از تصمیم برای اجرای طرح تحول سلامت خبردادند، جامعه پرستاری نخستین گروهی بود که این طرح را غیر کار‌شناسی دانست و با آن مخالفت کرد.

شریفی مقدم در توضیح این مخالفت گفت: اجرای طرح تحول سلامت شاید با افزایش تعرفه خدمات درمانی به افزایش درآمد کادر پرستاری کمک کرده باشد؛ اما در مقابل به اختلاف طبقاتی پزشکان و پرستاران دامن زده‌است.

این مقام صنفی پرستاران ادامه داد: از سوی دیگر در طرح تحول سلامت، فشار کاری کادر پرستاری به صورت طافت‌فرسایی افزایش یافت؛ چرا که تعداد آنها ثابت ماند اما به تشخیص پزشکان بیشتر مراجعه‌کنندگان پذیرش و بستری می‌شدند.

نائب رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری با یادآوری اینکه پرستاران بزرگ‌ترین گروه شغلی در مراکز درمانی و بیمارستانی محسوب می‌شوند و درعین حال مهم‌ترین و حساسترین خدمات درمانی را به مراجعه‌کنندگان ارائه می‌دهند؛ گفت: متاسفانه مدیران وقت وزارت بهداشت در مقابل انتقادهایی که به طرح تحول سلامت می‌شد، رفتار مناسبی از خود نشان نداده و با برخوردهای سلبی و ایجابی تلاش کردند تا صدای انتقاد‌ها را به حداقل ممکن برسانند.

شریفی‌مقدم همچنین در مورد تبعاتی که اجرای طرح تحول سلامت برای مصرف‌کنندگان خدمات درمانی و به ویژه گروه های آسیب‌پذیر به همراه داشته است؛ گفت: شاید در سالهای نخستین اجرای این طرح، مراجعه کنندگان از برخورد کادر بیمارستانی راضی بوده باشند؛ اما در ‌‌نهایت محدودیت‌های کادر پرستاری باعث شد تا ارائه خدمات درمانی با نارسایی‌های جدی مواجه شود.

وی ادامه داد: از جانب دیگر با اجرای طرح تحول سلامت، کادر پزشکی به درمان تلقینی روی آوردند و حتی در جزئی‌ترین موارد نیز برای درمان مراجعه‌کنندگان اقدام کردند و باعث شدند تا هزینه‌های درمانی مردم افزایش یابد.

دبیرکل خانه پرستار گفت: از آنجا صندوق‌های بیمه‌های درمانی پشتوانه اصلی تامین هزینه‌های اجرای طرح تحول سلامت بودند، به دلیل رواج درمان تلقینی امروز با مشکل منابع در صندوق‌های بیمه‌های اجتماعی مواجه هستیم؛ چنانچه دیگر پذیرش دفترچه سلامت تنها به بیمارستان‌ ها و مراکز درمانی دولتی محدود شده است.

شریفی‌مقدم گفت: تردیدی نیست که اشخاص آسیب‌پذیر، زیان کنندگان اصلی اجرای طرح تحول سلامت هستند؛ خانوارهای حداقل بگیری  که ممکن است بخشی از آن‌ها در مراکز درمانی و بیمارستانی مشغول کار باشند نیز از ضررکندگان این طرح هستند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز