یک فعال صنفی کارگری:
میخواهند مقررات حمایتی قانون کار را حذف کنند/ تحمیل بیش از پیش فقر و بیقانونی به کارگران
یک فعال صنفی کارگری معتقد است: بحث خروج کارگاههای کوچک از شمول قانون کار، در جهت حذف مقررات حمایتی قانون کار و به نفع سرمایهداران مطرح میشود.
«عبدالـله وطنخواه»، نایب رئیس مجمع نمایندگان استان تهران در گفتگو با ایلنا در ارتباط با طرح تسری معافیتهای کارفرمایان بقاع متبرکه به کارگاههای کوچک زیر 5 نفر گفت: سالها پیش در دوران احمدینژاد نیز این طرح در دستور کار قرار گرفت که به دلیل این که در دولت دهم تمدید نشد، وجاهت قانونی ندارد.
وی ادامه داد: با همه اینها در حال حاضر در بسیاری از کارگاههای کوچک زیر ده نفر شرایط شغلی بسیار نامساعدی حاکم است و مقررات قانون کار اجرا نمیشود. کارگران کارگاههای کوچک علاوه بر این که در بسیاری از موارد از حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار محرومند، از حقوق صنفی حداقلی مانند حق ایجاد تشکلهای رسمی نیز بیبهره هستند.
وطنخواه ادامه داد: باید از مسئولان و پیشنهاددهندگان چنین طرحهایی پرسید که رهاورد این راهکارهای بدون خروجی چیست و چرا هیچ آماری از موفقیت این نوع معافیتها در رونق اشتغال و کارآفرینی منتشر نمیشود.
این فعال کارگری با بیان این مطلب که هدف سرمایهداران و حامیان دولتی آنها احیای ماده 33 قانون کار نظام شاهنشاهی و تسهیل اخراج کارگران است افزود: برای پذیرفته شدن در سطح جهانی و کسب رضایت سرمایهداران بین المللی به تامین نیروی کار ارزان نیاز است و این تلاشها برای اعمال اصلاحات ضدکارگری در قانون کار، در جهت رسیدن به همین هدف است.
وی با تاکید بر این که هدف غایی، حذف قوانین حمایتی از قانون کار است ادامه داد: میخواهند به کارگران حقنه کنند که تنها راه نجات، چشم دوختن به سرمایهداری جهانی و چشم پوشیدن از حقوق بنیادین صنفی است.