خبرگزاری کار ایران

مدیرکل بازرسی کار وزارت کار در وبینار روز جهانی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی:

ظرفیت و پیش زمینه‌های استفاده از هوش مصنوعی در بخش ایمنی پیش از واردات فناوری ایجاد شود

ظرفیت و پیش زمینه‌های استفاده از هوش مصنوعی در بخش ایمنی پیش از واردات فناوری ایجاد شود
کد خبر : ۱۶۳۰۷۴۶

ما مواردی را مشاهده کردیم که در گذشته تجهیزات غیراستانداردی در حوزه صنعتی و حتی ایمنی وارد کشور شده که استفاده از آن‌ها می‌توانست حادثه آفرین باشد. لذا در زمینه سخت افزاری و فنی نیز روندها باید اصلاح شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، وبینار کشوری بزرگداشت روز جهانی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار ۱۴۰۴ به مناسبت روز جهانی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار، به همت انجمن متخصصین بهداشت حرفه‌ای و با مشارکت نمایندگان تشکل‌های کارگری، کارفرمایی، دولت و مجلس در فضای مجازی برگزار شد. در این سمینار مجازی از همه متخصصین و نمایندگان جامعه کارگری، کارفرمایان، مهندسان بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار، مدیران صنایع و کارگاه‌ها دانشجویان و علاقه‌مندان به این حوزه جهت شرکت گسترده در این وبینار مجازی دعوت به‌عمل آمده بود. وبینار امسال انجمن متخصصین بهداشت حرفه‌ای با شعار «تحولی بنیادین در بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار با بهره‌گیری از هوش مصنوعی و دیجیتال سازی» برگزار شد. 

در این نشست، علی مظفری (مدیرکل بازرسی کار وزارت کار) بیان کرد: ما در فصل چهارم قانون کار بطور مشخص به حوزه ایمنی پرداختیم. در ماده ۸۵ قانون کار، دو حوزه ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و سلامت شغلی از هم تفکیک شده است. البته تصور بنده این است که این دو موضوع از هم قابل تفکیک نیست. وزارت کار در حوزه ایمنی فنی و وزارت بهداشت در حوزه بهداشت حرفه‌ای متولی است. 

وی افزود: در بخش تنظیم مقررات ایمنی و بهداشت حرفه‌ای ما مسائلی داریم که شیوه تنظیم این قوانین باید اصلاح شود. در ماده ۸۷ قانون کار آمده است که هر کارفرمایی اقدام به ایجاد کارگاه کند، باید طرح ایمنی خود را در اختیار ادارات کل وزارت کار ارائه کند. قانون‌گذار در این قانون شخص حقیقی و حقوقی را مطرح کرده است و بحثی از کارفرما و پیمانکار و مدیر را مطرح نکرده و کلی صحبت کرده است. 

مظفری با اشاره به فرآیند صدور مجوز برای بکارگیری نیروی کار در کارگاه گفت: این موضوع مجوز کار و بکارگیری کارگر در کارگاه به شرط رعایت ایمنی چندان در سال‌های اخیر رعایت نشده که باید این وضعیت تغییر یابد. پس از صدور پروانه بهره‌برداری کارگاه برخی کارگاه‌ها اقدام به پروانه ایمنی می‌کنند که مشکلاتی ایجاد می‌شود. مثلا در ساختمانی در حوزه دارویی دیگ بخار استفاده شده بود که خلاف آیین‌نامه‌ها در آن اقدام شده بود. ما چاره‌ای جز توقف تولید در چنین شرایطی نداریم. 

او اضافه کرد: ما باید الزاماتی در حوزه آیین نامه‌های حفاظت فردی را در قالب استانداردهای ملی اجباری برای ماشین آلات، البسه فردی و… طراحی کنیم که در زمان ورود تجهیزات در مبادی گمرکی نیز این نظارت‌ها باید بطور دقیق از نظر ایمنی و استاندارد صورت گیرد. ما مواردی را مشاهده کردیم که در گذشته تجهیزات غیراستانداردی در حوزه صنعتی و حتی ایمنی وارد کشور شده که استفاده از آن‌ها می‌توانست حادثه آفرین باشد. لذا در زمینه سخت افزاری و فنی نیز روندها باید اصلاح شود. 

مدیرکل بازرسی کار وزارت کار در پایان خاطرنشان کرد: ما پیش از آوردن هوش مصنوعی و فناوری‌های دیجیتالی باید مبانی پایه استاندارد تجهیزات ایمنی و ابزارهای سالم را در کارگاه رعایت کنیم و در مراحل بعد ظرفیت استفاده از تجهیزات مجهز به هوش مصنوعی ایجاد شود و بدون زیرساخت نمی‌توان به سراغ این فناوری‌ها رفت. 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز