اعتصاب کارگران مسابقات جام جهانی قطر نسبت به شرایط غیرانسانی کار/ از سال ۲۰۱۰ تاکنون ۴۲۴۲ کارگر مهاجر در این کشور جان باختند
هزاران کارگر مهاجر در قطر، پروژه ساخت زیرساختهای مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ را متوقف کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از مجله arabobserver، هزاران کارگران مهاجر در قطر که در پروژه مربوط به مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ قطر مشغول به کار بودند، در اعتراض به معوقات مزدی و شرایط غیرانسانیِ کار از هفته گذشته تاکنون دستِکم دو بار تظاهرات کردهاند و از روز گذشته دست به اعتصاب زدهاند.
اعتصاب کارگران جام جهانی ۲۰۲۲ برگزاری این رقابتها را در قطر با خطر جدی مواجه کرده است.
ویدئوهای اعتراضات نشان میدهد کارگران با جلیقههای زرد رنگ در خیابان نزدیک پایتخت دوحه جمع شدهاند.
یکی از معترضین میگوید: ما چهار ماه حقوق نگرفتهایم و از سال ۲۰۱۳ هیچ مرخصی نداشتهایم؛ حتی آب این منطقه آب شرب نیست.
این در حالی است که کارگران مهاجر از نظر قانونی مجاز به اعتصاب یا عضویت در اتحادیههای کارگری در قطر نیستند.
از زمانی که قطر برای میزبانی مسابقات جام جهانی تعیین شد، بسیاری قطر را به سوءاستفاده از کارگران به خصوص کارگران مهاجر متهم کردهاند.
گفته میشود از زمان تعیین میزبانی قطر به عنوان میزبان جام جهانی از سال ۲۰۱۰ تاکنون ۴۲۴۲ کارگر مهاجر در این کشور در اثر شرایط سخت و کار در دمای بیش از ۴۵ درجه جان باختهاند.
قطر بیش از دو میلیون نیروی کار مهاجر دارد و حدود ۳۰ هزار کارگر مهاجر در ساخت هشت ورزشگاه قطر و همچنین سایر زیرساختهای لازم برای مسابقات کار میکنند.
آنها مشمول سیستم حمایت مالی «kafala» هستند، که به آژانسها امکان کنترل بسیاری از جنبههای زندگی کارگران، از جمله امکان جلوگیری از خروج آنها از کشور را میدهد.
در پاسخ به انتقادات، تاکنون قطر قول اصلاحات از جمله افزایش حداقل دستمزد از ۷۵۰ ریالِ قطر در ماه (۱۵۸ پوند) به ۹۰۰ ریالِ قطر (۱۹۵ پوند) را داده است.
گفته میشود، عدم سرکوب کارگران تاکنون، نشان از نگرانی دولت قطر از انتقادهای بینالمللی دارد.