اعتراض کنفدراسیون اتحادیههای کارگری بین الملل به عدم همکاری کشورها در برنامههای فقرزدایی

طبق بررسی کنفدراسیون اتحادیههای کارگری بیناملل، تا سال ۲۰۲۴ میلادی، مرکز کمکهای توسعهای ملل و کمیته همیاری برای توسعه OECD تنها ۱ میلیارد دلار که زیر ۰.۵ درصد از مجموع درآمد ملی کشورهای این کمیته است، به جوامع شدیدا فقیر کمک کرده که هیچ اثر و ارزشی ندارند!
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از پایگاه خبری ITUC، این تشکل (کنفدراسیون اتحادیههای کارگری بین الملل) درخواستی را برای بازنگری در سیستم همیاری کشورهای توسعه یافته به ریشه کن کردن فقر در چهارچوب گفتگوی اجتماعی و تعامل برای تحقق کار شایسته مطرح کرد.
طبق بررسی این کنفدراسیون، تا سال ۲۰۲۴ میلادی، مرکز کمکهای توسعهای ملل و کمیته همیاری برای توسعه OECD تنها ۱ میلیارد دلار که زیر ۰.۵ درصد از مجموع درآمد ملی کشورهای این کمیته است، به کشورهای بسیار فقیر کمک کرده است که هیچ اثر و ارزشی ندارد.
اریک مانزی که خود معاون دبیرکل OECD است، طی گزارشی گفت: این یک شکست جدی در مبارزه با فقر، نابرابری و بیثباتی جهانی است که کشورهای بسیار ثروتمند جهان که از بحرانهای مختلف مانند مهاجرت و محیط زیست نگران هستند، کمکهایی نمایشی و توهینآمیز و در واقع ناچیز را به کشورهای فقیری -که خود در فقیر کردن فقرای آنها نقش داشتند- پرداخت میکنند. با تشدید درگیریهای نظامی جهانی، نابرابریها و بحران آب و هوایی و مهاجرت، امروز به همبستگی هرچه بیشتر کشورهای توسعه یافته نیاز است اما در شرایط فعلی خود آنها نیز بیثباتی فکری را تجربه میکنند. در این شرایط حساس جهانی و بحران گسترش فقر، شاهد عقب نشینی هستیم. زمان آن فرا رسیده است که کشورهای کمک کننده به وعدههای خود عمل کنند.
علیرغم تعهدات بیش از ۵۰ سال اخیر OECD برای تخصیص ۱ درصد از درآمد ناخالص ملی کشورهای توسعه یافته، تنها چهار کشور دانمارک، لوکزامبورگ، نروژ و سوئد که بیشترین کمک را کردند، نصف این مقدار یعنی نیم درصد از مازاد درآمد خالص ملی خود را به فقرزدایی از کشورهای بسیار فقیر آفریقای مرکزی که با سوء تغذیه و بحران مهاجرت مواجه هستند، یا به مردمان بسیار فقیر جنوب آسیا اختصاص دادند.
گفتنی است، ایالات متحده آمریکا بهعنوان ثروتمندترین کشور جهان و عضو این دفتر توسعه، یک دهم درصد از درآمد ناخالص ملی خود را به این حوزه اختصاص داده است!