مدیرعامل شستا:
با سیاست تهاتر دارو با تامین اجتماعی مخالفیم/ شرکتها پول نقد میخواهند

محمدرضا سعیدی با سیاست تهاتر دارو و محصول به جای پرداخت بدهی و دیون مخالفت کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بخش دارویی شرکتهای تابعه صندوق تامین اجتماعی که شامل هلدینگ «تیپیکو» است، از جمله بخشهای راهبردی است که با اندوخته بازنشستگان و شاغلین بیمهپرداز این صندوق شکل گرفته و بخشی از سود آن به صندوق واریز میشود و تولیدات آن اغلب به مصرف بازنشستگان و شاغلین بیمار میرسد.
در این میان، در سالهای گذشته معمولاً بخشی از بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی از طریق تهاتر دارو با مراکز درمانی طرف قرارداد غیرملکی یا بیمارستانهای ملکی سازمان انجام شده است؛ اما نسبت به ادامه این سیاست و تعامل تیپیکو با بیمارستانها و داروخانهها تردیدهایی وجود دارد. این کارکرد تیپیکو برای تامین اجتماعی درحالی مطرح بوده که زمزمههای واگذاری این هلدینگ دارویی نیز مدتی است به گوش میرسد.
محمدرضا سعیدی (مدیرعامل شستا) با اشاره به اهمیت حفظ هلدینگ تیپیکو بهعنوان ابرشرکت دارویی سازمان تامین اجتماعی، ضمن تاکید بر ضرورت پرداخت بدهی سازمان تامین اجتماعی از سوی دولت، گفت: ما بطورکلی با سیاست تهاتر دارو با سازمان تامین اجتماعی و سایر نهادها و مراکز درمانی خارج تامین اجتماعی مخالف هستیم. بنده میگویم که سیاست تهاتر دارو را قاطعانه قبول نداریم.
وی در توضیح افزود: علت مخالفت و قبول نداشتن سیاست تهاتر دارو در مجموعه تیپیکو این است که شرکتهایی توسط ما اداره میشود که نیازمند «سرمایهی در گردش» هستند. تهاتر اموال یا محصولات، بجای محصولی که ما میتوانستیم با قیمتی معقول در بازار بفروشیم، سیاستی است که به هیچ وجه قابل قبول نیست. شاید مسئله تا حدودی به شکل کوتاه مدت از طریق تهاتر دارو با مراکز درمانی رفع شود، اما ما وقتی محصولی را از مجموعه برای فروش خارج میکنیم، باید دریافتی نقد داشته باشیم و بیشتر شرکتها برای تامین مواد اولیه دارو نیازمند نقدینگی هستند.
سعیدی اضافه کرد: البته وقتی در شرایط اضطراری و فشار هستیم، ناگزیر خواهیم بود که به همین روش (تهاتر) برای تعهدات طرف مقابل عمل کنیم و مجبوریم آنچه به دست آوردیم را تبدیل به احسن کنیم تا بتوانیم نقدینگی شرکتها را حفظ کنیم.
وی در زمینه تعامل تیپیکو بهعنوان ابرشرکت دارویی شستا با داروخانهها گفت: مشکل عدم پرداخت پول شرکتهای توزیعی داروی تیپیکو به داروخانهها، مشکل مجموعه تولیدی نبود، بلکه مشکل این بود که بیمارستانها نتوانسته بودند مبالغ پرداختی را بدهند و مجموعههای توزیعی ما بلاتکلیف و منتظر پرداخت این تعهدات بیمارستانها ماندند و به همین دلیل تسویه حساب با داروخانهها به تاخیر افتاد. البته خوشبختانه موضوع فعلاً حل شده و امیدواریم در آینده نیز اتفاق بدی نیفتد.