یک فعال کارگری در واکنش به حادثه معدن دامغان:
در بازرسی معادن از شورای اسلامی کار استفاده شود

علی مقدسی زاده: امروز بسیاری از معادن سنتی در فقر ایمنی بسر میبرند. عدم آموزش وآگاهی کارگران علت اصلی بروز حوادث معادن است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در پی وقوع حادثه مرگبار گازگرفتگی کارگران در هفته گذشته، یکی از فعالان کارگری شرق کشور در واکنش به حادثه مرگبار معدن مهماندویه دامغان، پیشنهاد ایجاد کارگروه تخصصی برای بازرسی معادن با حضور تشکلات کارگری را داد.
علی مقدسی زاده (رئیس هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار خراسان جنوبی) در پی وقوع این حادثه اظهار کرد: ما تشکلهای کارگری، مسئولان وزارت کار و کارفرمایان همگی در حالی سخن از ایمنی معادن میزنیم که هیچ برنامهای برای معادن نداریم.
وی افزود: امروز بسیاری از معادن سنتی در فقر ایمنی بسر میبرند. عدم آموزش وآگاهی کارگران علت اصلی بروز حوادث معادن است.
این فعال کارگری خاطرنشان کرد: متاسفانه در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ادارات کار استانها با مشکل جدی کمبود بازرس مواجه هستیم و در وزارت صنعت، معدن و تجارت هم به هیچ قانون و ماده، تبصره ایمنی توجه نمیشود.
رئیس هیات مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار خراسان جنوبی بیان کرد: ایجاد کارگروه تخصصی بازرسی معادن متشکل از یک نفر از وزارت بهداشت، وزارت صمت، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و یک نماینده کارگر (ترجیحاً از کانون شوراهای اسلامی کار) و حتی یک نفر نظام مهندسی معدن و یک نفر پرسنل ایمنی هر معدن برای بازرسی، پیشنهاد ما بهعنوان تشکل کارگری به دولت برای جلوگیری از حوادث معدنی است که به شکل دومینوار هر ماه رخ میدهد و تقریبا به روندی متداول بدل شده است.
مقدسی زاده با بیان اینکه «با ایجاد این کارگروه بازرسیها دقیقتر انجام ونتیجه بهتر حاصل خواهد شد» گفت: هرساله تعداد زیادی از کارگران معدن بخاطر نبود آموزش کافی و فقدان تجهیزات ایمنی از جمله گازسنجها جان خود را از دست داده و خانوادهای زیادی عزادار میشوند. این پرسش در اینجا باید مطرح شود که چرا در حادثه اخیر معدن دامغان، سخنگوی کمسیون صنایع و معادن و مسئولان صمت سکوت کرده است؟ چرا در زمینه تامین تجهیزات ایمنی و آموزش، هیچ دستگاهی جوابگوی نهایی نیست؟
این فعال کارگری در پایان اظهار کرد: در حالی که عمق فاجعه موجود در بحث ایمنی معدنی کشور خیلی بیشتر از حوادث زمستان یورت و معدن طبس است، باید گفت که عمق فاجعه حادثه دامغان خود از هردوی این حوادث بیشتر بوده است؛ زیرا در عمق ناچیز ۴۰ متری، جان ۷نفر گرفته شد. نبود نظارت کافی، عدم تهیه تجهیزات ایمنی، عدم آگاهی و آموزش کارگران، سبب بروز حوادث میشود. بار دیگر متذکر میشوم ایجاد کارگروه تخصصی و مستقل در بازرسی معادن بهطور قطع تاثیر بسیار زیادی در بهبود کیفیت ایمنی معادن خواهد داشت. ما باید قبح این موضوع که در بحث ایمنی از تشکلهای کارگری کمک گرفته شود و باید کارگران نیز در این موضوع مشارکت کنند را بشکنیم.