در بیانیه خانه تئاتر مطرح شد:
بیتوجهی دولتمردان به تئاتر پذیرفتنی نیست
خانه تئاتر در بیانیهای به عدم توجه به تئاتر اعتراض کرد.
به گزارش ایلنا، ششم مردادماه ۱۳۹۹، هیأت مدیره و مدیرعامل خانه تئاتر با قادر آشنا، مدیر اداره کل هنرهای نمایشی جلسهای فوقالعاده برگزار کردند. هیأتمدیره خانه تئاتر، در این جلسه ۳ ساعته، ضمن استماعِ گزارش درباره گروههای متضرر شده در اثر بیماری کرونا توسط اتابک نادری، مسئول بررسی شرایط و ضرر و زیانهای گروهها و سالنهای تئاتر، بیانیه خود را در مطالبهگری از اوضاعِ بسیار بدِ معیشتی جامعه بزرگ تئاتر ایران بدین شرح صادر میکند:
بیشک خسارتهای ناشی از شیوعِ ویروسِ کرونا مختصِ همگان بوده و جامعه تئاتر خود را تافتهی جدا بافته از دیگران نمیداند. اما در شرایطی که تقریباً همهی حِرَف و صنوف (با سختیها و ناآرامیها و با وجود سوداگرانی که در این شرایط بحرانی و مرگبار دست از اختلاس و تضییع حقوقِ ملت بر نمیدارند) به کار و فعالیت مشغول شدهاند، سکوت و بیتوجهی دولتمردان به تئاتر بههیچ وجه پذیرفتنی نیست. چگونه میشود که دولت برای همهی امور و مشاغل، خود را مؤظف به برنامهریزی بداند اما از سرنوشت و آیندهی کاری خانوادهی فرهیختهی تئاتر غافل باشد؟
خانهی تئاتر، ضمن همیاری و همکاری با اداره کل هنرهای نمایشی و دیگر نهادها و سازمانهایی که بتوانند بخشی از مشکلات زیربنایی و ساختاریِ تئاترِ کشور را برطرف کنند، از دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مطالبات به حق و مشروعِ هنرمندانِ تئاتر را خواستار است:
۱- مسؤلان از نگاه صدقهدادن به هنرمندانِ والای تئاتر در سرتاسر ایران دست برداشته و با محترم شمردن حقِ شهروندی آنان جدا از هنرمند بودن، نسبت به تأمینِ معیشت آنان بودجهی مکفی و در شأن را تخصیص دهند.
۲- باتوجه به گزارشات وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا مبنی بر طولانی بودن دوران این بیماری، سندِ چشماندازِ کاری هنرمندان را با تشکیل شوراهای راهبردی در تمام استانهای کشور تنظیم، مکتوب و اعلام نماید.
۳- تعریف نظامِ حمایتی روشن از گروههایی که در طول این ششماه از اجرای آثارشان بازمانده، یا در حال آمادهسازی بوده و یا در نوبت اجرا به سر میبردند الزامی است. خانه تئاتر برای اجراهای آیندهی تئاتر در کشور، درکنار پروتکلهای بهداشتی، خواستار اعلام روشن پروتکلهای حمایتی است.
۴- تمام شاخههای اجرایی اعم از تئاتر بزرگسال، کودک و نوجوان، عروسکی، خیابانی، آزاد، دانشجویی در سرتاسر ایران باید بهطور یکسان از امکانات و مزایای مدنی مانند: بیمه و حمایتهای معنوی بهرهمند شوند.
۵- با تاکید بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و توجه جدی به حفظ سلامت کارکنانِ تئاترها، اجراکنندگان و تماشاگران، اجرای باشکوه نمایشها چه بهصورت زنده و چه بهصورت آنلاین در رأسِ سیاستگذاری کاری قرار گیرد و موانع نظارتی و پشتیبانیهای حقوقی، مادی و معنوی برای احقاق حقِ هنرمندان در فروش آنلاین باید به فوریت در نظر گرفته شود.