خبرگزاری کار ایران

عضو هیات علمی پژوهشکده باستان‌شناسی اعلام کرد؛

روایتگری باستان‌شناسی تاریخی در گردشگری امروز/ تهران پیشتاز باستان‌شناسی تاریخی

روایتگری باستان‌شناسی تاریخی در گردشگری امروز/ تهران پیشتاز باستان‌شناسی تاریخی
کد خبر : ۱۶۲۲۱۷۹

عضو هیئت علمی پژوهشکده باستان شناسی از اهمیت به‌کارگیری مقوله باستان شناسی در گردشگری با ایجاد نسبت باستان شناسی تاریخی و گردشگری تاریخی یاد کرد و گفت: روایتگری در هر رشته و حوزه‌ای متناسب با تخصص آن حوزه می‎تواند جامعه مخاطب و جامعه تخصصی را جذب کند.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت میراث‌فرهنگی، احمد چایچی امیرخیز با بیان این که نسبت گردشگری تاریخی با باستان شناسی تاریخی «Historical Archeology» و پر کردن خلا داده‌های مربوط با متون تاریخی یکی از مسائل کاربردی امروز حوزه میراث‌فرهنگی و باستان شناسی بوده که کمتر به آن توجه شده است، بیان کرد: روایتگری در هر رشته و حوزه‌ای متناسب با تخصص آن حوزه می‎‌تواند جامعه مخاطب و تخصصی را جذب کند و به تخصص آن حوزه و مفهوم آن حوزه مرتبط است.

عضو هیئت علمی پژوهشکده باستان شناسی با بیان این که گردشگری صنعتی بسیار گسترده است و روایتگری در آن دامنه بسیار گسترده‌ای را می‌طلبد، تصریح کرد: زمانی که گردشگری به سمت زیرشاخه‌های تخصصی پیش می‌رود روایتگری هم رویکردی تخصصی به خود می‌گیرد و در زمینه باستان‌شناسی تاریخی و کاربرد آن در حوزه گردشگری نیز به همین صورت است.

این پژوهشگر با اشاره به این که باستان‌شناسی تاریخی در حوزه گردشگری در تهران بهتر از سایر نقاط ایران مورد توجه بوده است، ادامه داد: تهران بخش‌های عظیمی از آثار تاریخی خود را در سال‌های گذشته به علت توسعه شهری از دست داده است و همین مسئله منجر شده که روی آوردن به این حوزه جدی‌تر باشد.

او با اشاره به برخی از مصداق‌های این حوزه گفت: مثلا یکی از تورهای تخصصی که با کاربردی باستان شناسی تاریخی در تهران برگزار می‌شود.

چایچی امیرخیز با اشاره به این که روایتگری در خصوص رخدادهای تاریخی بدون وجود فرد، شی‌ء و هر گونه جسمی می‌تواند اتفاق بیفتد، تصریح کرد: باستان شناسان افرادی دانشمند در حوزه تخصصی خود هستند که در صنعت گردشگری می‌توانند تورهای تخصصی تعریف کنند.

او با اشاره به این که برای مقاصد مشخصی می‌توانیم شاهد تعریف مسیرهای گردشگری جدید با محور باستان‌شناسی تاریخی باشیم، گفت: مثلا در یک استان که تورهای متعدد و محورهای متعددی تعریف شده است این حوزه می‌تواند به صورت تور تخصصی با تورها ترکیب شود تا برای مخاطب عام جذاب بوده و خسته کننده نشود.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به این که سایت‌های باستان شناسی همگی سایت موزه هستند، بیان کرد: سایت‌های باستان شناسی در حقیقت سایت موزه‌هایی هستند که می‌توانند با آمیخته شدن با محورهای گردشگری تعریف شده، ظرفیت جدیدی برای معرفی مقاصد گردشگری و جذاب‌تر شدن و حتی افزایش ماندگاری گردشگران در مقاصد گردشگری باشند.

این استاد دانشگاه با اشاره به این که حوزه گردشگری می‌تواند در آموزش‌های مربوط به تورهای گردشگری این شاخص‌ها را مورد توجه قرار دهد، گفت: البته این آموزش‌های تخصصی نیازمند تعریف عناوین درسی تخصصی است که بتواند اجرای این تورها را نظام‌مندتر و همراستا با آموزش‌های باستان شناسی تاریخی کند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز