خبرگزاری کار ایران

محمدعلی ربانی مطرح کرد؛

تضمین حقوق بشر واقعی کلید صلح و عدالت در جهان است

تضمین حقوق بشر واقعی کلید صلح و عدالت در جهان است
کد خبر : ۱۶۲۲۲۰۹

مدیرکل همکاری‌های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بیان کرد: گفت‌وگوهای نخبگانی مبتنی بر ظرفیت‌های فرهنگی تمدنی برای مواجهه و همسویی در برابر چالش حقوق بشر غربی، هدف عمده برپایی نخستین اجلاس بین‌المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی است.

به گزارش ایلنا، محمدعلی ربانی مدیرکل همکاری‌های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درباره برگزاری نخستین اجلاس بین‌المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی گفت: این رویداد بین‌المللی تلاشی از سوی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه باقرالعلوم(ع) در شهر مقدس قم و مجموعه نهادهای علمی و دانشگاهی کشور است در پاسخ و مواجهه فرهنگی و تمدنی با چالش رو به تزاید حقوق بشر غربی که امروزه به دلیل استفاده ابزاری و استانداردهای دوگانه غرب از این موضوع به چالشی بین‌المللی تبدیل شده است.

 وی ضمن تاکید بر غنای کهن موضوع حقوق بشر شرقی در کشورهای شرقی همچون ایران هند، چین، روسیه و کشورهای آفریقایی و آسیای جنوب شرقی و تقدم بالای آن نسبت به موضوع حقوق بشر غربی، با تکیه بر این تجربه‌ها و ارزش‌های فرهنگی تمدنی می‌توان مدل نوینی از نظام حقوقی و مناسبات بین‌المللی در مواجه با این چالش ارائه داد.

ربانی با بیان اینکه چالش حقوق بشر غربی عمدتا محصول بنیان‌های فکری فلسفی غرب است، ادامه داد: حال آن که در تجربه تاریخی شرق فرهنگی‌اش عدالت و صبح و همزیستی انسانی همواره از اصول و پایه‌های اساسی در تعاملات به شمار می‌رفته است.

مدیرکل همکاری‌های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: وضعیت امروز در غزه نشان واضحی از ناکارآمدی نظام حقوق بشری حاکم بر جهان است. حمایت‌های غرب از جنایات رژیم صهیونیستی با تکیه بر ابزار حقوق بشر غربی چیزی است که در این کارزار می‌بینیم.

ربانی همچنین، ابراز داشت: ما امروز شاهد ناکارآمدی نظم حاکم بر حقوق بشر بین‌المللی در وقایع بین‌المللی و منطقه‌ای هستیم چراکه این نظم مبتنی بر مبانی فکری و فلسفی غرب طراحی و اجرا می‌شود که بر اساس آن اروپا به مثابه باغی و دیگر کشورها همچون جنگل است و انسان اروپایی دارای حقوق و مزایایی است که انسان‌های شرقی از آن بی‌بهره‌اند، لذا این رفتارها و عملکردهای دوگانه غرب عمده‌اش معطوف به بنیان‌های فکری و فلسفی متاثر از مکتب ماتریالیسم غربی است.

وی ادامه داد: در همین راستا، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با همکاری دانشگاه باقرالعلوم(ع) و مجموعه‌ای از نهادهای علمی و حقوقی کشور نخستین اجلاس بین‌المللی حقوق بشر از منظر رهیافت شرقی را برنامه‌ریزی و اجرا خواهد کرد.

ربانی اظهار داشت: در این اجلاس قریب به ۴۰ تن از اندیشمندان و نظریه پردازان در حوزه حقوق بشر و حقوق بین‌الملل از ۲۲ کشور شرکت خواهند کرد و طی دو روز برگزاری اجلاس در قالب مراسم افتتاحیه و نشست‌های تخصصی اندیشمندان و متفکرین به تبادل آرا و نظرات خود خواهند پرداخت.

مدیرکل همکاری‌های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درباره اهداف نخستین اجلاس بین‌المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی بیان کرد: هدف اصلی برگزاری این اجلاس پی ریزی همسویی و توافق برای اینکه این گفت‌وگوها منجر به ایجاد یک شبکه بزرگ از همکاری‌های بین‌المللی کشورهای حوزه شرق فرهنگی برای ارائه مدلی جدید از مقوله حقوق بشر است تا بتوان از این منظر آسیب‌های حاصل از تفکر حقوق بشر غربی را مهار و با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و از تجارب تاریخی و تمدنی کشورهای شرقی بنای جدید و کارآمد در معضلات پیش روی جامعه جهانی ارائه کنند.

وی توضیح داد: در نخستین اجلاس بین‌المللی «حقوق بشر از منظر رهیافت شرقی» در تلاشیم تا از عقاید و نظرات نخبگان کشورهای مختلف در خصوص حقوق بشر که یک چالش مشترک میان کشورهای جهان است از طریق گفت‌وگو و ایجاد فضای تبادل نظر چاره‌اندیشی کنیم، چاره‌اندیشی که با تاکید بر ارزش‌های تاریخی و دینی و تمدنی کشورهای شرقی در مواجهه با این چالش رو به تزاید حقوق بشر غربی حاکم بر مناسبات بین‌المللی، درصدد ارائه یک ساز و کار مشترک مناسب در خصوص حقوق بشر در آینده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز