ادامه بررسی لایحه متمم بودجه ۱۴۰۳ در بخش خدمات شهری در نوبت عصر شورا
همزمان با نوبت عصر دویست و نود و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، لایحه متمم سال ۱۴۰۳ شهرداری در بخش خدمات شهری و محیط زیست مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایلنا، محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در دویست و نود و هفتمین جلسه شورا و در جریان بررسی لایحه متمم سال ۱۴۰۳ شهرداری در بخش خدمات شهری و محیط زیست با بیان اینکه در ابتدای سال ۲۵۰ میلیارد تومان برای بهسازی قبور شهدا در بهشت زهرا (س) پیشنهاد شد، اظهار کرد: ۷۰ میلیارد تومان بودجه در اختیار بود و ۷۰ میلیارد تومان دیگر نیز از منابع بهشت زهرا به این موضوع اختصاص یافت.
وی افزود: انتقال بودجه به مناطق نیاز به تأیید شورا داشت و بهتر بود با رئیس کمیسیون خدمات شهری در این زمینه مشورت میشد. این موضوع حتی از کمیسیون برنامه و بودجه هم استعلام نداشته و شاید در همین مسیر به نتیجه میرسید.
ادامه بررسی لایحه متمم بودجه ۱۴۰۳ در بخش خدمات شهری در نوبت عصر شورا
آخوندی با بیان اینکه امروز یک میلیارد تومان بودجه برای هر منطقه و بهسازی هر قطعه حذف شد، خاطرنشان کرد: پولی پرداخت نشده و از لحاظ اداری اشتباه صورت گرفته است. کار مناطق نیز به دلایلی متوقف شده است. برخی موارد باید حذف شود و ۱۹۰ میلیارد تومان بودجه به بهسازی بهشت زهرا (س) اختصاص یابد.
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا با بیان اینکه ۳۵۰ میلیارد تومان بودجه اولیه بوده و به دلیل کاهش بودجه و انتقال آن به بخش حمل و نقل، عدد تصویبی به ۷۰ میلیارد تومان رسید، خاطرنشان کرد: مجموعههای درگیر در این زمینه با مشکل مواجه شدند. دو منطقه مناقصه انجام دادند که البته هنوز کار را شروع نکردهاند و سایر مناطق نیز هنوز به نتیجه نرسیده اند.
وی ادامه داد: اگر قرار باشد بهسازی توسط مناطق صورت بگیرد، باید یک میلیارد تومان به هر منطقه اختصاص یابد و در غیر این صورت مناقصه باید به صورت متمرکز انجام شود و مجموعه دارای صلاحیت، نسبت به بهسازی اقدام کند. اگر مناطق اعتباری در این زمینه نداشته باشند، سازمان بازرسی کل کشور به آنها ایراد خواهد گرفت.
پیرهادی با بیان اینکه اگر عدد ۱۵۰ تا ۱۸۰ میلیارد تومان اختصاص پیدا کند مشکل بهسازی رفع خواهد شد، خاطرنشان کرد: میتوان برای مناطقی که درگیر کار هستند، اعتبار در نظر گرفت که مشکل آنها برطرف شود.
ادامه بررسی لایحه متمم بودجه ۱۴۰۳ در بخش خدمات شهری در نوبت عصر شورا
وی با اعلام اینکه پیشنهاد ما این است که رقم تخصیص یافته به آرامستانهای جدید ۳۰۰ میلیارد تومان باقی بماند، گفت: بیش از هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه برای شهربان و حریم بان داریم که بخشی از آن به حقوق و دستمزد اختصاص دارد که باید تعیین تکلیف شود.
پیرهادی با بیان اینکه برای نوسازی ناوگان نیز باید رقمی مضاعف پیش بینی شود، خاطرنشان کرد: باید تجهیزات از جمله دوربین برای شرکت شهربان خریداری شود. عملکرد این شرکت با بودجهای که پیش بینی کردیم، تطابق ندارد. ما شنیدیم که قرار است شهربان و حریم بان در مناطق دنبال شود که باید در مورد آن توضیح دهند.
وی با تأکید بر اینکه در حوزه پسماند ردیفهای بودجه بسیار متعدد است، گفت: فارغ از بودجه مدیریت پسماند، ام آر اف و پرداخت حقوق ردیفهای دیگری هم داریم که اعتبار آن کاهش یافته است. برای مثال ۲۲ میلیارد تومان از بودجه جمع آوری حیوانات از سطح شهر کاهش پیدا کرده که دلیل آن را نمیدانیم.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا با بیان اینکه قرار بودام آر اف به عنوان ایستگاههای میانی راه اندازی شوند، تصریح کرد: برخی از این مراکز تعطیل شده و برای حمل پسماند، هزینه میشود.
پیرهادی با اعلام اینکه معاونت خدمات شهری در شورای فنی مصوب کرده که بر اساس آیتمهای سازمان برنامه عمل کنند، یادآور شد: ۷۰۰ میلیارد تومان برای کمک به پیمانکاران پیش بینی شده بود. رفت و روب به خوبی انجام نشد و پیمانکاران به تعهدات خود عمل نکردند؛ لذا این رقم زیاد است. شاید بتوان با ۵۰۰ میلیارد تومان، موضوع را ساماندهی کرد.
وی ادامه داد: مابه التفاوت حقوق شامل همه نمیشود. ۷۰ درصد از پاکبانان اتباع هستند که تعداد زیادی از آنها رد مرز شدهاند و اگر ارقام به پیمانکاران پرداخت شود، به اتباع نمیپردازند و شاید به پاکبانان ایرانی هم ندهند. با توجه به این موضوع ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان پیشنهاد میدهیم و با وجود نقص کار پیمانکاران میخواهیم اقدامات به نتیجه برسد.
سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا نیز با تأکید بر اینکه بهسازی بهشت زهرا یک امر عمرانی تخصصی است، گفت: اگر سازمان به سمت ساخت و ساز برود، از مأموریت اختصاصی خود باز خواهد ماند؛ لذا پیشنهاد ما این است که بهسازی به صورت متمرکز توسط معاونت فنی و عمرانی اجرایی شود تا از موازی کاری جلوگیری کنیم و از منافع سازمان صیانت شود.
ادامه بررسی لایحه متمم بودجه ۱۴۰۳ در بخش خدمات شهری در نوبت عصر شورا
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز خاطرنشان کرد: ما نیز موافقیم که این اقدام توسط معاونت فنی و عمرانی صورت بگیرد اما اقدامات انجام شده و نیمه کاره است. بهشت زهرا (س) فضای خاصی است و اقدامات عمرانی هم بخشی از فعالیتهای آن است و جدولبندی و باغچهبندی جزئی از کارهای آن به شمار میرود.
مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی شورا با اشاره به ۷۰۰ میلیارد تومان تعدیل مصوب سازمان برنامه و بودجه یادآور شد: قرارداد با پیمانکاران منعقد شده است. سال قبل عدد تعدیل جزئی بود اما امسال ۷۰۰ میلیارد تومان اعلام شده و اگر این رقم تصویب هم نشود، شهرداری محکوم خواهد شد.
وی با بیان اینکه در قراردادهایی که در سازمان مدیریت پسماند منعقد شده ضعیف عمل شده، گفت: در منطقه ۱۴ پس از خلع پیمانکار، آنالیز وضعیت با حجم پسماند همخوانی نداشت و پیمانکار جدید وارد کار نمیشد. اگر ۷۰۰ میلیارد تومان تخصیص نیابد هم خدمات شهری زمین میخورد و هم شهرداری محکوم میشود.
داوود گودرزی، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران نیز با بیان اینکه در پسماند و رفت و روب چندین روش در شهرداری مورد توجه بوده است، اظهار کرد: این موضوع دغدغه همگانی است و برنامهای پیش بینی شده که در کمیسیون تخصصی و شورا گزارش داده خواهد شد.
وی ادامه داد: در شهرهای دیگر کشور مدلهایی اجرایی میشود و امروز میدانیم که اصفهان، تبریز و مشهد چگونه عمل میکنند. تمام این مباحث قابل بررسی است و ما آن را بررسی کردیم. سال قبل تصمیمی گرفته شده که از ۱۴۷ قرارداد مدیریت پسماند به ۱۴ قرارداد برسیم. این قراردادها سهساله منعقد شده و عدد آن بر اساس فهرست بهای سال ۱۴۰۱ بوده و سپس فهرست بهای سازمان برنامه مورد توجه قرار گرفته است.
گودرزی با بیان اینکه ما این سوال را مطرح کردیم که آیا شهرداری میتواند جدا از فهرست بهای سازمان برنامه، فهرست خود را اجرایی کند، گفت: وقتی فهرستی مشخص شده ما نمیتوانیم از آن تخطی کنیم. امسال فهرست بهای فضای سبز نیز اعلام شده و ما نمیتوانیم بگوییم میخواهیم بر اساس فهرست شورای فنی پیش برویم.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران با اعلام اینکه سازمان به صورت اختصاصی فهرست را برای پسماند اعلام کرده و از لحاظ فنی اعمال فهرست شهرداری شدنی نیست، گفت: ما با قراردادهای سهسالهای مواجه هستیم که حجمی است و ۱۰ دی ماه تعدیل سال ۱۴۰۳ اعلام شده و ۳۷ درصد برای نیمه اول سال ابلاغ شده است.
وی افزود: این عدد سه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای حوزه پسماند است و رقم قرارداد پیمانکار و حقوق کارکنان مشخص بوده است. درواقع رقم چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود که به سه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رسید. بودجه پسماند در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ به میزان ۵۷ درصد افزایش یافته و این در حالیست که حقوق افزایش یافته و تجهیزات نیز تأمین شده است.
گودرزی خاطرنشان کرد: از لحاظ وضعیت کلی، ایراداتی وجود دارد اما بر اساس آمار سامانه ۱۳۷ و نظارتهای میدانی اوضاع به آن شکل که در شهر نمیتوان تردد کرد، نیست.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران با بیان اینکه کارگر، پیمانکار، مدل مالی، روش جمع آوری و انتقال، نوع ماشین آلات و تجهیزات، مدل نظارت در شورا، رفتار مردم و اسناد بالادستی معیارهای ما در حوزه مدیریت پسماند است، یادآور شد: در طرح تحول پسماند، در کار انجام شده قرار گرفتیم. حذف زباله گرد و بهینهسازی پسماند و رفت و روب طرح دارد و این تعهد را میدهیم که با کمک شورا، شهر را تمیزتر خواهیم کرد و از عهده آن برمی آییم.
وی ادامه داد: در مورد نرخ تعدیل این قراردادها نمیتوانیم حرفی بزنیم. این تعدیل در بخشهای دیگر که پیمانکار دارد، اجرایی میشود. عدد واقعی تعدیل هزار و ۹۵ میلیارد تومان است. چند منطقه ما بر اساس فهرست بهای سال ۱۴۰۱ متضرر شده اند. پیمانکار معتقد است که اگر شهرداری میخواهد پیمانکار کار خود را به درستی انجام دهد، باید حق و حقوق آن پرداخته شود.
گودرزی با بیان اینکه ما مفاد قرارداد را یک به یک بررسی میکنیم و از پیمانکار تعهد میگیریم و نظارت به صورت سیستمی، میدانی و مردمی انجام میشود، اظهار کرد: در سه ماه اخیر، روزانه در مورد پسماند جلسه برگزار کردیم و شرایط در حال بهبود است. اگر عدد کم شود ما نمیتوانیم از پیمانکار تعهد بگیریم.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران همچنین تصریح کرد: طرح اولیه مصلی برای چهارباغ و محدوده پایین آن از قبل نوشته شده بود و یک بخش از آن اجرا شده بود و بخشی دیگر در این دوره در حال اجراست. از چهار باغ، تلاش ما این است که یک باغ تا عید فطر به بهره برداری برسد و پلی که به بزرگراه شهید همت متصل میشود، مورد بهره برداری قرار بگیرد.
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون خدمات شهری با بیان اینکه بودجه برای چهار باغ بر اساس تأکیدات مقام معظم رهبری پیش بینی شده است، گفت: این بودجه برای ساخت پل در نظر گرفته نشده است.
گودرزی در ادامه این جلسه گفت: ما ساخت ۱۰۰ بوستان مادر و کودک را در برنامه داشتیم که ۴۰ بوستان در مرحله بهره برداری قرار گرفته است. ۳۰ میلیارد تومان برای تکمیل این طرحها پیش بینی کردیم.
وی درخصوص اعتراضات نیروهای شرکت شهربان و حریم بان، یادآور شد: ما با یک شرکت دو هزار و ۴۰۰ نفره مواجهیم که هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بودجه برای انجام مأموریتها دارد. اینکه رضایت وجود ندارد، قبول است. استقرار خودروها در نواحی صورت میگیرد اما هیچ ردپایی از شرکت برای مدیریت نیروها در مناطق و نواحی وجود ندارد.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران با تأکید بر اینکه شهردار منطقه باید با رئیس شرکت هماهنگی انجام دهد که عملیات در بخشهای مختلف صورت بگیرد، گفت: قرار بر این شد که نسبت کارکنان با مناطق مشخص شود تا منطقه بتواند نظارت بهتری بر فعالیتها داشته باشد.
گودرزی تأکید کرد: باید به کارکنان که بخشی از شهروندان ما هستند، رسیدگی کنیم؛ از طرفی وضعیت عملکرد را هم ساماندهی کنیم. عدد پیش بینی شده در این بخش ۱۲۰ میلیارد تومان است که در ابتدای سال کم گذاشته شده و در متمم باید افزوده شود. بخشی برای حقوق کارکنان و بخشی دیگر برای کرایه خودروها و تجهیزات است.
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران ضمن موافقت با افزایش ۱۹۰ میلیارد تومانی بودجه ساخت آرامستانهای جدید، اظهار کرد: در ابتدا ۳۰۰ میلیارد تومان پیشنهاد شده بود که پس از بررسیها و موافقت شهرداری و شورا، این رقم در حال حاضر به ۱۹۰ میلیارد تومان رسید.
وی ادامه داد: برای موضوع تعدیل نیز ۷۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده بود که رقم پیشنهادی کمیسیون و شورا برای افزایش رقم در متمم ۴۰۰ میلیارد تومان است.
محسن قضاتلو مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران نیز گفت: سه ماهه سال قبل به پیمانکاران گفتیم که حقوق کارکنان یارانی باید به ۱۵ میلیون با احتساب حقوق و بیمه برسد. پیمانکار ۱۱۰ میلیارد تومان بیشتر از رقم مصوب پرداخت کرده است.
وی افزود: نرخ تعدیل سال قبل یک درصد بوده و امسال ۲۹ درصد است که متعلق به پیمانکار است. سازمان برنامه بر اساس نرخ تورم، تعدیل را اعلام کرده است. ما ۳۰۰ میلیارد تومان برای اقدامات عمرانی بدهکاریم. امروز ۷۰۰ میلیارد تومان پیشنهادی برای تعدیل هم در شورا کاهش یافته است.
قضاتلو با بیان اینکه ما درخصوص یک موضوع قانونی چانه زنی میکنیم، گفت: این مدل برای اولین بار در شهرداری اجرایی میشود که مورد بحث قرار گرفته است. این ارقام حق پیمانکار و بر اساس قانون است و باید پرداخت شود.
چمران رئیس شورای شهر تهران هم در ادامه گفت: پیمانکاران پول گرفتند و کار نکردند و به همین دلیل دست دوستان ما در شورا برای تصویب بودجه میلرزد. به هر حال پیشنهاد ۷۰۰ میلیارد تومانی کمیسیون برنامه و بودجه به ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
بابایی رئیس کمیته ایمنی شورا هم در ادامه با بیان اینکه ما رقم چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی را به سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رساندیم و گفتیم در متمم، رقم را اختصاص میدهیم، گفت: امروز میگوییم این رقم را هم نمیدهیم. پیشنهاد بنده این است که رقم را در متمم اختصاص دهیم. پیمانکار مگر مجرم است؟ اگر ۷۰۰ میلیارد تومان پیشنهادی کمیسیون اختصاص نیابد یا پول کارگر باقی میماند یا تجهیزات.
در ادامه پس از بررسیهای صورت گرفته رقم ۴۰۰ میلیارد تومان به متمم بودجه در بخش تعدیل فهرست بهای سازمان مدیریت پسماند به تصویب رسید.
رئیس شورای شهر تهران در مورد ساخت بوستانهای مادر و کودک نیز گفت: ساخت این بوستانها مصوبه شورای سوم یا چهارم است. اگر میخواهید این لایحه حذف شود باید کل بوستانهای مادر و کودک سطح شهر را جمع آوری کنیم و تبعات آن هم باید پذیرفته شود.
وی افزود: تقاضای من این است که هیچ رقمی را در تصویب بودجه سال آینده به متمم موکول نکنید و هر رقمی هست، همان زمان نهایی و تصویب شود.
در ادامه با آراء اعضای شورای شهر تهران ۳۶ میلیارد تومان بودجه برای تکمیل ساخت ۱۰ بوستان مادر و کودک اختصاص یافت.
همچنین ۲ هزار میلیارد تومان برای نوسازی بافت فرسوده و ریزدانه در متمم بودجه اضافه شد.