ایجاد بنیاد زبان و ادبیات کردی در صورت تصویب
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ایجاد بنیاد زبان و ادبیات کردی در صورت تصویب، می تواند ذیل بنیاد ایرانشناسی فعالیت کرده و این مهم به تقویت وحدت کمک کند.
به گزارش ایلنا، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه در جلسه شورای فرهنگی عمومی استان کردستان در سنندج اظهار کرد: اگر استان رشد اقتصادی نداشته باشد، رشد فرهنگی هم پیدا نمیکند؛ چرا که بسیاری از آسیب ها و مشکلات و مسائل اجتماعی به مسئله بیکاری و اشتغال برمی گردد.
وی افزود: مساله اشتغال و بیکاری را دولت به تنهایی نمی تواند حل کند اما باید تسهیل گری کرده و موانع تولید برداشته شود، ضمن اینکه در استانها نیز باید مسئولان استانی موانعی که در زمینه تولید وجود دارد را بردارند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه اگر رشد اقتصادی با پیوست فرهنگی شکل گیرد مشکلات بسیاری در جامعه رفع خواهد شد، گفت: با میدان دادن به سرمایه گذاران در چهارچوب قانون، می توانیم زمینه رفع مشکلات و موانع موجود در بخشهای مختلف را فراهم کنیم.وی در ادامه به سند برش استانی اشاره کرد و گفت: از این به بعد باید تصمیمات و برنامههای فرهنگی دستگاهها حول محور برش استانی و قرارگاهی باشد و بودجهها به سمت حل مسئله بیاید تا اثربخشی لازم را شاهد باشیم.
حجت الاسلام خسروپناه یادآور شد: ایجاد بنیاد زبان و ادبیات کردی در صورت تصویب، می تواند ذیل بنیاد ایرانشناسی فعالیت کرده و این مهم به تقویت وحدت کمک کند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور نیز در این جلسه اظهار کرد: شورای فرهنگ عمومی باید به مباحث کلان استان بپردازد؛ مباحثی که به رشد علمی و فرهنگی کمک کند.
قادر آشنا افزود: برگزاری رویدادها کار روتین دستگاهها است و شورای فرهنگ عمومی باید به فرهنـگ عمومی جامعه یعنی سبک زندگی ایرانی اسلامی، فرهنگ شهروندی، سرمایه اجتماعی و مسائلی که عموم جامعه از آن بهرهمند می شوند، توجه کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰ هزار نفر در شورای فرهنگ عمومی کشور عضو هستند، گفت: ۴۲۵ شورای فرهنگ عمومی در کشور فعال است که نقش موثری در تبیین امور فرهنگی دارند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه همه دستگاهها در حوزه فرهنگ عمومی سهم دارند، افزود: آییننامه جدید ابلاغی به شورای فرهنگ عمومی در اختیار اعضا قرار بگیرد و اجرایی شود چرا که تا اجرایی نشود راهگشا نخواهد بود.
وی اضافه کرد: سند برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کردستان شامل پنج کلان مساله است که توسط نخبگان استان تدوین شده و شامل حوزه های زیرساختی، فرهنگ کار و سبک زندگی ایرانی اسلامی است.
آشنا یادآور شد: در انجام این برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی دولت باید تسهیل گری کرده و مردم اجرا کنند، ضمن اینکه این برش مختص شهرها نیست و تا روستاها و بخش ها نیز پیش رفته و از ایده تا اجرا در آن دیده شده است.