رئیس پلیس راه کشور:
«ریسک و خطرپذیری در تصادفات رانندگی» تحت تأثیر اوضاع اقتصادی بیشتر شده است
رئیس جدید پلیس راه کشور گفت: در شرایط کنونی جامعه که رفتار افراد در هنگام رانندگی و حتی حضور در اجتماع تحت تأثیر اوضاع و احوال اقتصادی و اجتماعی است، لذا ریسک و خطرپذیری در تصادفات رانندگی به مراتب بیشتر شده و احتمال وقوع سوانح ترافیکی را افزایش میدهد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سرهنگ احمد کریمی اسد، در مراسم تکریم و معارفه رئیس پلیس راه گفت: قطعا صحبت از حمل و نقل در این شرایط در این جلسه کاملاً زیره به کرمان بردن است، چون من قرار است مطالبی را بگویم که همه اساتیدی که شرف حضور دارند، تجربه کافی حضور در این عرصه را دارند اما حسب وظیفه، مطالبی را عرض میکنم. حمل و نقل و عبور و مرور یکی از ضروریترین نیازهای اولیه انسان است که با توسعه شرایط اقتصادی و اجتماعی دامنه گستردهتری پیدا کرده است، به نحوی که امروز به عنوان یکی از شاخصهای توسعهیافتگی در کشور به شمار میرود.
وی افزود: کشور عزیز ما همه ساله بر اساس حوادث و سوانح ترافیکی که وجود دارد، هزینههای سنگین اقتصادی، اجتماعی، روانی و محیط زیستی و ضایعات جانی و مالی جبرانناپذیر را متحمل میشود که به شدت بر دوش کشور سنگینی میکند.در شرایط کنونی جامعه که رفتار افراد در هنگام رانندگی و حتی حضور در اجتماع تحت تأثیر اوضاع و احوال اقتصادی و اجتماعی است، لذا ریسک و خطرپذیری در تصادفات رانندگی به مراتب بیشتر شده و احتمال وقوع سوانح ترافیکی را افزایش میدهد.
کرمی اسد سپس توضیح داد: در این شرایط، آنچه که میتواند به عنوان یک فرشته نجات به کمک طرفین درگیری در تصادف بیاید، خودروی ایمن با کیفیت و همچنین راه و معبری است که ایمن بوده و با بخشندگی خود امکان زندگی و حیات را به کاربرش هدیه کند.اگر این دو مولفه که عرض کردم، این قابلیت را نداشته باشند، قطعاً طرفین درگیر در تصادف باید تن به حوادث ناگوار بدهند که اجتنابناپذیر است و وارد مرحلهای از فرآیند تصادف شوند که نیازمند اقدامات امداد و نجات و فعالیتهای پیش بیمارستانی و بیمارستانی است که اینها هر کدام به نوعی با مشکلات زیرساختی مواجه است.
وی افزود: شرایط و وضعیت نامناسب در حوزههای مختلف آموزشی، رفتارهای ناهنجار ترافیکی، فقدان بازدارندگی مجازاتهای رانندگی، ضعف در زیرساختهای مختلف حمل و نقلی، بهرهگیری حداقلی از تجهیزات و روشهای نوین کنترل ترافیک، حمل و نقل و ایمنی عبور و مرور در شرایط غیرمعمول کشور ما را در موقعیتی قرار داده که حجم عظیمی از حوادث و سوانح ترافیکی و ضایعات جانی و مالی جبرانناپذیر موجب شده تا کشور ما در زمره کشورهای پرحادثه ترافیکی قرار بگیرد.
سرهنگ کرمی اسد سپس اضافه کرد: برای برون رفت از این شرایط، از دو دیدگاه مطالبی عرض میکنم. از دیدگاه ملی، نیازمند عزم و اراده جمعی همه وزارتخانهها و دستگاهها و سازمانهای مرتبط با ترافیک و مراکز علمی و دانشگاهی و صدا و سیماست که زیر نظر بالاترین مقام اجرایی کشور باید فعالتر ایفای نقش کنند و از دیدگاه درون سازمانی، پشتیبانی از پلیس راه راهور فراجا در حوزههای مختلف تجهیزاتی، نیروی انسانی و معیشتی است تا ضمن افزایش توان و انگیزه خدمتی، زمینه خدماترسانی کیفی و مؤثر به هموطنان فراهم شود.
رئیس جدید پلیس راه کشور گفت: اینجانب به همراه همه همکاران خدمت و تلاشگر در حوزه پلیس راه کشور ضمن تأکید بر صیانت عملکردی با تعامل حداکثری و همکاری با سایر دستگاههای مرتبط با امر ترافیک، همانند همکاران در حوزههای سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، اورژانس، هلال احمر و به ویژه همراهی و همکاری مردم عزیز کشورمان با تمام توان خود در جهت بهرهگیری حداکثری از تجهیزات کنترل ترافیک هوشمند، توسعه عملیات و کنترل عبور و به ویژه ناوگان حمل و نقل بار و مسافر، ارتقاء شأن و منزلت همکاران پلیس راه و تأکید بر سهم و نقش سازمانهای مؤثر در حوادث ترافیکی و استفاده حداکثری از ظرفیت نخبگان و پیشکسوتان ارجمند پلیس را سرلوحه کار خود قرار داده و کمافیالسابق از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد. اعتقاد داریم رویکرد تعاملی عزتمند با همه سازمانها و نهادهای ذیربط در ترافیک میتواند نسبت به همپوشانی مأموریتهای خود در حوزه ترافیک اقدام کند.
وی افزود: به صورت خلاصه میتوان گفت هر برنامه یا اقدام عملیاتی در حوزه پلیس راه کشور بر اساس تدابیر ابلاغی هیئت رئیسه محترم پلیس راهور فراجا بوده که در نهایت باید منجر به کاهش حوادث و سوانح ترافیکی، رضایتمندی مردم و ارتقاء شأن و منزلت پرسنل پلیس راه شود.