در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
تورم افزایش ناچیز دستمزد را میبلعد/ حق مسکن ۳ برابر هم شود اثری ندارد
یک فعال کارگری با انتقاد از افزایش هر روزه قیمتها، عنوان کرد: رشد لجامگسیخته تورم قدرت خرید کارگران را پایین میآورد و افزایش ناچیز دستمزد و دیگر مولفههای مزدی جوابگو نیست.
به گزارش خبرنگار ایلنا، چهار ماه از سال جدید میگذرد و در شرایطی که هر روز اخباری درباره قیمتهای سرسامآور در بازار مسکن به گوش میرسد، هنوز از اعمال افزایش کمک هزینه مسکن کارگران خبری نیست. در یکی از تازهترین اظهارنظرات در این باره محمد شریعتمداری (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) اول مرداد گفت: این مصوبه در کمیته فرعی کمیسیون اقتصاد دولت تصویب شده و در حال حاضر در کمیسیون اقتصادی دولت است. انشاالله در هفته آینده در صحن دولت تصویب و نهایی میشود و بعد از تصویب ابلاغ خواهد و مشکلی در این زمینه وجود ندارد. طبق مصوبه شورای عالی کار حق مسکن در سال جاری در صورت تصویب دولت از ۱۰۰هزار تومان در سال ۹۸ به ۳۰۰هزار تومان در سال ۹۹ افزایش خواهد یافت.
هادی ساداتی (نائب رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی) در گفتگو با ایلنا گفت: امسال شاهد عدم تناسب میان میزان افزایش دستمزد با تورم بودیم. نمایندگان کارگران برای اینکه بتوانند به توافق و تعاملی با دیگر شرکای اجتماعی خود برسند بر افزایش دیگر مولفههای مزدی ازجمله کمک هزینه مسکن تاکید کردند و نهایتا رای بر افزایش ۲۰۰ هزار تومانی حق مسکن داده شد.
او ادامه داد: همه میدانند که ارقام تعیین شده اثر چندانی بر معیشت کارگران ندارد. با حداقل حقوق و دیگر مولفههای مزدی مگر دستمزد یک کارگر چقدر میشود؟ هر چند بر این نظریم که هرچه زودتر باید افزایش کمک هزینه مسکن اعمال شود، اما حتی با سه و چهار برابر این مبلغ نیز مشکل کارگران حل نمیشود.
ساداتی تصریح کرد: نگاهی به قیمتها بیندازید. به افزایش لجام گسیخته قیمت مسکن در بحث فروش و اجاره نگاه کنید. با حقوق کارگری و با حق مسکن ۳۰۰ هزار تومانی چه مشکلی قرار است حل شود؟
او با بیان اینکه کارفرمایان از پرداخت افزایش کمک هزینه مسکن سر باز میزنند، گفت: آنها هم محق هستند. کارفرمایی که ۱۰۰ کارگر دارد وقتی قرار است افزایش کمک هزینه مسکن را اعمال کند، رقم زیادی به هزینههایش اضافه میشود. کارفرما در این شرایط بد اقتصادی مالیات میدهد، حق بیمه میدهد و هزینه تولیدش هم روز به روز بالا میرود. این در حالی است که تولید داخلی خاک میخورد و قاچاق همچنان ادامه دارد.
این فعال کارگری تاکید کرد: باید فکری به حال افزایش هر روزه قیمتها کرد. رشد لجامگسیخته تورم قدرت خرید کارگران را پایین میآورد و افزایش ناچیز دستمزد و دیگر مولفههای مزدی جوابگو نیست. چاره کار اتخاذ سیاستهایی در سطح کلان است تا جلو افزایش قیمتها گرفته شود.