وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آیین افتتاح پروژههای دارویی شرکت پارس دارو:
زنجیره ارزش در صنعت دارو باید حفظ شود/ اولین شرط واگذاری در وزارت کار حفظ حقوق و امنیت شغلی کارگران است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آیین افتتاح سه پروژه دارویی در شرکت داروسازی پارس دارو بر توجه ویژه دولت بر حفظ نیروی انسانی در واگذاریها تاکید کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسم افتتاح سه پروژه راهبردی شرکت سرمایهگذاری دارویی تامین (تیپیکو) وابسته به شرکت شستا که با حضور «عبدالحسین روح الامینی» نماینده مردم تهران در مجلس و «محسن فتحی» نماینده سنندج، دیواندره و کامیاران و «محمدرضا سعیدی» مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا ) برگزار شد، موضوع خروج از بنگاهداری برخی شرکتهای زیرمجموعه شستا را مورد بحث و بررسی قرار داد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: باید بتوانیم با کمک مجلس شورای اسلامی موضوع خروج از بنگاهداری را که در برنامه هفتم توسعه مطرح شده است، پیش ببریم.
وی در ادامه با طرح این سوال آیا در صنعت دارو هم مانند سایر صنایع باید بحث خروج از بنگاهداری را پیش ببریم، در پاسخ گفت: این موضوع در حال بررسی است و پاسخ دقیق ندارد. یک استدلال این است که این صنعت، صنعتی استراتژیک است و بخش خصوصی در این زمینه میتواند همکاری کند و باید بررسی کنیم که خروج از بنگاهداری به چه شکل باشد. استدلال دیگری که مطرح میشود این است که صنعت دارو با سایر صنایع تفاوتی ندارد و خروج از بنگاهداری بلامانع است .
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: قرار است تا پایان اردیبهشت ماه جاری مدیرعامل شرکت شستا و مدیرعامل شرکت تیپیکو، نظر قطعی و استدلال خود را پیرامون این موضوع اعلام کنند که خروج از بنگاهداری صورت گیرد یا خیر.
وی افزود: پیرامون چگونگی انجام کار جلسات کارشناسی با «محمود نجفی عرب» رییس اتاق تهران صورت گرفته است، چرا که نگهداشت شرکتها در دست صندوقهای بازنشستگی، آنها را با مشکلات عدیدهای روبه رو میکند.
میدری در این مراسم با تأکید بر اهمیت صنعت دارو، گفت: این صنعت علاوه بر چالشهای مشترک با سایر صنایع، با حساسیتهای فناوری پیچیدهای مواجه است که ضرورت دقت و مهارت بیشتری را میطلبد.
وی با اشاره به شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری "سال سرمایهگذاری برای تولید" نامگذاری شده، افزود: افتتاح پروژههای امروز نتیجه زحمات مدیران و کارکنان در دورههای پیشین است و امیدواریم سرمایهگذاریهای تازهای آغاز شود که در سالهای آینده به بار بنشیند.
میدری، پارس دارو را از شرکتهای باسابقه دانست و گفت: ثبات مدیریتی و کارشناسی این مجموعه طی سالهای اخیر، موجب تحولات قابل توجهی شده است. ثبات مدیریتی یکی از شروط اصلی موفقیت در عرصه بینالمللی و خصوصیسازی است. در حالی که امروزه دیگر خبری از ثبات مدیریتی نیست و مدیران فرصت زیادی برای فعالیت ندارند.
وزیر تعاون در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نگرانی نیروی انسانی در شرکتهایی که در صف واگذاری هستند، اظهارکرد: اولین شرط هر واگذاری در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حفظ حقوق و امنیت شغلی کارگران است. نیروی انسانی مهمترین سرمایه کشور است و ما در این وزارتخانه شعار سال را بر اساس شعاری که مقام معظم رهبری تعیین کرده اند، به "وفاق برای سرمایهگذاری و ایران ماهر" تبدیل کردهایم.
وی همچنین از چالشهای جذب نیروهای خلاق در شرایط محدودیتهای دولتی سخن گفت و افزود: محدودیتهای موجود در سیستم حقوق و دستمزد دولتی، جذب نخبگان را دشوار کرده است. برای موفقیت در رقابتهای جهانی، باید بتوانیم سازوکارهای پاداش و انگیزشی مناسبی تعریف کنیم.
میدری با انتقاد از تجربه واگذاریهای صنعت پتروشیمی بدون توجه به زنجیره ارزش، تصریح کرد: در صنعت داروسازی نباید اشتباهات گذشته تکرار شود. زنجیره ارزش در این صنعت باید حفظ شود تا از تضعیف آن جلوگیری شود.
وی با تأکید بر لزوم دقت در مراحل تصمیمگیری، گفت: در مرحله طراحی باید با احتیاط حرکت کنیم تا بعدها نیاز به اصلاح اشتباهات نداشته باشیم. اما در اجرای تصمیمات میتوان با سرعت بیشتری عمل کرد.
وی در ادامه با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام «سرمایه گذاری برای تولید» اظهارکرد: باید با حضور بخش خصوصی، سندی برای رفع موانع سرمایه گذاری و تسهیل سرمایه گذاری در صنعت دارویی تهیه شود. در این زمینه جلسات مختلفی در ستاد تنظیم بازار و شورای اقتصاد تشکیل شده است، ولی باید چارچوبی تعریف شود چرا که در این بخش پیرامون سرکوب قیمت ها و تاثیر بر صنعت دارو بحث شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ابراز امیدواری نسبت به رفع تحریم ها از صنایع دارویی خاطرنشان کرد: صنعت دارو کمتر از سایر صنایع به دلیل مقررات بین المللی می تواند بر اثر تحریم آسیب ببیند کما این که تاکنون نیز آسیب هایی به این صنعت وارد شده است.
وی با تاکید بر اصلاح سرمایه گذاری و رفع موانع موجود در این شرایط سخت اظهار کرد: در این رابطه باید سندی در بخش خصوصی و نهادهای عمومی تهیه شود.
میدری همچنین تاکید کرد: کارگروه و کمیته مشترک و تخصصی پیرامون موضوع خروج از بنگاهداری با همکاری مجلس شورای اسلامی باید تشکیل شود و ظرفیت های دو وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
وی با بیان این که صنعت دارو یکی از صنایع پرریسک و پرسود است، خاطرنشان کرد: ما عزممان را جزم کردهایم که این صنعت به سوی بخش خصوصی مولد و خصوصی سازی پایدار حرکت کند.
در ابتدای این نشست،«محمدرضا سعیدی» مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا ) گفت: مجموعه شستا دارای ۹ هلدینگ است که بر اساس قانون و استراتژی های وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید مهاجرت بزرگی را از وضعیت مالکیتی و مدیریتی به وضعیت سهامداری انجام دهد.
وی با تاکید بر این که در واگذاریها باید زنجیره ارزش حفظ شود، خاطرنشان کرد: در این زمینه نباید آسیبی به صنایع دارویی کشور وارد شود.
سعیدی افزود: واگذاری باید منجر به بهبود شرایط حوزه بنگاهداری شود و از شرکتهای کوچک باید به سمت شرکتهای بزرگ حرکت کنیم .
وی با اشاره به ویژگی منحصر به فرد شرکت تیپیکو بیان کرد: این شرکت بزرگترین و بهترین مجموعه دارویی کشور است؛ بنابراین اگر قرار است مهاجرتی در این زمینه صورت گیرد باید هویت ملی حفظ شود تا بتوانیم به سمت شرکت بین المللی دارویی حرکت کنیم .
وی ابراز امیدواری کرد که این نقطه شروع یک کار خیر ملی باشد تا بتوانیم با حفظ هویت تیپیکو بتوانیم این کار را طوری پیش ببریم که زنجیره ارزش حفظ و به نظام سلامت کشور آسیبی وارد نشود .
صبح امروز شنبه ۲۳ فروردین با حضور احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سه پروژه دارویی از زیرمجموعههای هلدینگ دارویی تأمین (تیپیکو) به بهرهبرداری رسید.
در این آیین که در شرکت داروسازی پارس دارو برگزار شد، سایت تولید سفالوسپورینهای خوراکی این شرکت، پس از پنج سال تعطیلی، بازگشایی شد. این پروژه در فضایی به مساحت ۶۵۰ متر مربع و با استفاده از توان داخلی در کمتر از شش ماه راهاندازی شده است. با بهرهبرداری از این خط تولید، واردات سفالوسپورین متوقف و زمینه صادرات آن فراهم شده و برای ۶۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد شده است.
همچنین به صورت برخط پروژه افزایش ظرفیت تولید پوکه کپسول ژلاتینی شرکت ژلاتین کپسول و پروژه توسعه خط تولید روکشهای قرص RT.Film در شرکت رهاورد تامین افتتاح شد.
این پروژهها مجموعاً موجب صرفهجویی ۴ میلیون دلار ارز و ایجاد اشتغال برای بیش از ۱۲۰ نفر شدهاند.
میدری در این آیین، توسعه ظرفیتهای داخلی را گامی مؤثر در مسیر اقتصاد مقاومتی دانست و بر حمایت از پروژههای دانشبنیان تأکید کرد.