با کاهش بودجه پروژههای عمرانی از سوی دولت؛
مهندسان مشاور پروژهای شهرسازی و معماری با مشکل پرداختی مواجهند
بیش از هزار نفر از مهندسان مشاور کشور که در شرکتهای پیمانکاری مهندس مشاوره در مشاغل مربوط به پروژهای شهرسازی و معماری کار میکنند؛ میگویند این شرکتها دستمزدهای آنان را به علت عدم پرداخت مطالبات خود ازسوی دولت با ماهها تاخیر پرداخت میکنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بیش از هزار نفر از مهندسان مشاور کشور که در شرکتهای پیمانکاری مهندسان مشاور در مشاغل مربوط به پروژهای شهرسازی و معماری کار میکنند، میگویند که این شرکتها دستمزدهای آنان را به علت عدم پرداخت مطالبات خود از سوی دولت با ماهها تاخیر پرداخت میکنند.
جمعی از این مهندسان مشاور که در شرکتهای مختلف پیمانکاری کاری میکنند؛ میگویند: برخی از مهندسان مشاور تا یک سال هم مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند البته زمانی که خواستار دریافت مطالبات خود میشویم مسئولان این شرکتها میگویند دولت از بابت پروژههای انجام شده ریالی به شرکتها پرداخت نکردهاند.
معترضین در عین حال میگویند اعتراض خود را به گوش مسئولان سازمان برنامه و بودجه رساندهاند: اگر دولت توان آن را ندارد که بدهی خود را به شرکتهای پیمانکاری مهندس مشاور پرداخت کند بهتر است از همان ابتدا پروژهای تعریف نکند. از همین رو از دولت خواستهایم که ابتدا مطالبات شرکتها پرداخت شود.
علاوه بر مهندسان مشاور؛ بیش از یک سال است که حقوق و دستمزدها مدیران مشاور و اعضای هیات مدیرههای شرکتهای مهندسی مشاوره به دلایل مشابه پرداخت نشده است.
مهندسان مشاور معترض همچنین از نداشتن امنیت شغلی گلایه دارند: شرکتهای پیمانکاری مهندس مشاوره با مهندسین خود قرارداد کاری نمیبندند و از سویی به علت عدم پرداخت مطالبات خود، حق بیمههای مهندسان را با تاخیرهای مکرر به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز میکنند.
آنها میافزایند: بسیاری از همکاران ما به علت نگرانی از آینده خود به کار در شرکتهای خدماتی روی آوردند یا خانهنشین شدهاند چراکه یک سال پرداخت نشدن حقوق آنهم با روزی هشت ساعت کار برایشان قابل تحمل نیست.
آنها در ادامه با اشاره به تشکیل کمپین راهحلاندیشی برای مسایل مالی مهندسان و مشاوران میگویند: تاکنون ۱۲۰۰ نفر مهندس مشاور که در پرداخت دستمزدهای خود در سراسر کشور با مشکل مواجه شدهاند عضو این کمپین شدهاند.
تجارب مهندسان مشاور جایگزین ندارند
«سهراب مشهودی» دبیر گروه شهرسازی جامعه مهندسان مشاور ایران در همین باره گفت: با کاهش بودجه پروژههای عمرانی دیگر شاهد تعریف پروژههای جدید در این حوزه نیستیم و همین امر موجب شده بسیاری از شرکتهای مهندسی مشاور با مشکل در پرداخت دستمزدهای مهندسان خود مواجه شوند.
دبیر گروه شهرسازی جامعه مهندسان مشاور ایران، با بیان اینکه پول انجام پروژهها به شرکتهایی که در انجام رساندن پروژهها مشارکت داشتهاند، پرداخت نشده است، تصریح کرد: شاید اولین مشکلی که به چشم بیاید عدم پرداخت مطالبات مهندسان مشاور باشد، اما باید درنظر گرفت که بسیاری از این نیروها در گذر زمان کارآزموده و ماهر شدهاند و دیگر قابل جایگزینی نیستند.
مشهودی تصریح کرد: خطر بزرگتری که در بلندمدت وجود دارد و آن اینکه با رفتن این افراد از این شغل دیگر نمیتوان از ظرفیتهای علمی آنان بهره برد.
دبیر گروه شهرسازی جامعه مهندسان مشاور ایران افزود: بسیاری از شرکتهای مهندسی مشاور با توجه به مشکلات مالی که دارند مجبور به ادامه کار هستند و نمیتوانند شرکتهای خود را تعطیل کنند پس بهتر است به منظور جلویگیری از هدر رفت سرمایههای انسانی؛ بودجه پروژههای عمرانی را افزایش دهیم تا شرکتها و مهندسان به مطالبات خود برسند.