خبرگزاری کار ایران

یک فعال صنفی کارگری:

افکار عمومی باید علت حادثه معدن یورت را بداند/مقصر معرفی کردن کارگران قابل قبول نیست

افکار عمومی باید علت حادثه معدن یورت را بداند/مقصر معرفی کردن کارگران قابل قبول نیست
کد خبر : ۴۹۳۶۴۹

یک فعال صنفی کارگری می‌گوید، افکار عمومی باید هر چه سریعتر از گزارش هیات حقیقت یاب معدن زمستان یورت مطلع شوند. وی در عین حال تاکید دارد که بررسی‌های دلایل وقوع حادثه معدن یورت نباید در جشن‌های پس از برگزاری انتخابات به دست فراموشی سپرده شود.

«علی خدایی» فعال صنفی کارگری در گفت و گو با ایلنا، اظهار داشت: افکار عمومی منتظر است که هر چه سریعتر گزارش نهایی هیات حقیقت یاب معدن زمستان یورت منتشر شود. و افکار عمومی  از علل این حادثه  و راهکارهای خروج از این وضعیت مطلع شود.

این فعال صنفی کارگری که پیش از این از وی به عنوان نماینده کارگران در هیات تحقیق از حادثه یورت یاد شده بود، افزود: اما تاکنون گزارش نهایی هنوز اعلام نشده است که  به نظر می‌رسد مطلع نمودن افکار عمومی در جشن‌های پس از  برگزاری انتخابات به دست فراموشی سپرده شده است که این امر به نفع هیچ کس نیست.

عضو هیات مدیره کانونعالی شوراهای اسلامی کار کشور با اشاره به موافقت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با  حضور نمایندگان  کانون شوراهای اسلامی کار ، در  هیات تحقیق و تفحص از حادثه یورت، گفت: با این وجود تاکنون نمایندگان  کانون نتوانسته‌اند که در این کمیته حضور داشته باشند از این رو از مسئولان می‌خواهیم که در این زمینه پاسخگو باشند تا این امر به اذهان متبادر نشود که مشکلات ایمنی شغلی کارگران در گیر و دار بازی‌های سیاسی و جناحی افتاده است.

عضو کارگری شورای عالی کار، تصریح کرد: از طرفی این نگرانی وجود دارد که نشانه‌ها و علائمی که ماهیت حادثه یورت را مشخص می‌کنند از بین رفته باشد و یا از حالا به بعد  از دست بروند.

عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور با اشاره به انجام تحقیقات در خصوص علت وقوع حادثه یورت، تصریح کرد: کانون شوراهای اسلامی کار استان گلستان وکانونعالی شوراهای‌اسلامی‌کار کشوربه شواهد روشنی در خصوص علت وقوع حادثه یورت دست یافته اندو در صورتی که گزارش نهایی کمیته  تحقیق هر چه سریعتر اعلام نشود، مجبور می‌شویم که گزارش جامع خود را در این خصوص منتشر کنیم.

خدایی افزود: دلایلی که حادثه یورت را مربوط به خطای فردی کارگران می‌دانند به هیچ وجه مورد تایید ما نیست و در این حادثه انواع و اقسام کم کارهای از سوی نهادهای مختلف رخ داده است. اما چون در معدن  یورت نهاد صنفی کارگری حضور نداشته خیلی آسان حادثه را به کارگران ربط می دهند که این حتی از نظر شرعی و اخلاقی امر پسندیده‌ای نیست.

این فعال صنفی کارگری در ادامه با تاکید بر اینکه روند  رسیدگی به خانواده‌های و بازماندگان حادثه یورت باید هر چه سریعتر، اعلام شود تا همه بدانند چه کارهایی تاکنون انجام شده است، تصریح کرد: پس از وقوع این حادثه اعلام شد که تنها 40 نفر از کارگران تحت پوشش بیمه‌های مسئولیت مدنی کارفرما بوده اند این در حالی است که پیکر 44 کارگر از زیر آوار به بیرون کشیده شده است و باید به همگی آنها دیه کامل  پرداخت شود.

عضو کارگری شورای عالی کار با اشاره به حادثه انفجار مجتمع فولاد بویر احمد که 9 کارگر آن مصدوم و 2 کارگر آن فوت کرده‌اند، تصریح کرد: حوادث این چنینی زنگ خطری جدی برای سونامی وقوع حوادث کار است. از این رو باید کمیته ویژه پیشگیری از حوادث کار تشکیل شود.

خدایی در پایان تصریح کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت صنعت، معدن  و تجارت در خصوص معدن یورت مسئولیت خطیری دارند از این رو انتظار داریم که نقش مسئولانه تری ایفا کنند تا دیگر شاهد وقوع حوادث این چنینی در  کشور نباشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز