خبرگزاری کار ایران

یک فعال صنفی کارگری:

هجمه‌های موازی علیه قانون کار در جریان است/ ضرورت برخورد منسجم کارگران با خطرات پیش‌رو

هجمه‌های موازی علیه قانون کار در جریان است/ ضرورت برخورد منسجم کارگران با خطرات پیش‌رو
کد خبر : ۳۹۴۲۲۷

دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران نسبت به شکل گیری هجمه‌های موازی که این روزها علیه حقوق اجتماعی کارگران درجریان است، هشدار داد.

«حسین حبیبی» در گفتگو با خبرگزاری ایلنا با اشاره به هجمه‌هایی که این روزها به صورت‌های مختلف علیه مقررات حمایتی از کارگران در جریان است، گفت: این روزها شاهد هستیم که به عناوین مختلفی همچون پیگیری وضعیت لایحه اصلاح قانون کار، بررسی تسری معافیت بقاع متبرکه به کارگاه‌های کوچک، بازبینی طرح استاد- شاگردی و یا توسعه محدوده مناطق آزاد و ویژه اقتصادی صحبت از تغییر قانون کار می‌شود.

وی بابیان اینکه با وجود تفاوت‌های ظاهری که وجود دارد؛ همه عناوین یاد شده به صورت مشترک حمایت‌های اجتماعی از نیروی کار را هدف قرار داد و باید آنها را خطر قلمداد کرد، افزود: بعید نیست که همه این موضوعات از خواستگاه مشترک و واحدی سرچمشه گرفته باشند و در عمل سرمایه داری سوداگر از این جریان‌های موازی پشتیبانی نکند.

حبیبی گفت: به همین دلیل جامعه کارگری باید فارغ از تنوع و تفرقی که به دلیل شرایط شغلی به آن دچار شده است در مقابله با این وضعیت منسجم‌تر و هوشمندانه‌تر رفتار کند تا دست‌کم حامیان این جرح و تعدیل‌ها از در تصمیمات خود تجدید نظر کنند.

به عقیده دبیرکانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران، فارغ از تفاوت‌های لفظی که میان عنواین‌ مطرح شده برای اصلاح قانون کار وجود دارد؛ تصویب و قطعی شدن هرکدام از این موارد باعث سلب تمامی حقوق قانونی می‌شود که به موجب قانون اساسی برای نیروی کار کشور به رسمیت شناخته شده است.

حبیبی در ادامه با  با نامطلوب توصیف کردن  شرایط کنونی نیروی کار کشور و به ویژه کارگران، نسبت به طرح چنین موضوعاتی هشدار داد و افزود: واقعیت غیر قابل انکار این است که مطالبات صنفی کارگران این روزها به ابزار دست بازیگران سیاسی تبدیل شده است چنانچه می‌بینیم هم در دولت و هم در مجلس به نام ایجاد اشتغال و برقراری عدالت اجتماعی مدام صحبت از تغییر قانون کار است.

وی تصریح کرد: اگر چنین اصلاحاتی عملیاتی شود در نهایت همین حمایت نیم بند قانون کار در حوزه روابط کار وشرایط کار مانند دستمزد ، مدت کار ، تحمیل شرایط سخت کار، به رسمیت شناخته شدن حق اعتراض و مراجعه به هیات‌های تشخیص و حل اختلاف برای پیگیری حقوق ضایع شده،  حق ایجاد نهادصنفی کارگری و حتی برخورداری از مزایای بیمه‌های اجتماعی به چالش کشیده خواهد شد.

حبیبی در همین رابطه موضوع لایحه دولت در خصوص گسترش مناطق آزاد را موجب  بهره کشی از نیروی کار و گسترش ظلم در جامعه دانست و در خصوص  گسترش اشتغال بصورت استاد شاگردی که موجب نابودی قانون کارو تامین اجتماعی می‌شود هشدار داد.

دبیر کانون هماهنگی‌های کانون عالی شوراهای اسلامی کار افزود: از قرار معلوم گروهی در دولت هستند که قصد دارند کارگاههای کوچک را به استناد شرایطی که در ماده ۱۹۱  قانون کار پیش بینی شده است بصورت مصلحتی از شمول قانون کار خارج کنند و مناسبات روابط کار را در حد شرایطی که سالهاست به کارگران بقاع متبرکه تحمیل شده است تنزل دهند.

وی افزود: جدا از این مسئله ظاهرا دولت قصد دارد تا در لایحه ششم توسعه کارفرمایان را از  پرداخت سهم حق بیمه  به بهانه استخدام نیروی کار آنهم به صورت کارآموز معاف کنند و این در حالی است که  این کار یکی از خطرناک‌ترین معافیت‌هایی اعطایی به صاحبان سرمایه است و باعث به حاشیه رانده شدن نیروی کار می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز