خبرگزاری کار ایران

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی:

وعده افزایش مجدد مزد ۹۵به شرط رونق اقتصادی

وعده افزایش مجدد مزد ۹۵به شرط رونق اقتصادی
کد خبر : ۳۶۵۱۹۱

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در گفتگوی خبری به کارگران وعده داد اگر به سمت رونق اقتصادی پیش برویم تلاش می کنیم از این ناحیه چند درصد به دستمزدها اضافه کنیم.

«علی ربیعی» که در گفتگوی تلویزیونی که به مناسب هفته کارگر شرکت کرده بود درباره مسائل و مشکلات جامعه کارگری و نامه ای که به مناسبت 13 رجب (روز پدر) خطاب به فرزندان کارگر نوشته بودند ودر آن بابت کم کاری ها عذرخواهی کرده بودند ،گفت: هفته کارگر برای کارگران مانند نوروز کارگری است.

وزیر تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد:قصدم از نوشتن این نامه این بود که ارزش کار پدران کارگر  را برای بچه های آنها تشریح کنم چون پدر من هم کارگر بود و خودم نیز زمانی کارگر بودم و قصدم این بود که این مفهوم را به فرزندان کارگر بدهم که پدرانشان قابل افتخار هستند.

ربیعی گفت:از جهتی چون احساس کردم باید خیلی کارهای بیشتری برای جامعه کارگری انجام شود که هنوز نشده است، برای خیلی از کارهایی که نتوانستم انجام دهم از فرزندان کارگران عذرخواهی کردم.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت:نرخ رشد اقتصادی امسال را ۵ درصد پیش بینی کرد و با ادعای اینکه در دو سال گذشته ۱.۶ میلیون شغل جدید ایجاد شده است و وعده داد اگر به سمت رونق اقتصادی پیش برویم تلاش می کنیم از این ناحیه چند درصد به حقوق ها اضافه کنیم.

وی افزود:سالهایی میزان مزد و دستمزد از تورم بسیار فاصله پیدا کرد که باعث شد قدرت خرید کارگران خیلی پایین بیاید هرچند من خیلی دوست داشتم شرایط اقتصادی کارگران بهتر از این باشد که هست و بتوانم قدرت خرید کارگران بیشتر افزایش دهم، اما به هر حال تصمیماتی که در باره مزد گرفتیم در این سه سال قابل دفاع بود.

وزیر تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی گفت: ما در سال اول مزد را 25 درصد افزودیم که به طور مستقیم و غیرمستقیم این افزایش 31درصد شد، در سال دوم نیز17 درصد افزایش داشتیم ، امسال نیز توانستیم  14 درصد افزایش دستمزد را داشته باشیم.

ربیعی افزود: در هر سه سال با در نظر گرفتن تورم لزوم توجه به امنیت شغلی کارگران را نیز در نظر گرفتیم به طوری که به معیشت آنان آسیب نرسد و از طرفی دیگر بحث درمان و بیمه کارگران نیز مطرح است که آن را نیز در نظر گرفتیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: باید در نظر داشت که باید کارفرمایان را نیز حمایت کرد به ویژه که در این سالها بنیان های اقتصادی و نظام تولیدی کشور آسیب های جدی ای دیده است بنابراین باید مراقبت باشیم که با فشار به کارفرمایان نیروی کارشان را کم  نکنند و در واقع منابع و مصارف را طوری در نظر بگیریم که کارگاه ها تعطیل نشود .

وی ادامه داد:در هر حال ما دوست داشتیم قدرت کارگران افزایش یابد اما در زمان حال ظرفیت اقتصادی کشور بیش از این کشش ندارد.

ربیعی گفت: سالهای سال تورم روی 35 درصد ایستاده بود، اما مزد کارگران 9 درصد افزایش داشت در حالیکه ما در قبال جامعه مسئول هستیم و وقتی صنعت و بخش خدمات ما ضعیف است ،باید مدارا کنیم.

وی تصریح کرد:هر چند که عذرخواهی رفتار مدیریتی غیرمتعارف است ،اما رئیس جمهور در بحث سبد کالا ، بر سر توزیع نامناسب اولین سبد کالا از مردم عذرخواهی کرد که این یک سنت حسنه است به ویژه که ما قول هایی دادیم و باید به این قول هایمان عمل کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به بحث حمایت از کارفرمایان اشاره کرد و گفت: ما سیاست های تشویقی در بحث حمایت از کارفرمایان را داریم که در برنامه ششم نیز قصد داریم این سیاست ها را ادامه داده و به نوعی باری از دوش کارفرماها کم کنیم.

وی با اشاره به اینکه پیش بینی رشدی که در هر سه سال گذشته داشتیم درست از آب درآمد، گفت:در سال جاری نیز اگر به شرایط رونق برسیم امسال نیز قطعاً پنج درصد رشد را ضشاهد خواهیم بود،البته این رشد پنج درصدی باید همراه با اشتغال باشد که البته در کنار این رشد پنج درصدی رونق نیز باید شکل گیرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: ملاک ما برای اعلام نرخ بیکاری آمار مرکز آمار است و با در نظر گرفتن 16هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای بنگاه ها تلاش کردیم تا کارگران در شغل خود حفظ شوند و تعدیل نیرو صورت نگیرد.

وی با بیان اینکه سال گذشته حدود 300 هزار کارگر را حفظ کردیم ،افزود: اگر به سمت رونق اقتصادی پیش برویم تلاش می کنیم از این ناحیه چند درصد به حقوق ها نیز اضافه کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره نرخ بیکاری گفت: مرکز آمار داده ها و شاخص هایی دارد و ملاک ما بر اساس مرکز آمار است.

ربیعی با بیان به اینکه نرخ مشارکت سه و هشت دهم درصد بالا رفته است، اضافه کرد: باید بر مبنای نرخ مشارکت نرخ بیکاری را محاسبه کنیم.

وی با اشاره اینکه صدور دفترچه تامین اجتماعی هم می تواند شاخصی برای میزان اشتغال باشد، افزود: آمارهای من بر اساس بیمه های تامین اجتماعی است.

ربیعی گفت:سال گذشته 888 هزار دفترچه تامین اجتماعی صادر شده است و از این تعداد حدود 300 هزار ریزش از جمله بازنشسته داشته ایم، به عبارتی بیش از 500 هزار شغل ایجاد شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در سال های 93 و 94 شغل ایجاد کردیم افزود:در سال 93 حدود 700 هزار و در سال 94 ،888 هزار دفترچه بیمه تامین اجتماعی جدید داشتیم.

ربیعی ادامه داد: اکنون 22 میلیون شغل و 15 میلیون دفترچه داریم و این به معنی این است که همیشه نسبت 2 به 1 وجود داشته است.

وی درباره جلسه روزه سه شنبه شورای عالی اشتغال که با حضور رئیس جمهور برگزار می شود، گفت:پارسال برش استانی 7 استان را از جمله کردستان،سمنان و کرمانشاه اجرا کردیم و مزیت های شغلی هر استان استخراج شد.

ربیعی با بیان اینکه سه شنبه درباره طرح «حرکت» بحث می شود، افزود: با همکاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری حدود 120 هزار شغل را برای سال 95 در حوزه گردشگری پیش بینی کردیم.

وی ادامه داد:پارسال صندوق کارآفرینی ما بیش از 1100 میلیارد تومان با نرخ سود 4 درصد تسهیلات داد که بخشی از آن در حوزه گردشگری و صنایع دستی بود.

ربیعی افزود: در بخش آی سی تی هم با وزارت ارتباطات هماهنگی انجام شد و بیش از 200 هزار شغل را در این حوزه پیش بینی کردیم.

وی اضافه کرد: با محیط زیست و وزارت نفت در حوزه های بهینه سازی انرژی کنسرسیوم کار تشکیل شده است و آموزش موبایل و سیار را در سازمان آموزش فنی و حرفه ای از پارسال آغاز کردیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه مطالعات نشان می دهد هر یک درصد رشد اقتصادی باید 100 هزار شغل ایجاد کند، گفت: چون رشد اقتصادی ما بیشتر در بخش های گاز و صنعت است ،ممکن است ما را با شغل کمتر روبرو کند به همین دلیل بر توسعه محلی متکی شده ایم.

وی ادامه داد: آقای رئیس جمهور تک رقمی کردن نرخ بیکاری را در پایان دولت یازدهم هدف گذاری کرده است.

ربیعی با بیان اینکه از مشکلات کارگران و بازنشسته ها آگاه هستیم ،گفت: با عقلانیت و سخت کوشی تلاش می کنیم وضع زندگی کارگران را ارتقا دهیم و کارگران بالقوه را تبدیل به کارگران بالفعل کنیم.

ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود به حوادث ناشی از کار اشاره کرد و گفت: تعداد زیادی در این حوادث کشته می شدند اما هر سال این حوادث را کاهش و ایمن را افزایش دادیم.

وی با بیان اینکه امید داریم بتوانیم وضع کارگران را بهبود ببخشیم ،گفت: 285 ورزشگاه را در سطح کشور برای کارگران در برنامه ریزی خود داریم.

ربیعی با اشاره به اینکه در مواردی قراردادهای سفید امضاء منعقد می شود ،گفت: وقتی توازن عرضه و تقاضا برای کار بر هم می خورد امنیت شغلی از بین می رود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: مقابله با ناامنی شغلی در کنار افزایش امنیت اجتماعی جزو راهبردهای امسال ماست.

ربیعی گفت: 700 هزار کارگر ساختمانی بیمه نشده هستند که باید آن ها را بیمه کنیم و برای کارگران فصلی نیز سعی می کنیم در فصول دیگر برای آن ها کار موقت ایجاد کنیم که با این شرایط رونق اقتصادی اتفاق می افتد نه رکود.

ربیعی با بیان اینکه نظام تامین اجتماعی آن ها را باید اصلاح کنیم ادامه داد: سالانه 2  هزار میلیارد تومان برای بیمه بیکاری پرداخت می کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: صندوق تامین اجتماعی هم مشکلاتی دارد اما تلاش می کنیم توان این صندوق را افزایش دهیم تا بیمه بیکاری را هم پرداخت کنیم.

ربیعی درباره بازنشستگان صندوق فولاد گفت: 60 میلیارد تومان برای پرداخت حقوق اسفند بازنشستگان صندوق فولاد باقی مانده که 30 میلیارد آن فراهم شد و بقیه را تا 2 روز آینده فراهم می کنیم تا حقوق اسفند با آنها تسویه شود.

وی افزود: تمام سعی مان را می کنیم حقوق فروردین بازنشستگان صندوق فولاد را به سرعت پرداخت کنیم.

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز