خبرگزاری کار ایران

رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران مطرح کرد:

تاثیر منفی رکود اقتصادی و بی‌برنامگی مسئولان بر صنعت کاشی

تاثیر منفی رکود اقتصادی و بی‌برنامگی مسئولان بر صنعت کاشی
کد خبر : ۳۵۹۲۰۷

محمد روشن فکر می گوید: بی برنامگی مسئولان و رکود بازار ساخت و ساز، کار را به جایی رسانده که امروز صنعت کاشی نیاز به میلیاردها تومان نقدینگی دارد و تولیدکنندگان با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کنند.

«محمد روشن فکر»، رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور، در گفتگو با ایلنا در ارتباط با توصیه نامه این انجمن به تولیدکنندگان کاشی مبنی بر تعطیلی اختیاری سه ماهه واحدها جهت خروج از رکود گفت: بسیاری از کارفرمایان صنعت کاشی به نقطه ای رسیده اند که توان پرداخت هزینه های جاری و دستمزد کارگران را ندارند.

وی با بیان این مطلب که سرمایه اصلی تولیدکنندگان، نیروی انسانی است افزود: هیچ کارفرمایی در شرایط عادی نسبت به تعدیل و اخراج نیروها اقدام نمی کند و باید گفت شرایط صنعت کاشی و سرامیک به هیچ وجه عادی نیست.

روشنفکر، رکود ساخت و ساز، سطح پایین نرخ صادرات کاشی  و بی برنامگی مسئولان برای خروج از بحران اقتصادی را علل اصلی به وجود آمدن شرایط فعلی دانست و گفت: وقتی بحران اقتصادی در مملکت هست، رکود هم به وجود می آید.

وی افزود: در طول سالهای گذشته فضای کسب و کار تسهیل نشده و نظم بخشی به روابط پولی و بانکی نیز انجام نشده و علاوه بر همه این ها، از سال 92 بدون مطالعه و در امتداد طرح های شتاب زده اقتصادی، ارزش پول ملی به یک سوم کاهش یافته است.  

وی ادامه داد: در چنین شرایطی هزینه های تولید در صنعت کاشی به ناگهان، جنون آور بالا رفت  و از طرف دیگر، با افزایش هزینه سبد معیشت خانوار، از انگیزه های نیروی کار کاسته شد و بدیهی است که اوضاع فعلی برآیند همه این اتفاقات نامیمون است.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران در ادامه گفت: انبار تولیدکنندگان پر از کاشی و سرامیک است و بازاری برای فروش وجود ندارد، دولت نیز چتر حمایتی خود را از سر تولیدکنندگان برداشته و با قفل شدن سیستم بانکی و نبخشودن بدهی های تولیدکنندگان ازجمله هزینه های برق و گاز، تولیدکنندگان در تنگنای بسیار سختی قرار گرفته اند.

وی تصریح کرد: تعطیلی تولید در صنعت کاشی، به نامه انجمن صنفی تولیدکنندگان مربوط نیست بلکه به بدهی های انباشته واحدهای تولیدی و عدم حمایت دولت مربوط است.

این فعال کارفرمایی صنعت کاشی ادامه داد: کارآفرینان و کارفرمایان واقعی  سودها را در بانک پس انداز نمی کنند بلکه صرف تولید و رونق بخشی به کسب و کار می کنند اما اوضاع فعلی به گونه ای است که متاسفانه برخی از کارفرمایان قبض برق واحد خود را نیز نمی توانند بپردازند.

روشن فکر، کاهش ظرفیت تولیدی و تعطیلی موقت واحدهای کاشی و سرامیک را تنها راهکار قابل انجام توسط تولیدگنندگان دانست و گفت: تولیدکننده با کاهش هزینه ها و خواباندن موقتی خط تولید، می تواند مشکلات خود را به شیوه موضعی حل کند اما حمایت از تولید داخلی توسط دولت و قانونگزاران است که راه حل دائمی این بحران است.

وی در ادامه گفت: انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک که بر طبق اساسنامه خود حامی حقوق کارفرمایان و اعضای انجمن است با توجه به مطالعات میدانی به اعضای خود توصیه کرده که در درجه اول سطح تولید را کاهش دهند و پس از آن به طور موقت تولید را به حالت تعلیق در آورند.  

روشن فکر به جلسات متعدد انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی وسرامیک با مقامات مسئول در ماههای گذشته اشاره کرد و گفت: این انجمن در ماههای گذشته پیش از صدور این توصیه نامه،  جلسات بسیاری با کمیسیون های صنایع و اجتماعی مجلس و همچنین مقامات وزارت صنایع برگزار کرده است و اخطارهای لازم را به آنها داده است.  

وی ادامه داد: ما به مسئولان گفتیم اگر فکری به حال صنعت به طور عام و صنعت کاشی به طور خاص نشود، این بحران به نتایج مصیبت باری خواهد انجامید.

رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور در پایان،  اهتمام مجلس به حل معضل رکود و بحران و بذل توجه دولت به حمایت از تولید ملی را تنها راهکار ممکن دانست و گفت: کارگران و کارفرمایان صنعت کاشی برای خروج از این شرایط دردناک نیازمند ارائه راهکارهای اصولی و نظام مند توسط مسئولان هستند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز