درخواست نماینده یزد برای مورد بحث قرار گرفتن آییننامه مشاوران حفاظت فنی
نماینده تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست که «آییننامه مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی» به دلیل اینکه ایمنی ۸۰ میلیون ایرانی را تحتالشعاع قرار میدهد، در جلسات کارشناسی مورد بحث قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدجلیل میرمحمدی در نامهای به محمد شریعتمداری نوشت: «آییننامه مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی مصوبه ۱۷ آذر سال ۹۸ دارای اشکالات تخصصی زیادی بوده که ایمنی ۸۰ میلیون ایرانی را تحتالشعاع قرار میدهد.»
وی از محمد شریعتمداری خواست که فراخوان این آیین نامه متوقف شود تا در جلسات کارشناسی با حضور کارشناسان کمیسیون بهداشت و درمان مورد بحث قرار گیرد.
در همین حال بابایی (نماینده مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی معترض به این آیین نامه) به ایلنا، گفت: «پیرو دیدار و جلسهی آقایان میرمحمدی و شریعتمداری مقرر شد که این نامه مورد بحث و بررسی قرار گیرد؛ چراکه محدودیتهای وضع شده در آن قریب به ۷۰ درصد مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی را تحت تاثیر قرار میدهد و امکان اخذ پروانهی فعالیت را از آنها میگیرد. همچنین متخصصان بهداشت حرفهای به آقای حاتم شاکرمی، معاون روابط کار وزارت کار نامه نوشتند و از وی خواستند نواقص این آییننامه و دستورالعمل آن را که در نظام ایمنی کشور اخلال ایجاد میکند، مجدد بررسی کنند؛ چراکه دارای نواقص فنی زیاد است.»
وی افزود: «منطقی است که هیچ عجلهای برای صدور فراخوان از بابت این آیین نامهی ناقص و دارای مشکلات اجرایی به کار گرفته نشود؛ البته هدف مخالفان این آیین نامه مقرراتزدایی و مانعزدایی است تا منجر به بهبود وضعیت ایمنی کارگاهها در کل نظام ایمنی کشور شود اما این آییننامه و دستورالعمل آن پروانه فعالیت ۲۲۷۹ فرد حقیقی را برای همیشه باطل میکند؛ البته طی یک سال و نیم گذشته در چند مرحله، مجوز فعالیت مشاوران ایمنی و حفاظت فنی به طور کامل باطل شد و به تازگی مجور فعالیت تمام پروانهها تا انتهای خرداد ماه تمدید شده است.»
نماینده مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی با بیان اینکه این آییننامه رشتههای ایمنی و مهندسی بهداشت حرفهای را به طور کامل حذف کرده است، گفت: «قریب به ۷۰ درصد مشاوران حفاظت فنی از همین گروه هستند و ۱۵ سال به این سیستم خدمت کردهاند اما آنها را از این آییننامه و دستورالعمل جدید حذف کردند و هیچگونه حقی برای آنها قائل نشدند. مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار مدعی است که در چند سال گذشته مدام در حال بهبود دادن این آییننامه است اما در کمتر از ۱۰ سال ۳ بار آن را دستخوش تغییر کرده است.»
بابایی افزود: «در حال حاضر آییننامههایی در مرکز تحقیقات داریم که صنایع برای ایمن کردن خود به آنها استناد میکنند اما این آییننامهها مربوط به ۶۰ سال پیش نوشته هستند و هنوز مورد بازنگری قرار نگرفتهاند. اگر مواردی برای اصلاح واجب باشد، همین آییننامهها هستند اما وزارت کار آییننامه مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی را تغییر داده است. برای نمونه کل زمینههای ایمنی معادن و ساختمان را از آن حذف کرده است؛ در حالی که ۵۰ درصد حوادث در این حیطه اتفاق میافتند. در نتیجه حقوق مکتسبه مشاوران حقیقی قبلی پایمال شده و حقوقی برای افراد جدید ایجاد میکند که قطعا چالش بزرگتری در آینده ایجاد خواهد کرد.»
نماینده مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی تصریح کرد: «وزارت کار میتوانست با راهکارهای بسیار کم هزینهتر مشاوران قبلی را حفظ کند و زمینهی تسهیل ادامه فعالیت آنها و بهبود وضعیت ایمنی کشور را فراهم کند؛ اما چرا راهکار حذف عمده مشاوران قبلی انتخاب شده است؟ لازم به ذکر است که رشتههای تحصیلی مرتبط با ایمنی در آییننامه و دستورالعمل جدید به جز برای بررسی سیستم اعلام حریق، برای کلیه موارد دیگر که عمده فعالیت آنها بوده و هست، فاقد صلاحیت اعلام شدهاند.»َ