خبرگزاری کار ایران

معاون قوه قضاییه مطرح کرد:

سونامی بلاک چین بزودی می‌رسد/ حذف نهادهای حاکمیتی با سیتم بلاک چین

سونامی بلاک چین بزودی می‌رسد/ حذف نهادهای حاکمیتی با سیتم بلاک چین
کد خبر : ۷۵۶۶۰۲

حمید شهریاری می‌گوید: سیستم بلک چین تا ده سال آینده عمومی می‌شود و با این سیستم نهادهای حاکیمتی کشور مانند بانک مرکزی حذف می‌شوند.

 به گزارش ایلنا، نشست رونمایی از «نرم افزارهای کتابخانه حکمت اسلامی ۲، دانشنامه اخلاق اسلامی و تاریخ ایران اسلامی ۲» در تالار آل‌احمد نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

آیت‌الله حمید شهریاری، رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در ابتدای این نشست با اشاره به بحث مهمی که به‌تازگی در فضای مجازی مطرح شده، گفت: ما تا امروز دو سونامی یا انقلاب را در فضای مجازی مشاهده کردیم. سونامی اول سونامی اطلاعات بود که تا امروز بیش از میلیون‌ها اطلاعات خبری، متنی و... مشاهده کردیم. در این سونامی ما شاهد انباشتگی حجم گسترده‌ای از اطلاعات بودیم.

وی افزود: مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی تا امروز توانسته نزدیک به چهل هزار کتاب را به شکل دیجیتالی منتشر کند. شما این انباشتگی اطلاعات را در وب‌سایت‌ها و رسانه‌های این مرکز مشاهده می‌کنید. امروز حجم گسترده‌ای از اطلاعات از طریق اینترنت در دسترس همگان قرار گرفته است.

معاون قوه‌ی قضاییه در ادامه با اشاره به سونامی دوم گفت: در سونامی ارتباطات سه و نیم میلیارد نفر براساس اطلاعات به هم متصل شدند. این مسئله اوج ارتباطات را در شبکه‌های اجتماعی نشان داد.

وی با بیان این مطلب که ما از این دو سونامی عبور کرده‌ایم، از سونامی تازه‌ای سخن گفت و اظهار کرد: امروز با سونامی بلاک‌چین روبرو هستیم هرچند که امروز تنها خبر آن منتشر شده و سخنانی درباره آن گفته می‌شود اما تا ده سال آینده این سونامی خود را نشان خواهد داد.

وی افزود: زنجیره‌ی بلوکی یا همان بلاک‌چین بحثی است که کلید آن را یک ژاپنی به نام ساکاشی ناکاموتو با بیت کوین یا «رمز ارز» رقم زده است. مهم‌ترین ویژگی این بیت‌کوین‌ها این است که در اختیار دولت‌ها نیست. ویژگی «رمز ارز» یا بیت‌کوین این بوده که هیچ دولتی آن را تولید نکرده است.

شهریاری با اشاره به این مسئله که قیمت بیت‌کوین از شش صدم یک سنت شروع شده و امروز بین ۱۴۰۰ تا ۱۷۰۰ دلار قیمت‌گذاری می‌شود، ادامه داد: «رمز ارزها» بر روی بستر بلاک‌چین شکل می‌گیرند و اتفاقی که می‌افتد این است که پولی تولید شده که پول‌های ملی را تضعیف می‌کند. امروز در بستر اینترنت با بیت کوین معامله انجام می‌شود و اقتصاد دنیا در آستانه تحول بزرگی قرار دارد.

رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی با بیان این مطلب که بلاک‌چین را زنجیره‌ی همتایان می‌نامند، عنوان کرد: این سونامی باعث می‌شود که نهادهای حاکمیتی دچار زلزله شوند به این ترتیب نقش حاکمیتی و کلیدی نهادهای اقتصادی با تولید رمزارزها از دست می‌رود؛ اتفاقی که در بلاک‌چین می‌افتد این است که نهادهای حاکمیتی مانند بانک مرکزی از بین رفته و با آمدن بیت‌کوین بانک از صحنه‌ی مبادلات انسانی حذف می‌شود.

وی افزود: اگر یک فناوری بگوید کاری می‌کند که اعتماد را بین خریدار و فروشنده بر بستر اینترنت فراهم خواهد کرد این اتفاقی است که در بلاک‌چین می‌افتد. بلاک‌چین عرضه‌ای است که بدون حضور واسط مبادله را انجام می‌دهد.

شهریاری در ادامه گفت: فناوری بلاک‌چین می‌تواند با روش‌های جدید تبادل را به صورت همتا ممکن سازد و نهاد واسطی در میان تبادل وجود نداشته باشد.

این استاد حوزه در بین ویژگی‌های بلاک‌چین به حذف تمرکز نهادی، اعتمادسازی غیرمتمرکز، حفظ حریم خصوصی، تولید پروتکل اعتماد، عدم نیاز به نهاد واسط (عامل سوم)، تصدیق شده به وسیله‌ی اجماع و تولید اعتبارسنجی مالکیت ارزش‌ها اشاره کرد.

شهریاری در پایان صحبت‌های خود گفت: دنیای آینده دنیای فناوری بلاک‌چین است هرچند که این دنیا خطرات و فرصت‌هایی دارد اما من فکر می‌کنم این سونامی مزیت‌های فراوانی برای کشور ما خواهد داشت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز