خبرگزاری کار ایران

نشست خبری نهمین دوره پایتخت کتاب ایران برگزار شد/ اعلام نامزدها

نشست خبری نهمین دوره پایتخت کتاب ایران برگزار شد/ اعلام نامزدها
کد خبر : ۱۶۲۳۱۹۴

صبح امروز سه‌شنبه بیست و ششم فروردین‌ماه نشست خبری اعلام نامزدهای نهمین دوره پایتخت کتاب ایران در سالن جلسات معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری نهمین دوره پایتخت کتاب ایران صبح امروز سه‌شنبه بیست و ششم فروردین‌ماه در سالن کنفرانس معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

علیرضا نوری‌زاده (مدیرکل دفتر مجامع و تشکل‌های فرهنگی) و محسن جوادی (سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) در این برنامه حضور داشتند.

طی این رویدا شش شهر در بخش‌های زیر چتر کتاب و مشتاق کتاب نیز معرفی شدند.

در ابتدای برنامه محسن جوادی گفت: در دوره حضور آقای صالحی در معاونت امور فرهنگی بود که جشنواره روستاها و عشایر دوست‌دار کتاب آغاز به کار کرد.

او افزود: اگر از نوشتن تا ویرایش و چاپ و پخش وجود دارد برای این است که آن کتابی که روانه بازار می‌شود خوانده شود. امیدمان این است که بتوانیم با این رویه سطح مطلعه را بالا بریم چرا که حوزه کتاب، یک پروژه چندوجهی و متناسب با شرایط اقتصادی و فرهنگی دارای تفاوت‌هایی است.

جوادی ادامه داد: گاه شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که دولت باید حمایت اقتصادی داشته باشد. گاه نیز شاهدیم که حمایت‌ از رویدادها معنوی هستند که البته باید چنین باشد. گاهی حمایت‌ها باید مثل چنین رویدادهایی معنوی باشد.

وی تاکید کرد: نگاه ما صرفا به شهرها نیست و به روستاها نیز توجه ویژه‌ای داریم؛ لذا امیدواریم، هرچه جلوتر می‌رویم ابتکارات و خلاقیت‌ها افزایش یابد.

سرپرست معاونت امور فرهنگی گفت: نباید خیلی روی اعتبارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمرکز کنیم؛ لذا تمهیدات لازم و اولیه اندیشیده شده است. ما باید رابطه‌ای بین نهادهای دولتی و عمومی و اشخاص به این حوزه ایجاد کنیم. در این موضوع تمهیدات اولیه اندیشیده شده و امیدوارم، فضای کار در این حوزه بازتر شود.

علیرضا نوری‌زاده نیز بیان کرد: جشنواره پایتخت کتاب ایران که رویدادی کتاب‌محور محسوب می‌شود، حال به نهمین ایستگاه خود رسیده است. سال قبل سمنان پایتخت کتاب ایران بود. دلیل این انتخاب نیز  برنامه‌های خلاقانه و استفاده از فناوری‌های نوظهور و شبکه‌سازی‌هایی بود که انجام شد.

او با اشاره به اینکه تاکنون نیشابور، یزد، شیراز، بوشهر، اهواز، سنندج و … به عنوان پایتخت کتاب انتخاب شده‌اند، توضیح داد: در نهایت نیز چهل و هفت شهر به مرحله داوری‌ها راه یافته‌اند.

نوری‌زاده در خلال صحبت‌هایش به چند و چون داوری‌ها پرداخت و گفت: برنامه‌های مورد نظر باید این قابلیت را داشته باشند که شبکه‌سازی شوند و به همین واسطه است که می‌توانند در طول سال امکانات اجرایی داشته باشند. همچنین باید از قابلیت‌های الگوبرداری برخوردار باشند. از دیگر موارد مهم نیز باید به زمان‌بندی دقیق و ضمانت‌های اجرایی جشنواره در بخش داوری‌ها اشاره کرد.

مدیرکل مجامع و فعالیت‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: شهرهای دوستدار کتاب آنهایی هستند که قابلیت پایتخت کتاب ایران شدن را دارند، تمام موارد بررسی و با حضور داوران و نمایندگان بخش‌های مختلف پایتخت کتاب انتخاب خواهد شد. شهرهای پر تلاش نیز در بخش شهرهای مشتاق کتاب حضور می‌یابند.

نوری‌زاده در پایان شهرهای دوست‌دار کتاب و نامزد پایتخت کتاب را اعلام کرد که به این قرار است: بهشهر از استان مازندران، لاهیجان از استان گیلان، شاهین‌شهر و میمه از استان اصفهان، قزوین از استان قزوین، ارومیه و بیشترین امتیاز به شهر اوز استان فارس اختصاص دارد.  شهرهای خوی، سیرجان، سبزوار شهرهای «مشتاق کتاب» و شهرهای فومن، رابر، و فهرج به عنوان شهرهای «زیر چتر کتاب» معرفی شدند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز