آثار فلزی مکشوفه از گورستان مرسین مورد بررسی قرار گرفت
مطالعه علمی رفتار خوردگی آثار فلزی مکشوفه از گورستان مرسین سمنان توسط کارشناسان بخش حفاظت از آثار فلزی پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی- فرهنگی با همکاری کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی استان انجام شد.
به گزارش ایلنا، پرستو نعیمی (مسئول بخش حفاظت از آثار فلزی پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار فرهنگی –تاریخی) با اشاره به یکی از عمدهترین آسیبها در آثار فلزی گفت: خوردگی فلز تحت تاثیر عوامل مختلف بوده و مطالعه این پدیده و رفتار فلزات و ساختارهای مختلف فلزی در چنین شرایطی میتواند به عنوان گام نخست در تصمیم گیریها و برنامهریزیهای حفاظتی آثار نقشی اساسی و زیربنایی را داشته باشد.
او افزود: بر همین اساس، این بخش از گروه پژوهشی حفاظت و مرمت آثار تاریخی- فرهنگی، به عنوان یکی از مراحل اجرایی برنامه مطالعاتی بلند مدت خود در خصوص ارزیابی شرایط و مطالعه رفتار خوردگی آثار فلزی موجود در موزهها و مخازن ایران، فاز اول بررسی آثار فلزی مخزن اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان را به انجام رساند.
نعیمی با اشاره به تنوع آثار فلزی موجود در این مخزن تصریح کرد: در اولین فاز این مرحله از طرح پژوهشی، مطالعه علمی رفتار خوردگی آثار فلزی مکشوفه از گورستان مرسین توسط کارشناسان بخش حفاظت از آثار فلزی پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی- فرهنگی با همکاری کارشناسان اداره کل استان سمنان انجام و نتایج مورد بهره برداری قرار گرفت.
این کارشناس خاطرنشان کرد: پیش از این نیز برخی از آثار فلزی مکشوفه از محوطههای مختلف باستان شناسی و آثار فلزی موجود در مخازن سایر موزهها و مجموعهها به عنوان مراحل مختلف این طرح کلان پژوهشی توسط بخش حفاظت از آثار فلزی مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته بودند.