خبرگزاری کار ایران

دانش اقباشاوی مطرح کرد؛

تلاش می‌کنم در اکران عمومی بهترین نسخه از «اسفند» را به نمایش درآورم

 تلاش می‌کنم در اکران عمومی بهترین نسخه از «اسفند» را به نمایش درآورم
کد خبر : ۱۵۹۱۸۱۴

کارگردان فیلم سینمایی اسفند پس از اکران اثر خود در جشنواره فجر با بیان اینکه پروژه اسفند او را خسته کرد، گفت: در ابتدای فیلم به شبهات موجود در خصوص شهید هاشمی پرداختم.

دانش اقباشاوی، کارگردان فیلم سینمایی اسفند در گفتگو با خبرنگار ایلنا، گفت: پس از ساخت این فیلم می‌خواهم به سمت استراحت بروم زیرا پروسه ساخت فیلم «اسفند» بسیار دشوار بود. هر چه انرژی داشتم برای ساخت فیلم «اسفند» خرج کردم و توانی برای فکر کردن به ساخت آثاری دیگر ندارم. من برهه‌ای از زندگی شهید هاشمی را که جذاب‌تر دیدم، انتخاب کردم و تمرکز من بر برنامه ریزی او برای عملیات خیبر بود.

وی افزود: در ابتدای فیلم به شک و شبهه‌هایی که در خصوص شهید هاشمی وجود دارد، پرداخته می‌شود و به خوبی نشان داده می‌شود که به او سوءظن داشته‌اند اما شایعات پس از مفقودی ایشان جز بازه زمانی نبود که در فیلم نمایش داده می‌شود. ما برای خود چارچوبی در فیلمنامه مشخص کردیم و براساس آن حوادث واقعی رخ داده تا ۳ اسفند ۱۳۶۲ را به تصویر کشیدیم.

کارگردان فیلم سینمایی اسفند در خصوص شروع و پایان فیلم و شیوه روایت اثر در این دو مقطع، خاطرنشان کرد: در ابتدای فیلم شکست در عملیات والفجر مقدماتی نمایش داده می‌شود و علت این که صحنه‌های جنگی در انتهای فیلم نمایش داده نمی‌شود این است که شهید هاشمی توانسته ماموریت خود را به درستی انجام دهد و اساسا تا روز ۳ اسفند ۱۳۶۲ نیروهای ایرانی در پیشروی به سمت جزیره مجنون با مقاومت خاصی مواجه نمی‌شوند که ما بخواهیم آن را به تصویر بکشیم و گویا در کمتر از یک ساعت نیروهای ایران می‌توانند به جزیره مجنون برسند.

وی افزود: مخاطب در اکران عمومی از روند فیلم رضایت داشت و آنچه من دیدم، تماشای فیلم از سوی مخاطبین تا انت‌ها بود و این کشش به خوبی وجود داشت. راوی قصه ما علی هاشمی است و او در خط‌شکنی در جزیره مجنون حضور ندارد که ما بخواهیم بار دیگر صحنه‌های درگیری را به تصویر بکشیم. در واقعیت نیز شهید هاشمی با بالگرد به جزیره مجنون می‌رسد و حضور میدانی در خط‌شکنی نداشته است. طبق آنچه نقل شده است، ارتش عراق در این عملیات غافلگیر می‌شود و پاسگاه‌های عراقی نیز مقاومتی نداشته‌اند. در هر دو جزیره مجنون ۱۷ پست نگهبانی وجود داشته که در ۵۵ دقیقه سقوط می‌کنند. آقایان شریعتی و قربانی از جمله پیشروها در جزیره مجنون بوده‌اند که جلوتر از شهید هاشمی به اهداف می‌رسند و به علت این که ما در خصوص آن دو عزیر فیلم نساخته ایم، آن لحظات نشان داده نشد. آن جنگ‌های عظیم در عملیات خیبر نقل می‌شود مربوط به پس از روز سوم اسفند است که جزء محدوده زمانی فیلم ما نیست.

این کارگردان ادامه داد: یکی از قسمت‌های دشوار ساخت فیلم سینمایی اسفند، تحقیق و پژوهش و قسمت پیش تولید بود که انرژی زیادی از ما گرفت اما این قسمت برای ما اهمیت زیادی داشت.

وی افزود: فیلم سینمایی اسفند امید و خودباوری را به همه مردم منتقل می‌کند و نشان می‌دهد که حتی یک جوان شهرستانی در نقاط دور افتاده کشور نیز می‌تواند موثر باشد و کارهای بزرگی انجام دهد. علی هاشمی چهره‌ای مردم دار بود و همین اهمیت دادن او به مردم بود که باعث شد تا موفق شود و به چهره‌ای ماندگار بدل شود.

کارگردان فیلم سینمایی «تاج محل» اضافه کرد: فیلم اسفند به من صبور بودن را یاد داد و این دقیقا همان شیوه مدیریت شهید هاشمی بود. من نیز با تأسی از همین رویکرد توانستم این فیلم سخت را بسازم. شهید هاشمی یک الگوی بزرگ برای ما است زیرا نشان داد که با صبر می‌توان از سختی‌ها عبور کرد. مدیریت کارگردانی من نیز الگوبرداری از سبک زندگی شهید هاشمی است.

اقباشاوی در پاسخ به این سوال که چرا فیلم اسفند از انسجام کافی در روایت برخوردار نیست، گفت: خروجی فیلم به شکلی ارائه شده است که هیچ یک از عوامل از فیلم جلوتر نیستند و همه در خدمت اثر قرار گرفتند. فیلم سرشار از موقعیت دراماتیک است و به هیچ وجه تخت و کسل‌کننده نیست و در تدوین نیز این تلاش صورت گرفت که فیلم کسل کننده نشود. با این وجود من انتقادات را می‌پذیرم و تلاش می‌کنم تا در اکران عمومی بهترین نسخه از اسفند را به نمایش درآورم.

انتهای پیام/
خبرنگار : رضا پورحسین
ارسال نظر
پیشنهاد امروز