خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

کاهش تقاضای سفر ادامه‌دار است/ اختصاص وام ۱۰ میلیونی سفر به دهک‌های خاص/ ساماندهی تعطیلات روی میز مجلس و دولت

کاهش تقاضای سفر ادامه‌دار است/ اختصاص وام ۱۰ میلیونی سفر به دهک‌های خاص/ ساماندهی تعطیلات روی میز مجلس و دولت
کد خبر : ۱۲۹۶۰۷۹

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی با اشاره به آنکه تقاضای سفر در سبد خانواده‌های ایران کاهش خواهد یافت، از افزایش هزینه سفر با افزایش نرخ‌ها خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، بر اساس اخبار منتشر شده خط فقر تاپایان سال، به ۱۷ میلیون تومان می‌رسد. با توجه به این اخبار و البته افزایش نرخ اقامت، حمل و نقل و… که از ارکان مهم سفر محسوب می‌شوند در حوزه سفرهای داخلی با افزایش نرخ روبه رو خواهیم شد. با این توصیف و اینکه هم اکنون نیز سفر به عنوان کالایی لوکس در سبد خانوار جای دارد، این سوال پیش می‌آید که آیا در دوران پساکرونا و امیدهایی که برای رونق و توسعه گردشگری وجود دارد، سفر همچنان می‌تواند در سبد خانواده‌های ایرانی باقی بماند یا آنکه با تغییر شکل آن روبه رو خواهیم شد. 

سیدمصطفی فاطمی (مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی) درخصوص عواملی که بر باقی ماندن یا حذف سفر در سبد خانواده‌های ایرانی تاثیر گذار خواهند بود، گفت: بر اساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته در دوران پسا کرونا و اوایل سال با حجم زیادی از سفرهای داخلی روبه رو شدیم. چراکه از یک سو در مرحله نخست ارکان وابسته به سفر افزایش نرخ چندانی نداشتند و از دیگر سو با تعداد زیادی از تعطیلات میان و آخر هفته‌ای روبه رو بودیم. 

او ادامه داد: تمام این عوامل سبب شد تا در شش ماه نخست سال جاری با افزایش میزان سفر و البته استقبال از مراکز اقامتی و تاسیسات گردشگری همراه شویم و مراکز اقامتی مرتب مسافر داشتند. این روند تا مهرماه ادامه داشت. اما طی چند ماه اخیر با متوقف شدن تعطیلات، با کاهش میزان سفر روبه رو شده‌ایم و از این پس نیز با افزایش هزینه‌های سفر، این حوزه با چالش‌هایی روبه رو خواهد شد. قاعدتا در چنین شرایطی تقاضای سفر در سبد خانواده‌ها کاهش پیدا خواهد کرد. 

به گفته فاطمی، با وجود آنکه کاهش تقاضای سفر را به دنبال خواهیم داشت اما سفر در سبد خانواده‌ها باقی خواهد ماند. شاید شکل کلی آن تا حدودی تغییر کند اما همچنان خانواده‌ها به سفر خواهند رفت. قطعا سفر همچون سال گذشته نخواهد بود چراکه در سال گذشته علاوه بر اتمام محدودیت‌های سفر به واسطه شیوع کرونا و اینکه عموم جامعه حدود دو سال بود که سفر نرفته بودند و بازار تشنه سفر بود و هم اینکه نرخ‌های سفر پایین‌تر بود. با افزایش نرخ‌ها قاعدتا هزینه سفر در سبد خانواد افزایش خواهد یافت. 

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی درخصوص طرح سفرهای ارزان نیز گفت: طرح سفرهای ارزان در حال پیش رفتن است و به میزان اعتباراتی بستگی دارد که بتوانیم جذب کنیم، چراکه باید بتوانیم وام‌هایی برای خانوار در نظر بگیریم که بتوانیم بر اساس آن سفرهای ارزان را پیش ببریم. پیش‌بینی ما اختصاص ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان برای هر فرد در سال است البته که این وام به همه و عموم جامعه اختصاص نخواهد یافت بلکه شامل برخی از دهک‌های می‌شود که اعلام خواهیم کرد. 

او همچنین درخصوص سیاست همه مکانی و همه زمانی کردن سفر گفت: برای آنکه بتوانیم توزیع همه مکانی وهمه زمانی سفر را داشته باشیم، چند موضوع را پیگیری می‌کنیم. از آن جمله می‌توان به ساماندهی تعطیلات، معرفی شهرهای مکمل سفر در زمان پر مسافر و رویدادهای گردشگری است که در زمان‌هایی که مسافر کمتری داریم، بتواند پوشش دهنده باشد و مسافران را جذب کند. 

فاطمی با اشاره به آخرین نتایج طرح ساماندهی تعطیلات اذعان داشت: سعی ما برآن است تا این طرح را در دو بخش پیش ببریم. بخش نخست به تعطیلات آخر هفته باز می‌گردد و با دولت این طرح را پیش می‌بریم تا بتوانیم دو روز آخر هفته شامل پنجشنبه و جمعه را تعطیل اعلام کنیم تا رونقی در سفرهای آخر هفته ایجاد کنیم. همچنین طرح افزایش تعطیلات در طول سال را با مجلس پیش می‌بریم. طرح این مهم نیز تکمیل و در ستاد هماهنگی سفر بین دستگاه‌های اجرایی مطرح شده است. رایزنی‌ها در جریان است تا مسائل و نقطه نظر دستگاه‌های مختلف دراین خصوص جمع آوری و طرح اصلاح شود. اگر طرح مورد موافقت قرار گیرد شاید بتوانیم آنرا در سال آینده اجرایی کنیم اما قطعا به تعطیلات زمستانه سال جاری نمی‌رسد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز