خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می‌دهد؛

شهرداری، یک خانه و دالان تاریخی را در بافت تاریخی کدیورِ سمنان از سر راه برداشت!

شهرداری، یک خانه و دالان تاریخی را در بافت تاریخی کدیورِ سمنان از سر راه برداشت!
کد خبر : ۱۶۲۰۳۹۹

شهرداری، در اقدامی عجیب یک خانه و دالان تاریخی رحمت‌الهی را به‌دلیل خطرآفرین بودن، از سر راه برداشت و برای همیشه تخریب کرد. این درحالی است که میراث‌فرهنگی استان سمنان چند سال پیش، این دالان تاریخی را که در ضلع شمالی تکیه بافت‌ تاریخی کدیور سمنان واقع شده بود را استحکام‌بخشی و مرمت کرده بود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، خانه تاریخی رحمت‌الهی و دالان چسبیده به آن یکی از بناها و سازه‌های با ارزش بافت تاریخی شهر سمنان محسوب می‌شوند. با این‌ وجود، شهرداری چندی پیش از احتمال ریزش این بنا و خطرآفرین بودن خبر داده بود.

«حسین‌ ترحمی» فعال میراث‌فرهنگی استان سمنان با اعلام اینکه این خانه و دالان تاریخی سه سال پیش توسط میراث‌فرهنگی سمنان مورد مرمت قرار گرفته بود، گفت: بافت تاریخی سمنان با 357 هکتار وسعت، از کهن‌ترین و مهم‌ترین بافت‌های تاریخی کشور است و دارای آثاری از دوره ایلخانی تا قاجار است.

او گفت: این دالان و خانه‌تاریخی همجوارش در سال 1399 توسط میراث‌فرهنگی مورد مرمت قرار گرفته بود و در عملیات مرمتی، استحکام‌بخشی پی دالان، بدنه‌سازی و اندود داخلی دالان و سبک‌سازی و دوخت و دوزهای بام و ایزوله مجدد بام دالان با کاه‌گل و آجر فرش کف بام انجام شده بود.

شهرداری، یک خانه و دالان تاریخی را در بافت تاریخی کدیورِ سمنان از سر راه برداشت!

خانه تاریخی قبل از تخریب 

به گفته ترحمی، با این حال شهرداری سمنان با اعلام خطر‌آفرین بودن این بنای تاریخی از احتمال ریزش دالان خبر داد. در همین راستا، در اواخر سال 1403 اداره میراث‌فرهنگی به همراه شورای شهر سمنان و معاون اجتماعی دادستان از این خانه و دالان تاریخی بازدید کردند و شهرداری سمنان در این بازدید، احتمال ریزش بنا را مطرح کرد. هر چند این احتمالات با مخالفت میراث‌فرهنگی مواجه شد و در همان بازدید اداره میراث‌فرهنگی استان سمنان بر حفظ این سازه‌های تاریخی تاکید کرد اما با وجود مخالفت‌های میراث‌فرهنگی در اقدامی عجیب، شهرداری خانه تاریخی و دالان رحمت‌الهی را اسفندماه 1403 تخریب و برای همیشه از سر راه خود برداشت.

شهرداری، یک خانه و دالان تاریخی را در بافت تاریخی کدیورِ سمنان از سر راه برداشت!

این فعال میراث‌فرهنگی معتقد است، بافت تاریخی سمنان یکی از بافت‌های ارزشمند کشور است به‌طوری‌که این بافت 357 هکتار وسعت دارد و یکی از کهن‌ترین و مهم‌ترین بافت‌های تاریخی کشور محسوب می‌شود که آثاری از دوره ایلخانی تا قاجار را در دل خود جای داده است از همین رو، حفاظت از این بافت‌ تاریخی توسط یک ارگان مثل میراث‌فرهنگی میسر نمی‌شود و حفاظت از این بافت ارزشمند نیاز به همکاری مسئولان شهری، مردم و سازمان‌های مردم‌نهاد دارد.

او تاکید کرد: حتی اگر بنایی تاریخی در اثر عدم رسیدگی و حفاظت مداوم دچار ریزش می‌شود، راه حل آن تخریب نیست بلکه حفاظت است و هنوز مشخص نیست که چرا شهرداری به‌جای مرمت مشارکتی با میراث‌فرهنگی اقدام به تخریب این سازه‌های تاریخی بافت تاریخی شهر سمنان کرده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز