کتاب «بررسی تحولات نظام پادشاهی در بستر تاریخ ایران» منتشر شد
کتاب «بررسی تحولات نظام پادشاهی در بستر تاریخ ایران» به تبیین تحولات نهاد سلطنت- از ابتدا تا انقراض آن- در ایران پرداخته و علل این دگرگونیها را ریشهیابی کرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کتاب «بررسی تحولات نظام پادشاهی در بستر تاریخ ایران» تالیف بهروز پیروز در ۳۷۲ صفحه و با تیراژ ۵۰۰ نسخه با قیمت ۱۵۰ هزار تومان به همت نشر فرزان روز روانه بازار شد.
کشور ما ایران از دیرباز تاکنون دارای فرهنگ غنی و تاریخی پرشکوه بوده و تاریخ اساطیری آن پر از ماجراهایی از شرح زندگی و فعالیتهای خوب و بد پادشاهان است. اگر نقطه محوری در اندیشه سیاسی یونان از زمان باستان، مفهوم «شهروند» و «شهروندی» باشد؛ اساس اندیشه سیاسی در ایران باستان، «شهریار» و «شهریاری» است. به طوری که به گفته برخی مورخین، در هیچ کشوری حیات اجتماعی و ملی به اندازه ایران، در اطراف شاه مرکزیت نداشته است و این موضوع را در آثار به جا مانده از دوران گذشته مانند انواع سنگ نوشتهها میتوان مشاهده کرد.
با این حال، در تاریخ طولانی سرزمین ما پادشاهان بسیاری حکومت کردند و سلسلههای زیادی آمدند و رفتند و نهاد پادشاهی به رغم جایگاه مهم آن در این سرزمین، تحولات بسیاری را به خود دیده است. هدف این کتاب، پرداختن به تاریخ پادشاهان ایران نیست بلکه درصدد است به تبیین تحولات نهاد سلطنت- از ابتدا تا انقراض آن- در ایران بپردازد و علل این دگرگونیها را ریشهیابی کند و پرداختن به برخی «تحولات تاریخی ایران» از بعد اجتماعی، سیاسی، اندیشهای، اقتصادی و فرهنگی… به منظور فهم بهتر تحولات نهاد سلطنت است که به منزله بستری برای دگرگونیهای این نهاد محسوب میشوند. به همین خاطر این کتاب با مراجعه به آثار هر دوره تاریخی، به بررسی دیدگاههای نخبگان و نویسندگان آنها درباره نهاد سلطنت پرداخته و سعی کرده سیر تحولات این دیدگاهها را در ادوار مختلف تاریخ ایران نشان دهد.
بخش عمده کتاب حاضر مربوط به تاریخ معاصر ایران (از آغاز صفویه تا پایان رژیم پهلوی) است، چراکه عمده تحولات سلطنت در این دوره اتفاق افتاده و عصر صفویه نقطره شروع تحولات ایران معاصر است.