خبرگزاری کار ایران

گذرهای فرهنگ و هنر چالش محدودیت منابع را رفع می‌کند

گذرهای فرهنگ و هنر چالش محدودیت منابع را رفع می‌کند
کد خبر : ۱۰۹۰۲۱۳

مدیرعامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر با بیان اینکه در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ شاهد گشایش حداقل ۵ گذر فرهنگ و هنر در کشور خواهیم بود، تاکید کرد: ایجاد گذرهای فرهنگ و هنر نیازمند تعامل مدیریت شهری، مدیریت فرهنگی، صاحبان کسب و کارهای فرهنگی و هنری و کارآفرینان این عرصه است.

 

به گزارش ایلنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امین عارف نیا در گفت و گو با این مرکز به تشریح برخی اقدامات موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر کشور در زمینه ایجاد گذرهای فرهنگ و هنر و همچنین لزوم و ضرورت ایجاد این گذرها در کشور پرداخت. 

وی با اشاره به روند شکل گیری ایجاد گذرهای فرهنگ و هنر در کشور، گفت: در راستای تقویت ظرفیت‌های مردمی فرهنگ و هنر و بهبود کسب و کارهای فرهنگی و هنری، برنامه ایجاد گذرهای فرهنگ و هنر در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت. 

عارف نیا در عین حال تصریح کرد: گذر همانطور که از نامش برداشت می‌شود، محلی برای عبور است؛ اما در بسیاری از شهرهای دنیا به فراخور عملکردهایی که برای گذرهای هنری که مشخصا در بافت تاریخی و فضاهای زنده شهری وجود دارد به محلی برای توقف تبدیل شده اند. 

گذرهای فرهنگ و هنر منجر به ارتقای خلاقیت شهروندان می‌شود

مدیرعامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر ادامه داد: این گذرها فرصتی برای برقراری ارتباط بین ارائه دهندگان برخی خدمات تولیدکنندگان محصولات با مصرف کنندگانی است که این گذرها را به عنوان مقصد گذران اوقات فراغت و یا تامین کالاها و ملزومات فرهنگی انتخاب می‌کنند. به عبارتی گذرهای فرهنگی بخشی از کالبد هنری شهر و فضایی برای ارتقای خلاقیت شهروندان محسوب می‌شوند. 

وی افزود: گذرهای فرهنگی غالبا در پلازاها، بافت تاریخی شهرها، عمارت‌ها و بناهای میراثی و در مجموع کالبد‌های زنده شهری شکل می‌گیرد. 

ایجاد گذرهای فرهنگ و هنر روش جایگزینی برای رفع محدودیت منابع است

مدیرعامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر تصریح کرد: با این پیش فرض که محدودیت منابع و زمان بر بودن فرایند طراحی و احداث مجتمع‌ها و بناهای فرهنگی و هنری موجب تاخیر در روند دسترسی شهروندان به خدمات فرهنگی و هنری می‌شود؛ ایجاد گذرهای فرهنگ و هنر روش جایگزینی است که در عین حال که دسترسی‌ها را تسهیل می‌کند، چالش محدودیت منابع را نیز رفع و رجوع می‌کند. 

عارف نیا با تاکید بر لزوم تعامل مدیریت‌های شهری و فرهنگی، صاحبان کسب و کارهای فرهنگی و هنری و کارآفرینان در ایجاد گذرهای فرهنگ و هنر، ادامه داد: با این مبانی و ملاحظات در سال ۱۳۹۶ ایجاد گذرهای فرهنگ و هنر ذیل کلان برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعریف شد. 

وی ادامه داد: طبیعتا در کنار هماهنگی بین مدیران شهری و فرهنگی برای استقرار کسب و کارهای فرهنگی و هنری در بافت‌های حائز شرایط مورد نظر اعطای تسهیلات، ارتقای مهارت‌ها و تسهیل فرایند کارآفرینی توسط اهالی فرهنگ و هنر نیازمند برنامه ریزی و اتخاذ ساز و کار مستقلی بود. 

عارف نیا افزود: در سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ بر اساس شیوه نامه‌ها و ضوابط، ساز و کارهایی به ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها ابلاغ شد و مقدمات ایجاد تعدادی از گذرهای فرهنگ و هنر مهیا شد و چند گذر فرهنگ و هنر نیز به بهره برداری رسید که از آن جمله می‌توان به گذرهای فرهنگ و هنر شهرستان‌های کاشان، نجف آباد و یزد اشاره کرد. 

وی با اشاره به خسارت‌های ناشی از شیوع کرونا بر عرصه فرهنگ و هنر کشور ادامه داد: متاسفانه شیوع این بیماری و تعطیلی کسب و کارها و متوقف شدن فرایند ارائه خدمات موجب ایجاد اختلال در روند ایجاد گذرهایی شد که مقدمات راه اندازی آن‌ها فراهم شده بود. 

مدیرعامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر افزود: از نیمه دوم سال ۱۳۹۹ و پس از واگذاری این ماموریت به این موسسه، رایزنی ها، هماهنگی‌ها و اقدامات لازم برای ایجاد گذرهای فرهنگ و هنر در دستور کار قرار گرفت. در این بازه زمانی تمهیدات لازم برای ایجاد گذرهای فرهنگ و هنر در شهرهای مشهد، شیراز، سمنان، دامغان، نیشابور و ابرکوه فراهم و منجر به مبادله تفاهم نامه همکاری با شهرداری‌های این شهرها شد. 

ایجاد و توسعه گذرهای فرهنگ و هنر نیازمند برندینگ، آموزش و حمایت است

عارف نیا در عین حال تاکید کرد: پیش بینی می‌شود در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۰ شاهد گشایش حداقل ۵ گذر فرهنگ و هنر باشیم. در تعامل با سایر شهرهای کشور نیز در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ فرایند ایجاد گذرهای فرهنگ و هنر در حداقل ۱۰ شهر دیگر از جمله کرمان، رفسنجان، آبادان، اشک زر، شهر جدید صدرا و برخی مناطق آزاد تجاری و صنعتی پیگیری خواهد شد. 

مدیرعامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر در پایان تاکید کرد: ایجاد و توسعه گذرهای فرهنگ و هنر نیازمند برندینگ، آموزش، حمایت، مشاوره و نظارت بر روند ایجاد آن و استقرار کسب و کارها است.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز