خبرگزاری کار ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری:

تفاهماتی برای تبادل زندانیان شد اما طرف آمریکایی موقع اجرا آماده تصمیم‌گیری نبود

تفاهماتی برای تبادل زندانیان شد اما طرف آمریکایی موقع اجرا آماده تصمیم‌گیری نبود
کد خبر : ۱۳۷۱۵۶۱

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت در خصوص مبادله زندانیان تفاهماتی هم با طرف‌ مقابل از طریق واسطه‌ها انجام شد ولی موقع اجرا طرف آمریکایی آماده تصمیم‌گیری و اجرای تفاهمات حاصله نبود.

به گزارش ایلنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان پیش از ظهر امروز در نشست هفتگی با خبرنگاران رسانه‌های داخلی و خارجی طی سخنانی ضمن تسلیت به مناسبت سالروز شهادت امام محمدباقر علیه‌السلام، گفت: ما در ایام پر فضیلت برگزاری مراسم باشکوه حج هستیم، پیشاپیش عید سعید قربان را به تمامی مسلمانان جهان تبریک عرض می‌کنیم و امیدواریم حج امسال در فضای مثبت و مناسب برای وحدت و همدلی هرچه بیشتر در میان امت اسلامی برگزار شود. لازم است اشاره کنم که امسال حجاج ایرانی هم در کنار اجتماع میلیونی حاجیان سایر کشورها حضور پیدا می‌کنند. دستگاه دیپلماسی در کنار سازمان حج و زیارت تلاش‌های متناسبی برای تسهیل روندها داشته تا اگر احیانا مشکلات خاصی وجود دارد رفع کنیم که تاکنون شاهد شرایط خوبی بودیم.

گزارش تفصیلی در هفته بازخوانی حقوق بشر آمریکایی در مورد جنایات آمریکا منتشر می‌شود

وی ادامه داد: هفته بازخوانی حقوق بشر آمریکایی از روز هفتم تیر ماه آغاز خواهد شد و تا دوازدهم تیر ادامه خواهد داشت، ما اقدامات و صدمات زیادی را از جانب آمریکا شاهد بودیم، از جمله هفتم تیرماه که سالروز انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی است، سالروز حمله شیمیایی، سالروز شهادت آیت الله صدوقی و حمله و سرنگون ساختن هواپیمای مسافربری کشورمان در آسمان خلیج فارس از جمله مناسبت‌های این روزها است. در این روزها گزارش تفصیلی در این زمینه انتشار خواهد یافت. در همین راستا وزارت امور خارجه و ستاد حقوق بشر قوه قضائیه برنامه‌هایی را مرتبط با این مناسبت تدارک دیده‌اند.

تغییر بنیادین رفتار و کنش آمریکا نسبت به ایران مقدمه هرگونه تغییر نگاه یا رویکرد خواهد بود

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوالی در خصوص برجسته‌سازی مذاکره با آمریکا و معرفی آن به عنوان یک ضرورت، ابراز داشت: اینکه برخی رسانه‌ها چنین عنوان می‌کنند را باید از خودشان بپرسید اما موضع جمهوری اسلامی ایران در این رابطه روشن است، در مقدمه اشاره کردم به مناسبت هفته حقوق بشر آمریکایی که نمونه‌هایی از جنایات و اقدامات کینه‌ورزانه از سوی دولت آمریکا به مردم ایران بوده است. خب این اقدامات خصمانه همچنان ادامه دارد و تا زمانی که تغییر و نرمش ایجاد و احساس نشود، طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران بر همین موضع خواهد بود.

وی افزود: تغییر بنیادین رفتار و کنش دولت آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی ایران مقدمه هرگونه تغییر نگاه یا رویکرد خواهد بود. دولت آمریکا نسبت به مردم ایران مرتکب جنایاتی شده و ضمن تغییر رفتار باید پاسخگویی نسبت آن‌ها در دستورکار قرار گیرد.

 اعلام آمادگی برای میزبانی یا عدم میزبانی اجلاس آستانه در اختیار دولت قزاقزستان است

کنعانی در پاسخ به سوالی درباره موضوع اخیر قزاقستان درخصوص‌ اجلاس آستانه، اظهار داشت: قزاقستان نقش مثبت و سازنده‌ای در میزبانی از روند آستانه داشته، خب این در اختیار یک دولت است که اعلام کند آمادگی میزبانی یا عدم میزبانی یک اجلاس را دارد یا ندارد. نشست‌های روند آستانه ادامه دارد و این ناظر به محل میزبانی و برگزاری نیست.

در خصوص تبادل زندانیان تفاهماتی شد اما طرف آمریکایی موقع اجرا آماده تصمیم‌گیری نبود

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ این سوال که وزیر خارجه عمان اخیراً از احتمال تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا سخن گفته است، تصریح کرد: حمایت از حقوق ایرانیان در سراسر جهان از وظایف وزارت خارجه است و دستگاه دیپلماسی همواره در راستای استیفای حقوق شهروندان ایرانی از جمله آزادی زندانیان تلاش لازم را انجام داده و در موارد زیادی نتایج خیلی خوبی هم گرفته است. موارد زیادی از نتیجه بخش بودن تلاش‌های دیپلماتیک را شاهد بودیم.

وی خاطرنشان کرد: زندانیان بی‌گناهی توسط رژیم آمریکا به بهانه‌های واهی بازداشت و زندانی شدند از جمله افرادی را به بهانه ایفای نقش در دور زدن تحریم‌ها بازداشت کرده‌اند. اصل تحریم‌‌ها غیرقانونی است و بازداشت افراد به این منظور هم اقدام غیرقانونی مضاعف است. دولت ایران در این ارتباط تلاش‌های لازم را از چند سال قبل در دستورکار قرار داده است. تفاهماتی هم با طرف‌ مقابل از طریق واسطه‌ها انجام شد ولی موقع اجرا طرف آمریکایی آماده تصمیم‌گیری و اجرای تفاهمات حاصله نبود. پیگیری موضوع کماکان در دستورکار دولت جمهوری اسلامی ایران است و از طریق طرف‌هایی که خواهان ایفای نقش هستند در تلاش برای بازگرداندن شهروندان ایرانی هستیم. باید ببینیم دولت آمریکا برای تصمیم‌گیری در این خصوص آمادگی لازم را دارد. امیدواریم شاهد چنین اتفاق مثبتی باشیم.

منافقین در هر کشوری مستقر باشند برای آن کشور دردسرساز خواهند شد

کنعانی درخصوص تحولات اخیر در آلبانی و برخورد با گروهک منافقین خاطرنشان کرد: خب ما در مجموع مواضع و دیدگاه‌های خود را نسبت به آنچه در آلبانی رخ داد عنوان کردیم، سازمان منافقین یک سازمان تروریستی است و جنایات این سازمان تروریستی علیه ملت ایران در ابتدای انقلاب و بعد همدستی با دولت بعثی در جنگ تحمیلی کاملا آشکار است. این سازمان سال‌ها در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا و کشورهای اروپایی قرار داشت که متاسفانه در رویکردی سیاسی و سوال‌برانگیز از این فهرست‌ها خارج شد. این‌ها در هر کشوری مستقر باشند برای همان کشور دردسرساز خواهند شد. ما پیگیری‌های حقوقی و مذاکراتی را بخصوص پیگیری حقوقی از طریق اینترپل را همواره در دستور کار داشته و داریم. همچنین مسئولیت اقدامات این سازمان را برعهده هرکشوری که در آن حضور دارند، می‌دانیم.

ایران پایبند روند مذاکره و میز مذاکره است

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درخصوص خبرهای منتشر شده مبنی بر تفاهم نانوشته ایران و آمریکا عنوان کرد: ما درخصوص گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای درباره مذاکرات رفع تحریم‌ها اظهارنظر نمی‌کنیم. ایران پایبند روند مذاکره و میز مذاکره بوده که بتواند حقوق حقه ملت ایران را تامین کند. در چارچوب سیاست اصولی و اعلام شده رویکرد و اقدامات خود را ادامه خواهیم داد.

تحرکات دیپلماتیک را به منظور دستیابی به نتایج مطلوب و جمع‌بندی مذاکرات ادامه خواهیم داد

وی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره مذاکرات علی باقری و انریکه مورا در قطر اظهار داشت: آقای باقری در این خصوص توضیح داد. در مورد مذاکرات رفع تحریم‌ها رویکردهای دیپلماتیک را در روش‌های مختلف ادامه می‌دهیم. با توجه به تمایل طرف‌های اروپایی برای انجام گفت‌وگو با ایران، نشست مذاکره‌کننده ارشد ایران با مقامات ارشد سه کشور اروپایی برگزار و در ادامه گفت‌وگوهای قبلی نشست جدیدی در ابوظبی انجام شد و نشستی هم با مورا در دوحه برگزار شد. در موضوع ملاقات‌ها موضوعات مختلف و مورد علاقه‌ای را برای گفت‌وگو داریم که یکی از موضوعات مسیر مذاکرات است. مواضع ایران به صراحت به طرف‌های مذاکره‌کننده اروپایی بیان و دیدگاه‌های طرف مقابل شنیده شده است. ما برای دستیابی به نتایج مثبت از روند مذاکرات رفع تحریم‌ها از همه ظرفیت‌های دیپلماتیک استفاده می‌کنیم و از تمایل‌ها و رغبت‌های توأم با حسن نیت از جمله طرف‌های منطقه‌ای از جمله عمان استفاده کرده و می‌کنیم و تبادل پیام‌ها را داشتیم.

کنعانی خاطرنشان کرد: برای احقاق حقوق حقه ایران این روند ادامه می‌یابد. اینکه نسبت به روند مذاکرات و نتایج حاصله پیش‌بینی داشته باشیم. ایران برای گرفتن نتیجه جدی است ولی باید ببینیم طرف آمریکایی اراده و جدیت لازم را برای اصلاح سیاست‌های غلط گذشته را دارد یا خیر. تحرکات دیپلماتیک را به منظور دستیابی به نتایج مطلوب و جمع‌بندی مذاکرات ادامه خواهیم داد.

گشایش سفارت عربستان در تهران به زودی انجام خواهد شد

کنعانی در پاسخ به سوالی درباره آخرین تحولات بازگشایی سفارت عربستان با توجه به اینکه مقامات این کشور گفته‌اند بعد از عید قربان این کار انجام خواهد شد، ابراز داشت: خب، مقدمات گشایش سفارت عربستان در تهران و سرکنسولگری این کشور در مشهد فراهم شده است و به زودی انجام خواهد شد.

پیگیر آزادی حمید نوری هستیم

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان بخصوص مذاکرات تلفنی وزرای خارجه ایران و سوئد و آزادسازی شهروند ایرانی، گفت: یکی از مطالبات ما از دولت سوئد است که آقای حمید نوری را آزاد کنند، همواره تاکید کردیم که کل روند از بازداشت تا محاکمه ایشان نادرست و غلط بوده است، ما بارها گفتیم و تاکید کردیم که اصل براین است که دولت سوئد این شهروند ایرانی را آزاد کنند. این را بارها به مقامات دولت سوئد منتقل کردیم. روند رسیدگی قضایی هم بسیار طولانی شده تاجایی که حضور ذهن دارم تاکنون ۱۲ جلسه تجدیدنظر برگزار شده است، ما پیگیر آزادی ایشان هستیم و همواره به دنبال این مسأله خواهیم بود.

نهمین بسته حقوق بشری اتحادیه اروپا حرکت در مسیر باطل است

وی درباره نهمین بسته حقوق بشری اتحادیه اروپا علیه ایران نیز عنوان کرد: حرکت در مسیر باطل است، حرکت در مسیری است که سال‌ها انجام دادند. این روند باطلی است و آن را مردود و بدون نتیجه می‌دانیم و معتقدیم اروپا باید رفتار خود را اصلاح کرده و از گذاشتن پا جا پای آمریکا خودداری کند. استفاده از ابزار تحریم صرفا به ضرر ایران نیست و طرف‌های اروپایی هم از این روند متضرر می‌شوند.

اقدام غیرعادی در مرزها انجام نداده‌ایم

سخنگوی وزارت خارجه درباره انتقال تجهیزات نظامی از ایران به مرزها با اقلیم کردستان عراق نیز بیان کرد: از جزییات جابه‌جایی‌های نظامی اطلاعی ندارم. ایران اقدام غیرعادی در حوزه مرزهای خود انجام نداده است. نیروهای مسلح مبتنی بر وظایف ذاتی خود اقدامات و جابه جایی‌هایی انجام می‌دهند که در راستای ایجاد امنیت در طول مرزهای مشترک است. 

وی درباره حضور تجزیه طلبان در اقلیم کردستان عراق نیز گفت: پناهجو بودن با سلاح نشانگر آن است گروه‌هایی که در آن سمت مستقر هستند پناهجو نیستند و دارای ماهیت‌های تروریستی و انگیزه‌های تجزیه طلبانه هستند. انتظار داریم دولت عراق و مقامات اقلیم نگرانی‌ها و تهدیدات را برطرف کنند.

سابقه همکاری نظامی و دفاعی ایران و روسیه به قبل از جنگ اوکراین بازمی‌گردد

سخنگوی وزارت خارجه درباره ادعای مطرح شده در خصوص ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه نیز گفت:‌ اینگونه اقدامات را همواره رد کرده و نمی‌پذیریم. روابط ایران با روسیه در حوزه دفاعی و نظامی رابطه مبتنی بر منافع و مصالح دوجانبه و در چارچوب نرم‌ها و معیارهای پذیرفته شده بین‌المللی است و علیه هیچ طرفی نبوده و نیست. همکاری‌های دفاعی و نظامی ایران و روسیه سابقه‌اش به قبل از جنگ اوکراین برمی‌گردد. هرگونه ارتباط دادن آن به جنگ اوکراین یک اقدام سیاسی است و از سوی ما هیچ اعتبار و ارزشی ندارد. ایران بارها اعلام کرده که هیچگونه تسلیحات و تجهیزاتی را به هیچ یک از طرفین نداده است.

وی گفت: در مذاکرات انجام شده با طرف اوکراینی، طرف اوکراینی هیچ سندی ارائه نداد و خواستار تداوم مذاکرات شدیم که طرف اوکراینی تاکنون هیچ پاسخی نداده است. به هیچ وجه جنگ اوکراین را تایید نمی‌کنیم خسارت بشری حاصل از این جنگ برای ما تاسف بار است. آنهایی که با گسیل تجهیزات و تسلیحات سنگین برای یک طرف جنگ اقدام می‌کنند، خود مانعی بر سر راه راه‌حل سیاسی هستند.

در گام‌های آغازین روابط ایران و عربستان هستیم

سخنگوی وزارت خارجه درباره رابطه ایران و عربستان اظهار داشت: روابط دو کشور برقرار شده و در مرحله از سرگیری روابط بین دو کشور قرار داریم و در حوزه روابط سیاسی شاهد آغاز خوبی هستیم و طرفین در چارچوب نشست‌های مشترک توافق کردند روند همکاری‌ها را به موضوعات تجاری و اقتصادی و سرمایه گذاری نیز تسری بدهند. چارچوب‌های حقوقی خوبی برای تقویت روابط ایران و عربستان در حوزه‌های تجاری و اقتصادی داریم. موافقتنامه جامعی در این خصوص داریم. در گام‌های آغازین هستیم و منتظر فرصت‌های بعدی برای برگزاری نشست‌های تخصصی خواهیم بود. ارزیابی ما این است در چارچوب ظرفیت‌های خوب اقتصادی و تجاری و فضای مثبت و سازنده بین دو کشور افق‌های دستیابی به شرایط بهتر و مطلوب برای شکل گیری به همکاری‌ها روشن و امیدوار کننده است. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز