خبرگزاری کار ایران

گزارش خبری /

زهرچشم، برچسب؛ دعوت به سکوت

زهرچشم، برچسب؛ دعوت به سکوت
کد خبر : ۲۰۴۸۴۷

«مطالبه رفع تبعیضات مزدی نباید توسط مراکز تصمیم‌گیرنده به باج‌خواهی تلقی شود. / تبعیضات آشکار در حقوق و مزد حاکم بر منطقه پتروشیمی ماهشهر عامل اصلی بروز تنش‌ها در بین کارگران پیمانکاری و کارفرمایان است.»

در پیصدور حکم شش ماه حبس و پنجاه ضربه شلاق برای چهار کارگر پتروشیمی رازی، سه تن از فعالان سرشناس کارگران صنف نفت و پتروشیمی در گفتگو با ایلنا به تشریح دلایل اعتراض کارگران و همچنین آثار صدور این حکم بر پی‌گیری مطالبات صنفی کارگران پرداختند.

دولت عدم پایبندی به مقاوله‌نامه‌ها را اعلام نکرده است
«ناصر آقاجری» کارگر شاغل در منطقه پارس‌جنوبی در این باره گفت: این حکم در مقابل اعتراض صنفی کارگران اقدامی خلاف قانون اساسی، قانون کار و مقاوله‌نامه‌های امضا شده بین‌المللی توسط دولت ایران است.

این فعال کارگری ضمن «محکوم کردن» حکم صادره دادگاه عمومی بخش بندرامام خمینی برای چهار کارگر پتروشیمی رازی به ایلنا گفت: انتساب اتهاماتی از قبیل «تهدید، اخلال در روند تولید، توهین و تحریک کارگران» خلاف حقوق مدنی، قضایی، شرعی و انسانی هر یک از این کارگران است.

این فعال کارگری در منطقه ویژه پارس‌جنوبی ادامه داد: بر اساس قانون کار که بر مبنای قانون اساسی این کشور تدوین شده است، کارگران حق دارند بدون دخالت مستقیم دولت، تشکیلات صنفی و نمایندگان خود را داشته باشند.

آقاجری ضمن یادآوری امضای مقاوله‌نامه‌های بین‌المللی کار توسط دولت، اظهار داشت: دولت ایران تاکنون اعلام نکرده است به مقاوله‌نامه‌های تایید و پذیرفته شده‌اش در سازمان ملل پایبند نیست.

زهر چشم گرفتن از کارگران
«فرخ شهنی» از کارگران شاغل در منطقه پتروشیمی ماهشهر اعلام کرد: چسباندن انگ‌هایی چون «اخلال در تولید» به کارگران، زهر چشم گرفتن از کارگران و وادار کردن‌شان به سکوتی اجباری در موارد مشابه است.

این فعال کارگری در واکنش به صدور حکم شلاق و زندان برای چهار کارگر پتروشیمی رازی به ایلنا گفت: مطالبه رفع تبعیضات مزدی نباید توسط مراکز تصمیم‌گیرنده به باج‌خواهی تلقی شود.

مسئول مجمع نمایندگان کارگری بندر امام ادامه داد: چنانچه مطالبه رفع تبعیضات آشکار در کار «باج‌خواهی کارگران» تلقی شود، این اقدام به‌مثابه جلوگیری از اجرای عدالت و حق‌خواهی کارگران به‌شمار می‌رود.

وی افزود: تبعیضات آشکار در حقوق و مزد حاکم بر منطقه پتروشیمی ماهشهر عامل اصلی بروز تنش‌ها در بین کارگران پیمانکاری و کارفرمایان است.

این فعال کارگری تصریح کرد: صدور حکم مجازاتی چنین سنگین و برچسب‌دار به کارگرانی که کارفرمای اصلی آن‌ها یک شرکت ترکیه‌ای است، نوعی استشمار نیروی کار ایرانی تلقی می‌شود که سود زحمات طاقت‌فرسای‌شان را تقدیم یک شرکت خارجی می‌کنند.

سیستم به نفع سرمایه
«رضا نوری» از کارگران شاغل در عسلویه با اشاره به نقش حمایتی دولت از کارگران گفت: چنین احکام قضایی نشان دهنده این است که سیستم در عمل به‌ نفع صاحبان سرمایه‌ عمل می‌کنند تا کارگرانی که خالق سرمایه و درآمد آنان هستند.

این فعال کارگری با اشاره به عملکرد متفاوت شرکت نفت در برخورد با اعتراضات صنفی کارگران اظهار داشت: در سال‌های گذشته شاهد این بودیم که کارفریان اصلی با نزدیک شدن به زمان انتخابات سیاسی، پیمانکاران را مکلف به جلب رضایت کارگران و پاسخگویی به هر گونه مطالبه صنفی آنان می‌کنند اما اکنون شاهد رفتاری متفاوت در برابر مطالبات صنفی کارگران هستیم.

[اخبار کارگری ایلنا را درfacebook،twitterو+ googleدنبال کنید]

ارسال نظر
پیشنهاد امروز