پس از دو ماه سکوت صورت گرفت؛
اولین واکنش «انجمن صنفی» به شائبه تخلف در انتخابات
چکیده: انتخابات کانون عالی انجمنهای صنفی،(یکی از سه تشکل رسمی کارگری) که ۲۳ مهر ماه برگزار شد با شائبههایی همراه بوده است از جمله ثبت نام تعداد زیادی از انجمنهای صنفی برای شرکت در مجمع عمومی پس از پایان مهلت قانونی، بیرون آمدن ۹ رای اضافه از صندوق انتخابات، قبول وکالت نامههای بدون مهر و سربرگ و…
سخنگوی کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران پس از سکوتی دو ماهه در خصوص اعتراضات صورت گرفته به نتایج انتخابات بحثبرانگیز این تشکل رسمی کارگری، سرانجام توضیحاتی را ارائه داد.
به گزارش ایلنا، انتخابات کانون عالی انجمنهای صنفی،(یکی از سه تشکل رسمی کارگری) که ۲۳ مهر ماه برگزار شد با شائبههایی همراه بوده است از جمله ثبت نام تعداد زیادی از انجمنهای صنفی برای شرکت در مجمع عمومی پس از پایان مهلت قانونی، بیرون آمدن ۹ رای اضافه از صندوق انتخابات، قبول وکالت نامههای بدون مهر و سربرگ، دخالت چند تن از بستگان یکی از اعضای هیات مدیره در روند برگزاری مجمع عمومی، خرید و فروش رای و شمارش عجیب و خارج از عرف آراء و…
«هادی ابوی» سخنگوی کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران در باره این شائبهها به ایلنا گفت: انتخابات هیات مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران با هماهنگی کامل سازمان تشکلهای کارگری و کارفرمایی وزارت کار برگزار شده است.
وی در خصوص ثبت نام تعدادی از انجمنهای صنفی برای شرکت در مجمع عمومی پس از پایان مهلت قانونی(۱۶ مهر)، ادامه داد: هیات مدیره مقرر کرده بود فقط آن دسته از انجمنهای صنفی که وجوهشان را تا پیش از ۱۶ مهر واریز کردهاند، اجازه حضور در مجمع عمومی را داشته باشند. اما در نشستهایی که هیات مدیره سابق در فاصله زمانی ۱۶ تا ۲۳ مهر(روز برگزاری مجمع عمومی) با سازمان تشکلهای کارگری و کارفرمایی وزارت کار برگزار کرد، مقرر شد حتی اگر یک انجمن صنفی وجهاش را در روز برگزاری مجمع عمومی واریز کند و مدارکش معتبر باشد، اجازه حضور در مجمع عمومی و رای گیری انتخابات هیات مدیره را داشته باشد.
به گفته ابوی، هیات مدیره با ثبت نام انجمنهای صنفی برای شرکت در مجمع عمومی پس از ۱۶ مهر مخالف بود اما سازمان تشکلهای کارگری و کارفرمایی وزارت کار بر این موضوع اصرار داشت.
سخنگوی کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران در ادامه بیان کرد: ثبت نام انجمنهای صنفی برای شرکت در مجمع عمومی یک هفته پیش از برگزاری، در اساسنامه سابق ذکر نشده بود اما در اساسنامه جدید که در مجمع فوق العاده به تصویب رسیده به صراحت به آن اشاره شده است.
وی با بیان اینکه بسیاری از نامزدهای معترض به نتایج انتخابات از انجمنهای صنفی هستند که بعد از ۱۶ مهر ثبت نام کردهاند افزود: سخت گیری هیات مدیره در بررسی مدارک انجمنهای صنفی به حدی بود که حتی رئیس هیات مدیره سابق هم بدلیل تمدید نشدن اعتبارنامه انجمن صنفی متبوعش نتوانست در مجمع عمومی و انتخابات شرکت کند.
این فعال کارگری با اشاره به شائبه قبول وکالت نامههای بدون مهر و سربرگ در انتخابات، گفت: مطابق اساسنامه، هر انجمن صنفی میتواند وکالت یک انجمن صنفی دیگر را بپذیرد. نمیتوان به انجمنهای صنفی بدلیل آنکه کاغذ سربرگ دار چاپ نکردهاند ایراد گرفت؛ البته همه وکالت نامهها مهر شده بودند چرا که وکالت نامه بدون مهر معتبر نیست.
ابوی ضمن تکذیب بیرون آمدن ۹ رای اضافه از صندوق، بیان کرد: برگزاری مجمع عمومی بر عهده هیات رئیسه منتخب همان مجمع است و زمانی که هیات رئیسه صحت انتخابات را تایید میکند یعنی انتخابات سالم برگزار شده است.
وی در خصوص دخالت بستگان یکی از اعضای هیات مدیره در روند برگزاری مجمع عمومی و انتخابات، عنوان کرد: شاغلین بعضی از صنوف مثل کوره پزخانهها به صورت خانوادگی و طایفهای کار میکنند. انتقاداتی که در این خصوص مطرح میشود ظاهرا به «غلامرضا عباسی» رئیس هیات مدیره فعلی و رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران کوره پزخانه استان تهران اشاره دارد.
وی ادامه داد: آقای غلامرضا عباسی، رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران استان تهران است و علاوه بر پسرش که به عنوان مسئول روابط عمومی این تشکل کارگری فعالیت میکند، «حسین عباسی» پسر برادرش هم رئیس هیات رئیسه مجمع عمومی بوده است.
ابوی تصریح کرد: پسر آقای عباسی که مسولیت تدارکات مجمع عمومی را بر عهده داشته است چه ارتباطی با دخالت در روند رای گیری و شمارش آرای انتخابات دارد؟
سخنگوی کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران در پایان با تکذیب نتایج متفاوت در ۴ مرتبه بازشماری آراء، اظهار داشت: نتایج انتخابات همان نتایج روز اول است و فقط تعداد آرای دو کاندیدا جابه جا شده؛ از طرفی هنگام بازشماری صندوق علاوه بر هیات رئیسه و نماینده وزارت کار، نماینده نامزدهای معترض نیز حضور داشتهاند.