رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران استان قم:
ساختار انجمن صنفی محدودیتهای سایر تشکلهای کارگری را ندارد
چکیده: «در سه سال گذشته که اولین دوره شکل گیری کانون عالی بود از اعضای هیات مدیره انتظار میرفت این تشکل رسمی کارگری را در سطح کشور مطرح کنند / هیات مدیره کانون عالی طی سه سال گذشته در برگزاری منظم مجمع عمومی سالانه و نشستهای هم اندیشی با انجمنهای صنفی کم کار بوده است.»
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران استان قم در آستانه برگزاری انتخابات هیات مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری کشور، از عملکرد هیات مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران طی سه سال گذشته انتقاد کرد.
«اکبر شوکت» در این باره به ایلنا گفت: در سه سال گذشته که اولین دوره شکل گیری کانون عالی بود از اعضای هیات مدیره انتظار میرفت که این تشکل رسمی کارگری را در سطح کشور مطرح کنند اما در این خصوص کمکاری شد.
وی با تاکید بر اینکه انجمنهای صنفی، از جمله تشکلهای واقعی کارگری هستند افزود: کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری محدودیت سایر تشکلها را ندارد و با آزادی عمل بیشتری میتواند از حقوق کارگران دفاع کند و با توجه به این مساله از آنها انتظار می رفت در دفاع از حقوق کارگران نسبت به سایر تشکلهای کارگری فعالتر باشند.
این فعال صنفی در ادامه بیان کرد: هیات مدیره کانون عالی طی سه سال گذشته در برگزاری منظم مجمع عمومی سالانه و نشست هم اندیشی با انجمنهای صنفی کم کار بوده است.
وی با تاکید بر اینکه مجمع عمومی کانون عالی باید به صورت سالانه برگزار شود تصریح کرد: یک دوره ی مجمع عمومی در زمان هیات مدیره فعلی برگزار نشد که به دلیل تاخیر شش ماهه وزارت کار در صدور احکام مربوطه بود.
به گفته آقای شوکت، کانون عالی موظف است باید سالانه یک مجمع عمومی برای انتخاب بازرسان و تصویب بودجه برگزار کند و در غیر اینصورت، تخلف انجام داده است.
این فعال صنفی در ادامه با تاکید بر ازوم حذف شرط دیپلم برای عضویت در هیات مدیره کانون عالی گفت: زمانی که ۷۰ درصد از کارگران زیر دیپلم هستند چرا باید چنین شرطی گذاشته شود؟
وی افزود: کانون عالی متعلق به انجمنهای صنفی است نه اعضای هیات مدیره زیرا هیات مدیره این تشکل رسمی کارگری با رای بیش از ۳۰۰ انجمن صنفی انتخاب میشود.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران استان قم در پایان اظهار داشت: اگر در سالهای گذشته نسبت به برگزاری منظم مجمع عمومی و نشستهای هم اندیشی بیتوجهی شده است به این مساله باز میگردد که هیات مدیره خودش را عقل کل میداند و گمان میکند پس از انتخاب به انجمنهای صنفی نیازی ندارد.