خبرگزاری کار ایران

معرفی و بررسی 3 مدل دستگاه بلوک زنی، دستی، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

معرفی و بررسی 3 مدل دستگاه بلوک زنی، دستی، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک
کد خبر : ۱۵۶۹۵۷۰

دستگاه بلوک زنی یکی از ماشین آلات صنعتی پرکاربرد است که فرآیند ساخت بلوک بتنی را انجام می دهد و مانند سایر آلات صنعتی در انواع مختلفی وجود دارد، هر کدام از انواع دستگاه بلوک زنی نیز در پروژه ها و صنایع خاصی قابل استفاده هستند.

 شرکت ایران تکنیک با بیش از نیم قرن سابقه، انواع دستگاه بلوک زنی را تولید و با 18 ماه ضمانت و خدمات پس از فروش به عرضه می رساند؛ دستگاه بلوک زنی از نظر دخالت انسان به سه گروه دستی، نیمه اتوماتیک و اتوماتیک تقسیم می شود و از نظر نحوه عملکرد به دو گروه ثابت و متحرک(تخم گذار)؛ در این مقاله به معرفی و بررسی 3 مدل دستگاه بلوک زنی، دستی، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک پرداخته ایم.

معرفی دستگاه بلوک زنی اتوماتیک

دستگاه بلوک زنی اتوماتیک تقریبا تمام مراحل ساخت بلوک را بدون نیاز به دخالت فیزیکی انسان طی می کند. این دستگاه هم به صورت ثابت و هم به صورت تخم گذار وجود دارد. اگر نوع تخم  گذار آن را تهیه کنید، دستگاه به کمک فرمان و چرخ، حرکت میکند و مانند مرغی که روی زمین تخم میگذارد، بلوک های تولید شده را روی زمین میگذارد و مجددا رو به جلو حرکت میکند.

اگر دستگاه بلوک زن اتوماتیک از نوع ثابت را تهیه کنید، دستگاه سر جای خود میماند و بلوک های تولید شده را روی یک سینی فلزی قرار میدهد و به وسیله نوار نقاله(مکانیزمی شبیه تردمیل دارد) بلوک ها جابه جا میشوند و جا برای بلوک جدید، باز میشود.

معرفی و بررسی 3 مدل دستگاه بلوک زنی، دستی، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

دستگاه بلوک زنی اتوماتیک

مزایای دستگاه بلوک زنی تمام اتوماتیک

اگر قیمت بالای این دستگاه را در نظر نگیریم، این نوع بلوک زن تمام اتوماتیک نقاط قوت بسیار زیادی دارد؛ قابلیت تولید انواع بلوک دیواری، سقفی، جدول و کف پوش را دارد، سرعت تولید بالایی دارد و همینطور از نظر ظرفیت انعطاف پذیر است و از 6 قالبه تا 22 قالبه میتواند تولید شود، هرچند که رایج ترین مدل آن، دستگاه بلوک زنی اتوماتیک 12 قالبه میباشد.

معرفی دستگاه بلوک زنی نیمه اتوماتیک

این مدل از دستگاه بلوک زنی عملکردی بینابین مدل دستی و تمام اتوماتیک دارد. در مدل دستی تمام مراحل پر کردن قالب، فشرده سازی و خارج کردن بلوک توسط اپراتور انجام میگیرد و به نیرو و دخالت فیزیکی یک شخص وابسته است، اما در نوع نیمه اتوماتیک این وظایف بین دستگاه و اپراتور تقسیم شده است. قالب توسط اپراتور پر میشود اما فرآیند پرس و متراکم سازی مواد و همچنین بیرون راندن بلوک های تولید شده، توسط دستگاه انجام میگیرد.

مزایای دستگاه بلوک زنی نیمه اتوماتیک

دستگاه نیمه اتوماتیک بلوک زنی، به اندازه اتوماتیک پیشرفته نیست اما کمک زیادی به صنعت ساخت و ساز کرده است و خصوصا برای صنایع متوسط کارساز و کاربردی است. ویژگی های مثبت این دستگاه سرعت بالا و ظرفیت تولید منعطف میباشد؛ دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک در مدل های شش قالبه تا یازده قالبه تولید میشوند، قیمت خرید کمتری نسبت به تمام اتوماتیک دارند اما بلوک های منظم، خوش برش و متقارنی را تولید میکنند.

معرفی دستگاه بلوک زنی دستی

همانطور که انتظار میرود، ساده ترین و قدیمی ترین نوع دستگاه بلوک زنی، مدل دستی آن میباشد؛ همانطور که بالاتر اشاره شد برای راه اندازی بلوک زن دستی نیاز به حضور و دخالت یک انسان (اپراتور) است تا قالب هارا به صورت دستی از مواد خام پر کند و با فشردن اهرم، مواد سیمانی را فشرده کند.

دستگاه بلوک زنی دستی در ظرفیت های تک قالبی تا شش قالبی ساخته میشوند؛ ابعاد بلوک های تولید شده توسط این دستگاه های دستی، معمولا ثابت و مشخص هستند اما قابلیت تنظیم دستی دارند و میتوانند مطابق با نیاز مشتری، سفارشی سازی شوند.

مزایای دستگاه بلوک زنی دستی

فارغ از سادگی، این نوع دستگاه مزایای خاص خودش را دارد؛ یکی از نقاط قوت این نوع بلوک زن این است که نیازی به برق سه فاز ندارد و در نتیجه راه اندازی آسان تر و ارزان تری خواهد داشت، همینطور در مناطقی که دسترسی به برق کمتر است، قابل استفاده است و میتواند نیاز آن منطقه را رفع کند، علاوه بر این، قیمت خرید دستگاه بلوک زن دستی کمتر از انواع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک آن است.

معرفی و بررسی 3 مدل دستگاه بلوک زنی، دستی، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

 خرید دستگاه بلوک زنی

مقایسه سه نوع دستگاه بلوک زنی

گفتیم که هر سه نوع این دستگاه ها با توجه به ویژگی ها و قابلیت هایی که دارند، در موقعیت های خاص خودشان کاربرد دارند؛ در ادامه به معرفی و بررسی 3 مدل دستگاه بلوک زنی، دستی، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک در قالب یک جدول پرداخته ایم تا مقایسه آنها راحت تر باشد.

دخالت انسان

تنوع محصول

هزینه خرید

چرخه تولید

تعداد قالب

نوع دستگاه

بدون دخالت

تولید انواع بلوک

گران ترین

30 تا 90 ثانیه

6 قالبی تا 22 قالبی

اتوماتیک

پرکردن قالب

بلوک سقفی، دیواری و تیغه

متوسط

20 تا 60 ثانیه

6،8، 10 و 11 قالبی

نیمه اتوماتیک

تمام مراحل با دخالت انسان

بلوک سقفی و دیواری

ارزان ترین

----

تک قالبی تا 6 قالبی

دستی

 

نحوه محاسبه سرعت تولید

از آنجایی که هر سه نوع دستگاه بلوک زنی در ظرفیت های چند قالبی متنوع وجود دارند، نمیتوانیم یک عدد ثابت برای سرعت تولید انواع دستگاه فرض کنیم، چرا که سرعت تولید بلوک های تولید شده توسط یک دستگاه نیمه اتوماتیک 6 قالبه با 11 قالبه آن را نمیتوان مقایسه کرد.

برای محاسبه میزان سرعت هر دستگاه، نیاز داریم تا تعداد قالب و چرخه تولید را بدانیم تا میزان تولید بلوک در هر شیف کاری (هشت ساعت) را اندازه بگیریم.

اگر دستگاه برای 8 ساعت کاری در روز برنامه‌ریزی شود و هر چرخه کاری مثلاً 1 دقیقه زمان ببرد؛ تعداد چرخه ها ضربدر هشت ساعت میشود. در این مثال هر یک ساعت 60 دقیقه است، چرخه تولید هم 1 دقیقه است، یعنی در هر ساعت 60 چرخه تولید، پس 60 ضربدر 8 (ساعت) میشود=480

یعنی 480 بار تولید؛ حالا اگر قالب دستگاه ما 6 تایی باشد، تعداد چرخه را ضربدر تعداد قالب میکنیم؛ در این مثال 480 ضربدر 6 میشود=  2880

پاسخ میشود 2880 بلوک در هر هشت ساعت؛ پس با این فرمول میتوانید سرعت و تعداد تولید بلوک را با توجه به تعداد قالب و چرخه دستگاه خودتان محاسبه کنید.

سخن پایانی

گفتیم که دستگاه بلوک زن سه دسته کلی دارد که شامل دستی، نیمه اتوماتیک و اتوماتیک میشود و هرکدام از این دسته ها دارای ظرفیت های مختلفی هستند؛ شرکت ایران تکنیک انواع دستگاه بلوک زنی و دستگاه جدول زن را در ظرفیت های متفاوت تولید میکند، همچنین قبل از خرید میتوانید از مشاوره تخصصی تیم ایران تکنیک به صورت رایگان بهره مند شوید و بعد از خرید، 18 ماه ضمانت و خدمات پس از فروش دریافت کنید.

سوالات متداول درباره انواع دستگاه بلوک زنی

  1. چگونه می‌توان سرعت تولید دستگاه بلوک زنی را محاسبه کرد؟

    سرعت تولید با ضرب تعداد چرخه‌های کاری در تعداد قالب دستگاه محاسبه می‌شود؛ برای مثال، اگر چرخه تولید 1 دقیقه و دستگاه 6 قالبه باشد، در 8 ساعت کاری حدود 2880 بلوک تولید می‌شود.

  2. کاربرد دستگاه بلوک زنی دستی چیست؟

    دستگاه بلوک زنی دستی به دلیل هزینه پایین راه اندازی و عدم نیاز به برق سه فاز، برای صنایع در مناطق محروم تر یا شروع کسب و کار مناسب است.

  3. تفاوت اصلی دستگاه بلوک زنی نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک چیست؟

    در دستگاه نیمه اتوماتیک، اپراتور باید قالب‌ها را پر کند، اما مراحل فشرده‌سازی و خروج بلوک به‌صورت خودکار انجام می‌شود. در دستگاه تمام اتوماتیک، تمام مراحل بدون دخالت انسان انجام می‌شود.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز