خبرگزاری کار ایران

رئیس اتحادیه ابزارفروشان تهران در گفتگو با ایلنا:

در سالی که گذشت از ناترازی انرژی و کاهش تقاضا ضربه خوردیم

در سالی که گذشت از ناترازی انرژی و کاهش تقاضا ضربه خوردیم
کد خبر : ۱۵۹۸۸۳۳

رئیس اتحادیه ابزارفروشان تهران معتقد است؛ ناترازی انرژی و قطع مکرر برق در سالی که گذشت، میزان تولید کارخانجات کشور را کاهش داده است و این موضوع با کاهش تقاضای ابزارالات صنعتی از سوی تولیدکنندگان روبرو شد و به این صنف ضربه سنگینی زد.

مهدی باقرپور، رئیس‌اتحادیه ابزارفروشان تهران در گفتگو با خبرنگار بازرگانی ایلنا، در خصوص وضعیت این صنف اظهار کرد:‌ مهم‌ترین اتفاقی که در سال جاری رخ داد برگزاری اولین دوره نمایشگاه بین‌المللی ابزارالات صنعتی بود که نمایشگاه بسیار موفقی هم بود و خوشبختانه توانستیم بازخوردهای مثبتی از آن بگیریم و استقبال مناسبی هم از آن صورت گرفت و هدفمان توسعه مفهوم و اهمیت ابزارالات صنعتی به عنوان الفبای تولید بود که موفق هم شدیم.

او افزود: نکته مهم بعدی این بود که نمایشگاه‌های متعددی در شهرهای مختلف با هدف توسعه بازار برگزار شد. در اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز و چند شهر دیگر این نمایشگاه‌ها با حضور فعالان حوزه ابزارالات صنعتی برگزار شد و نتایج خوبی هم داشت و دوستان ما توانستند بخشی از ضعفی که در فروش و توسعه بازار داشتند را با این نمایشگاه‌ها جبران کنند.

رئیس اتحادیه ابزارفروشان تهران در ادامه گفت: موضوع دیگری که برای فعالان حوزه در سال ۱۴۰۳ رخ داد این موضوع بود که روز ملی صنعت ابزار مصادف با پنجم تیر ماه بود که مورد تصویب شورای فرهنگ عمومی قرار گرفت و با تایید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تقویم رسمی کشور به ثبت رسید.

باقرپور افزود: از جمله اتفاقات دیگری که رخ داد مربوط به بحث کسب و کارهاست که متاسفانه به دلیل موضوعاتی مانند ناترازی انرژی و سیاست‌ها و مقررات وزارت صمت در حوزه تامین ارز ، عرضه ابزارآلات مورد نیاز صنایع با چالش مواجه شد.

رئیس اتحادیه ابزارفروشان تهران گفت: موضوع افزایش نرخ ارز هم از همین موضوعات است که به دلیل رابطه مستقیم با قیمت ابزارآلات که عموما وارداتی هستند برای ما چالش برانگیز شده است. ناترازی انرژی کاهش فعالیت تولیدکنندگان و کارخانجات را به دنبال داشته که باعث کاهش مواداولیه و مصرف ابزارآلات شد و از این جهت با بازار با کاهش تقاضا روبرو شدند.

او در ادامه گفت: موضوع بعدی تامین ارز و سیاست‌های وزارت صمت است که متاسفانه اوایل سال شاهد تدوین مقرراتی برای واردات ابزار بودیم اما حوزه بازرگانی را از واردات ابزار محروم کردند یا به عبارتی محدودیت‌هایی برایش در نظر گرفتند که بخشی از این محدودیت‌ها  همچنان به قوت خود باقیست که مربوط به واردات ماشین آلات صنعتی می‌شود که مورد استفاده کارگاه‌های خرد و کوچک قرار می‌گیرد.

باقرپور خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه بخش بزرگی از دستگاه‌های مورد نیاز صنعت مبلمان از سوی بازرگانان عضو اتحادیه ابزار انجام می‌شود یا در حوزه فلزات ابزارآلاتی مانند؛ برش کاری و خم کاری از سوی همکاران ما انجام می‌شود که با محدودیت‌هایی که بر روی واردات این ماشین‌آلات گذاشته شده تامین آن با مشکل مواجه شده است.

او در پایان عنوان کرد: از طرف دیگر به دلیل افزایش قیمت ارز با کاهش تقاضا مواجه شدیم که این موضوع بخش قابل توجهی از مشکلات ما در سالی که گذشت را رقم زد اما ضعفی که در بازار وجود داشت باعث شد افزایش قیمت ابزارآلات کمتر از یک چهارمِ افزایش نرخ ارز باشد که فاصله زیادی بین نرخ ارز و قیمت ابزارآلات بوجود آورده است و امیدواریم در سال جدید رشد صنعت بهتر از قبل شود و این ناترازی‌ها رفع شود و شاهد رشد اقتصادی در همه زمینه‌ها باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز