خبرگزاری کار ایران

سرپرست سازمان امور عشایر:

عشایر می‌توانند کشور را از واردات گوشت بی‌نیاز کنند/ ۲۰ درصد عشایر پنل خورشیدی دارند

 عشایر می‌توانند کشور را از واردات گوشت بی‌نیاز کنند/ ۲۰ درصد عشایر پنل خورشیدی دارند
کد خبر : ۱۶۱۸۵۶۶

سرپرست سازمان امور عشایر گفت: امسال که سال سرمایه‌گذاری برای تولید است برای تولید گوشت قرمز توسط عشایر برنامه داریم و جامعه عشایری این ظرفیت را دارد که با سرمایه گذاری و رفع قوانین دست و پاگیر کشور و افزایش ضریب نفوذ دانش کشور را از واردات گوشت بی‌نیاز کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، جهانبخش میرزاوند، سرپرست سازمان امور عشایر ایران در جمع خبرنگاران گفت: عشایر در تامین غذا، حفاظت از محیط زیست، هنرآفرینی و تولید صنایع دستی موثر هستند و شیوه زیست عشایری برای ما میراثی معنوی و هویت بخش است.

وی افزود: شیوه زیست عشایر در بسیاری بخش ها منحصر  به فرد است جامعه عشایری در همه استان های کشور حضور دارند و تولیدات آنها از جغرافیایی که در آنها زیست می کنند بسیار تاثیر می پذیرد.

میرزاوند ادامه داد: ۷۰ میلیون هکتار از عرصه کشور به طور مستقیم و غیرمستقیم در گستره بهره برداری جامعه عشایری قرار دارد این جامعه پرورش دام مبتنی بر کوچ را در اختیار دارند و این مساحت را طی می کنند بر همین اساس جامعه عشایری بر تمامیت ارضی ایران و صیانت از دین اسلام تاکید دارند و هر چادر و خانواده عشایری یک پاسگاه امنیتی برای کشور است.

سرپرست سازمان امور عشایر ایران از ورود سازمان به گردشگری گفت و اظهار کرد: برحسب گزارش پلیس راهور ۶۰ درصد تصادفات در حدود ۳۰ کیلومتری  آبادی‌ها اتفاق می افتد در نتیجه سازمان امور عشایر در ستاد امور سفر عضو شده تا با حضور در نوروزگاه ها اسباب آشنایی گردشگران را با عشایر را فراهم آورد و زمینه درنگ مسافران در طول سفر و کاهش تصادفات را ایجاد کند. بر همین اساس سرمایه گذاری در حوزه گردشگری عشایری در سال جاری در دستور کار سازمان امور عشایر است که نیاز به سرمایه گذاری سنگینی هم ندارد.

وی تصریح کرد: زودبازده ترین، پربازده ترین و بهره‌ورترین سرمایه گذاری در عشایر می تواند رخ دهد، هر چادر عشایری یک بنگاه اقتصادی و هنری است و تاریخ زیسته جامعه عشایری در تاروپود دستبافت های زنان عشایر به منصه ظهور رسیده است.

میرزاوند گفت: نزدیک به هزار میلیارد دلار سهم صنایع دستی از گردش مالی جهان است ، آلمان یک کشور صنعتی است اما در سال های گذشته بیش از صد میلیارد دلار در سال صادرات صنایع دستی داشته است در این بین سهم ایران و جامعه عشایری آن بسیار پایین  است هر چند کشور از پتانسیل خوبی در این زمینه برخوردار است این در حالی است که صادرات صنایع دستی در تقویت اقتصاد جامعه عشایری ایران می‌تواند تاثیر بسیاری داشته باشد این در حالی است که درآمد حاصل از دامپروری کفاف هزینه های زندگی خانوار عشایر را نمی دهد و باید اقتصاد عشایر را تقویت کرد.

وی اضافه کرد: ۲۸ میلیون دام عشایری در اختیار داریم که بیش از نیمی از آن دام سبک است و می تواند  منبع خوبی برای تامین پشم است.

سرپرست سازمان امور عشایر بر نقش این جامعه در تامین گوشت کشور اشاره کرد و گفت: امسال که سال سرمایه گذاری برای تولید است برای تولید گوشت قرمز توسط عشایر برنامه داریم و جامعه عشایری این ظرفیت را دارد که با سرمایه گذاری و رفع قوانین دست و پاگیر کشور و افزایش ضریب نفوذ دانش کشور را از واردات گوشت بی‌نیاز کند، جامعه عشایری با کمترین مصرف انرژی و نهاده بیشترین گوشت را تولید می‌کند، ضمن اینکه دام عشایر بیشتر نیازش را از مراتع طبیعی تامین می‌کند در نتیجه تولید آن ارگانیک است.

وی بیان کرد: بیش از ۲۷ نژاد گوسفند در جامعه عشایری ایران وجود دارد که نژاد خالص نیستند و توده هستند و ده‌ها نژاد خالص و توده می تواند از دل این ظرفیت بیرون بیاید نژاد توده از نژاد خالص مقاومت بیشتری در برابر محیط دارد بنابراین ژنتیک دام عشایر یک سرمایه ملی است.

میرزاوند با اشاره به موضوع گیاهان دارویی گفت: بیش از ۸۰۰۰ گونه گیاه دارویی در عرصه‌هایی رشد می‌کنند که در اختیار عشایر است بنابراین آموزش و بهره برداری عشایر از گیاهان دارویی نیز در دستور کار سازمان قرار دارد تا بهره برداری آموزش ندیده به انقراض گونه‌های گیاهی نینجامد.

میرزاوند تعداد رسمی خانوار عشایر را حدود ۲۹۰ هزار خانوار عنوان و خاطرنشان کرد: کمتر از ۲۰ درصد عشایر از پنل خورشیدی در تامین برق استفاده می‌کنند زیرا تجهیزات این پنل وارداتی و گران هستند.

وی در تشریح کمیت و کیفیت دسترسی جامعه عشایری به اینترنت توضیح داد: در صدد هستیم برای تسهیل دسترسی این جامعه به بستر  وب، نقاطی که از نظر  آنتن دهی کور هستند را با همکاری وزارت ارتباطات تقویت کنیم و در این زمینه از وزیر ارتباطات قول گرفته‌ایم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز