جانشین یگان حفاظت منابع طبیعی البرز:
گل و لای ، علت بالا آمدن سطح آب سد کرج است / قطع درختان شخصی نیز مجوز لازم دارد
جانشین یگان حفاظت منابع طبیعی البرز از انباشت گل و لای پشت سد کرج خبر داد و گفت: از بالا آمدن آب پشت سد کرج، خوشبین نباشیم چراکه تخریب روستاها و ورود گل و لای سیل های اخیر، تصور اشتباه ذخیره آب بسیار را تداعی می کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، غلامرضا معتمدی با عنوان اینکه یک دست صدا ندارد، اظهار کرد: برای هر 5 هزار هکتار اراضی، یک جنگلبان باید حراست آنرا بر عهده گیرد و با توجه به اینکه 430 هزار هکتار تنها با 15 نیروی حفاظتی کنترل می شود، بیانگر کمبود حدود 50 تا 70 نیروی جنگلبانی است و با توجه به کمبود پرسنل، جوامع مردمی باید در حفظ و حراست منابع طبیعی یاری رسان ما باشند.
جانشین یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: دهیاران و بخشداران در تماس مستقیم با مسئولان شهر و استان می توانند در تصرفات اراضی غیر دولتی، حفظ مراتع، کنترل دام و پیشگیری از حریق، تاثیر گذار باشند.
معتمدی به ماده 42 قانون حفاظت از منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: بسیاری از مردم نمی دانند که قطع بعضی از انواع درختان شخصی نیز مجوز قانونی می خواهد و این عدم اطلاع باعث شد مشکلاتی برای مردم بخش آسارا پیش بیاید .برخی از صاحبان این باغات درختانی چون گردو، نارون و اقاقیهای خود را قطع کرده و پس از تبدیل به الوار اقدام به فروش آنها می کنند که توسط نیروهای حفاظتی متوقف و چوبها مصادره می شود.
معتمدی به بالا آمدن آب پشت سدهای کرج اشاره کرد و تصریح کرد: در اثر وقوع چندین سیل و تخریب روستایهای زیادی از جمله سیجان، رفته رفته آبرفت شسته شده و به صورت گل و لای در پشت سد ته نشین شده و تصور میشود پشت سد، آب بسیاری ذخیره شده در حالی که این تصور اشتباه است.
وی اضافه کرد: گردشگری در محور کرج - چالوس، این مسیر را با وجود جذابیت، پر خطر کرده است و باعث از بین رفتن طبیعت آن شده است.
معتمدی عملیات اطفای حریق و شناسایی نقاط بحرانی استان را دارای اهمیت دانست.