در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
قیمت دستوری 11هزار و500 تومانی باعث کاهش تولید شد/ قادر به پیش بینی قیمت و نحوه عرضه مرغ گوشتی در ماه رمضان نیستیم
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی مرغداران گوشتی استان کرمانشاه گفت: اصرار مقامات بر فروش 11 هزار و 500 تومانی گوشت مرغ سبب شد که ما شاهد کاهش تولید باشیم. به قول معروف در این شرایط تولیدکنندگان حداقل زورشان به خودشان میرسد پس تصمیم میگیرند که تا مشخص شدن شرایط بازار به طور موقت جوجهریزی نکنند.
برومند چهارآیین عضو هیات مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درخصوص وضعیت مرغ در ماه مبارک رمضان گفت: با وجود آنکه زمان زیادی به آغاز ماه مبارک نمانده است اما نمیتوانیم وضعیت قیمت و نحوه عرضه مرغ گوشتی را پیشبینی کنیم.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی مرغداران گوشتی استان کرمانشاه ادامه داد: ما در مصاحبههای مختلف و در جلساتی که با مقامات داشتیم اعلام کردیم که قیمت 11 هزار و 500 تومانی اصلا واقعی نیست و باعث ضرر تولیدکننده میشود. یک واحد متوسط در هر دوره 23 هزار قطعه جوجه ریزی و 50 تن تولید مرغ زنده دارد که با این تحمیل قیمت در هر دوره جوجهریزی یک ضرر 100 میلیون تومانی را متحمل خواهد شد.
چهارآیین تصریح کرد: ما بر این اعتقادیم که با یک تعامل دوطرفه و انجام کار کارشناسی بین کارگروه تنظیم بازار و نمایندگان تشکلهای بخش خصوصی میتوان بر مبنای اعداد و ارقام کمی یک قیمت تمامشده واقعی را به دست آورد. در اینجا دیگر اعداد تصمیم خواهند گرفت که قیمت نهایی چقدر باشد و هیچگونه اعمال سلیقهای؛ چه از طرف تولیدکننده و یا کارگروه تنظیم بازار اعمال نخواهد شد.
وی افزود: متاسفانه اصرار مقامات بر فروش 11 هزار و 500 تومانی گوشت مرغ سبب شد که ما شاهد کاهش تولید باشیم. به قول معروف در این شرایط تولیدکنندگان حداقل زورشان به خودشان میرسد پس تصمیم میگیرند که تا مشخص شدن شرایط بازار به طور موقت جوجهریزی نکنند.
رئیس انجمن صنفی مرغداران گوشتی درخصوص آمار کاهش جوجهریزی گفت: متاسفانه برخلاف ماده 5 قانون دسترسی آزاد به اطلاعات مدتی است به دلایل نامعلوم اطلاعات جوجه ریزی در اختیار تولید کنندگان قرار نمی گیرد و تولید کنندگان بر اساس بعضی از دادهها از جمله کاهش یا افزایش قیمت جوجه ی یک روزه اوضاع این صنعت را تحلیل می کنند.
وی با اشاره به عوامل اثرگذار در کاهش جوجهریزی گفت: نهادههای اولیه مورد نیاز تولید و دردسرهای مربوط به تهیه آن یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار است. وزارت جهاد تصمیم درستی اتخاذ کرده است که از این به بعد با دادن حواله به تولیدکننده ذرت، کنجاله و سویا موردنیاز خود را از واردکننده یا شرکت پشتیبانی دریافت کنند به شرط آنکه تولید کننده تعهد بدهد محصول تولیدی را با قیمت کارگروه تنظیم بازار به فروش برساند اما تولیدکنندگان برای گرفتن این حوالهها تردید دارند زیرا به غیر از ذرت و کنجاله سویا باید باقی نهادهها را از بازار آزاد تهیه کنند. همین امر باعث شده که هیچ برنامه مشخص و مدونی برای جوجهریزی وجود نداشته باشد.
چهار آیین افزود: پیشنهاد مشخص تولید کنندگان این است که دولت تمامی نهاده های مورد نیاز تولید کنندگان را با قیمت مشخص تامین و قیمت کارشناسی یا سود متعارف را با مشارکت و توافق با تولید کنندگان تعیین نماید تا شاهد استمرار تولید و رعایت حقوق همه ذی نفعان باشیم.