خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

مبارزه علیه فساد با حذف کامل کاغذبازی در دولت الکترونیک

مبارزه علیه فساد با حذف کامل کاغذبازی در دولت الکترونیک
کد خبر : ۶۶۱۶۶۸

یک کارشناس IT گفت: دولت الکترونیک با ایجاد شفاف‌سازی و حذف کاغذبازی سبب از بین رفتن فساد می‌شود و سرعت فرایندها را بالا می‌برد.

امیرهوشنگ کمالی فرد در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با اشاره به ضرورت ایجاد دولت الکترونیک گفت: زمانی کارهای دولت با کاغذبازی و درست کردن پرونده‌های مختلف انجام می‌شد. در دولت الکترونیک، آی تی به کمک انسان می‌آید تا شفاف‌سازی ایجاد کند و راه‌های فساد را از بین ببرد. در گذشته مردم در صف می‌ایستادند و این کار هم زمانبر بود؛ هم امکان تضییع حقوق مردم را مهیا می‌کرد اما آی تی کاری می‌کند که نیازی به صف بستن نباشد و کار مردم سریع‌تر حل شود.

کمالی فرد با اشاره به اینکه آی تی سرعت خدمات‌رسانی را بالا می‌برد، اظهار کرد: مردم در مراکز بیمه، در مراکز پلیس به‌اضافه 10، در بانک‌ها و سایر نهادها می‌توانند با کارت های اعتباری کارهای خود را انجام دهند و این از محاسن آی تی است.

وی با بیان اینکه هر چیزی دارای نقاط قوت و ضعف است، گفت: چند روز پیش در سایت ثبت سفارش خودرو یک سری خودرو را در ساعات نیمه شب ثبت کردند و اینگونه تخلف‌ها از اشکالاتی است که در حوزه فناوری پیش می‌آید اما حسن آی تی به این است که با استفاده از آن می‌توان ردپای متخلفان را پیدا کرد و اختلاس یا فساد ایجادشده را از بین برد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات ما در حوزه آی تی زیرساخت‌های آن است. زیرساخت‌های غیربومی ممکن است سبب شود ما در معرض خطر قرار گیریم. بومی شدن زیرساخت‌های آی تی در کشور در راستای ایجاد دولت الکترونیک اهمیت زیادی دارد که نظارت روی پیاده‌سازی زیرساخت‌ها از وظایف پدافند غیرعامل است.

امیرهوشنگ کمالی فرد بااشاره به مزایای آی تی در فرایند اطلاع رسانی گفت: با استفاده از آی تی حتی می‌توان زلزله را پیش از وقوع آن اطلاع رسانی کرد؛ ضمن اینکه آی تی در ارائه بهتر کمک و امدادرسانی نیز موثر است.

وی افزود: مالزی چندین سال قبل کارتی برای شهروندان درست کرد که همه اطلاعات شخص از طریق آن قابل وصول بود. ما تلاش کردیم کارت ملی جدید ایجاد کنیم اما متاسفانه به تحریم ها برخوردیم و در حال حاضر نتوانسته‌ایم این فرایند را تکمیل کنیم.

این کارشناس آی تی با بیان اینکه اگر همه چیز یک‌کاسه و یکپارچه شود و دولت الکترونیک شکل گیرد، به نفع همه است، عنوان کرد: با ایجاد دولت الکترونیک دیگر جایی از شما شناسنامه و مدارک نمی‌خواهند؛ چراکه اینگونه اطلاعات در دسترس سازمان‌هاست. در دولت الکترونیک خدمات برای مردم سهل‌الوصول‌تر می‌شود و نظارت از سوی مسئولان هم راحت‌تر انجام می شود.

وی اضافه کرد: در برخی از کشورها حتی فرایند دریافت ویزا هم الکترونیکی شده است. فرایند ثبت شرکت در خیلی از کشورها بیش از 24 ساعت طول نمی‌کشد اما ما در ایران برای ثبت شرکت باید از مراجع مختلف مجوز دریافت کنیم که فرایندی خسته‌کننده است. در دولت الکترونیک این فرایندها سرعت می‌گیرد.

کمالی فرد یادآوری کرد: ما هنوز به طور کامل از توانمندی های آی تی استفاده نمی‌کنیم و اینکه هنوز تا دولت الکترونیک فاصله داریم به دلیل عدم پیاده‌سازی این توانمندی هاست. البته این خیلی مهم است که مردم و مسئولین به ایجاد دولت الکترونیک دل بدهند و نسبت به آن مقاومت نشان ندهند. استقبال مردم و مسئولین می‌تواند در ایجاد دولت الکترونیک بسیار موثر باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز