خبرگزاری کار ایران

رسول زارع:

شرایط اقلیمی باعث بروز آفات می‌شوند/ آفت توتا مهار شد

شرایط اقلیمی باعث بروز آفات می‌شوند/ آفت توتا مهار شد
کد خبر : ۵۱۲۳۲۷

زارع گفت: موضوع تنوع زیستی چه در باغ و چه در بخش زراعت از فعالیت‌های سازمان تحقیقات است که در این راستا 80 سال فعالیت انجام شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری رسول زارع معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاوزری با موضع مدیریت زیستی و مدیریت ذخائر ژنتیکی کشور امروز دوشنبه 26 تیر در سالن جلسات سازمان تحقیقات برگزار شد.

در این نشست رسول زارع معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی اظهار کرد: حفظ ذخائر ژنتیکی یکی از 6 وظیفه سازمان تحقیقات است. سازمان تحقیقات به غیر از ذخائر ژنتیک در حوزه شیلات، ارقام زراعی باغی و دامی نیز فعالیت دارد.

وی افزود: یکی از پنج برنامه کلان در سازمان تحقیقات با عنوان علم و فناوری منابع زیستی در سازمان تحقیقات اخیرا حکمی با عنوان برنامه نوسازی، تقویت و شبکه‌سازی ذخائر ژنتیکی ابلاغ شده که بخشی از اقتصاد مقاومتی است برنامه شورای عتف که مخفف علوم، تحقیقات و فناوری که دو سال است در حال پیگیری است.

زارع در رابطه با فعالیت سازمان تحقیقات خاطرنشان کرد: موضوع تنوع زیستی چه در باغ و چه در بخش زراعت از فعالیت‌های سازمان تحقیقات است که در این راستا 80 سال فعالیت انجام شده است.

وی افزود: در حوزه گیاهی ما دو مجموعه عمده در کشور داریم که 80 درصد از فعالیت‌های تحقیقاتی در سطح کشور در این دو مجموعه متمرکز شده است. حدود 350 هزار گونه گیاهی در جهان شناخته شده که با توجه به اقلیم‌های متفاوت در ایران حدود 8 هزار گونه از تنوع گیاهی جهان در کشور ما وجوددارد که بخش قابل توجهی از آن گل‌های اقلیمی و بومی است. ما یک پایگاه بسیار قوی برای تحقیقات و پژوهش داریم و یک مجموعه تحقیقاتی هم در سازمان جنگل‌ها و مراتع مشغول به کار است که باغ ملی گیاه شناسی ایران بخشی از آن مجموعه است و بالغ بر 4 هزار ارقام زنده گیاهی در آن نگهداری می‌شود.

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاوزری عنوان کرد: ما در دنیا جایگاه خوبی داریم و در حال رقابت در سطح جهان هستیم اما برخی مجموعه‌ها همچنان با امکانات 80 سال پیش نگهداری می‌شوند که باید نوسازی شوند.

وی افزود: امسال از لحاظ بارندگی سال بارشی خوبی داشتیم و تعداد قابل توجهی از آفات از بین خواهند رفت. ما انتظار داریم که ملخ‌ها به صورت طغیانی به برخی مزارع هجوم بیاورند اما این ملخ‌ها مهاجر و خطرناک نیستند و گزارش‌ها ناشی از آن است که این جوندگان بومی تنها خسارات منطقه‌ای به باور آوردند.

وی افزود: یکی از اثراتی که موزه‌های تنوع زیستی دارند بررسی همین گونه‌ها و آفات است شرایط اقلیمی باعث بروز آفات می‌شوند اما برای تشخیص بیوتروریزم و بومی بودن آفات در مراکز و موزه‌های تحقیقاتی بررسی و تحقیق می‌شود. مانند آفت توتا که به گوجه فرنگی حمله می‌کند و به خاطر واردات به کشور آمده است که البته مهار شد.

زارع در رابطه با بیوتروریست تصریح کرد: هر زمان یک عامل خسارت‌زای جدید وارد کشور شود جنبه بیوترویسم بودن آن بررسی می‌شود مانند شب‌پره شمشاد که در محل استقرار اولیه به عنوان آفت جدی شناخته شد. این آفت از طریق باد و شرایط جوی از روسیه وارد ایران شد و در بخش‌های شمالی و ارتفاعات زیر هزار متر از سطح دریا خسارات زیادی وارد کرد. اما پیش بینی‌ها از لحاظ اکولوژیک این طور نشان می‌دهد که ظرف سال‌های آینده این آفت به صورت کامل کنترل خواهد شد. بخشی از آفاتی که در کشور وجود دارند به سیستم قرنطینه مربوط نمی‌شوند و تحت تاثیر شرایط اقلیمی و جوی هستند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز