رییس اتاق اصناف کشاورزی ایران:
کشاورزی اولویت وزارت نیرو در قطعی برق و آب / از وزارت کشاورزی انتظار اصلاح الگوی کشت را داریم

رییس اتاق اصناف کشاورزی ایران گفت: وزارت نیرو برای حل ناترازی ،ب و برق اولویت را بخش کشاورزی قرار داده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پیمان عالمی دارانی، رییس اتاق اصناف کشاورزی ایران امروز در نشست با خبرنگاران گفت: برخی از دستگاه ها و وزارتخانهها هیچ توجهی به تولیدات کشاورزی و امنیت غذایی ندارند و موضوعات مرتبط با دو حوزه بسیار مهم را به سخره می گیرند.
وی افزود: وزارت نیرو با وجود تعاملی که کشاورزان همواره با این وزارتخانه داشته اند با ضعف مدیریت هنوز نتوانسته مشکل تامین برق کشاورزان را حل کند. این وزارتخانه همچنین امروز بحران آب را به بهانه خشکسالی گریبانگیر کشاورزان کرده و در واقع وزارت نیرو خود را پشت بهانه خشکسالی پنهان کرده است.
عاملی ادامه داد: در موضوع آب هیچ برنامه مدونی از وزارت نیرو ندیده ایم و وزارت نیرو به دنبال این است که آب را از کشاورزی خارج کند و با نرخ های چند برابری به صنعت بفروشد چون درآمد وزارتخانه از برق کشاورزی ناچیز است.
رییس اتاق اصناف کشاورزی اظهار کرد: وزارت نیرو به کشاورزان در موضوع برق حمله می کند و برای حل ناترازی اب و برق اولویت را بخش کشاورزی قرار داده است. و به سراغ قطع برق چاه های کشاورزی رفته است در حالی که کشاورزان در خط مقدم امنیت غذایی می جنگند و وزارت کشاورزی هم به تنهایی نمی تواند از کشاورزان حمایت کند. وزارت نیرو با بزرگ نمایی موضوع خشکسالی کشاورزان را تحت فشار گذاشته است.
عضو شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی تصریح کرد: انتظار ما از وزارت کشاورزی اصلاح الگوی کشت است. صنعت در کمبود برق می تواند تولید را رها کند، اما کشاورزی نمیتواند تولید را رها کند و قطعی برق به معنای از بین رفتن سرمایه کشاورزی است.
وی اضافه کرد: ماده بیست و شش قانون توزیع عادلانه آب مصوب ۱۳۶۱ تصریح میکند وزارت نیرو باید براساس تشخیص وزارت کشاورزی، آب کشاورزی را تأمین کند. با این حال وزارت نیرو با نگاه کسب درآمد برای توزیع حامل های انرژی را برنامه ریزی می کند.
عالمی به شعار سرمایه گذاری در تولید اشاره کرد و گفت: سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی تعطیل است، جامعه کشاورزان ما روز به روز دارند پیرتر میشوند و جوانان وارد این عرصه نمی شوند چون آینده آن را روشن نمیبینند و جامعه کهنسال هم از روی اجبار در این حرفه مانده آمد.
وی ضعف مدیریت وزارت نیرو را بزرگ ترین مانع تولید در کشاورزی دانست و افزود: وزارت نیرو مدیریت آب را در اختیار شرکت های آب ملی و آب منطقه ای قرار داده و این شرکت ها باید از فروش آب درآمدزایی کنند و دغدغه ای برای تامین آب کشاورزی ندارند و این عملکرد وزارت نیرو در تامین برق و آب اوضاع ناخوشایندی را برای کشاورزان رقم خواهد زد.
عالمی گفت: کشاورزی سهم خود را از ناترازی آب و برق می دهد اما حاضر نیست به این دلیل که تعرفه اب و برق آن پایین تر از دیگر بخش ها است سهم آنها را هم در جبران ناترازی بر عهده بگیرد، ضعف مدیریت این است که قطعی برق کشاورزان از ۱۵ فروردین بدون اعلام و هماهنگی قبلی آغاز شد.
وی یادآور شد: عملکرد کنونی وزارت کشاورزی ناشی از این است که کشاورزان در طول سال ها مطالبات خود را پیگیری نکردهاند.