خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

نیاز به ۱۰ میلیارد دلار اعتبار برای اجرای ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر

نیاز به ۱۰ میلیارد دلار اعتبار برای اجرای ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر
کد خبر : ۱۵۸۱۹۳۶

رئیس کمیته انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: اگر منابع مالی مورد نیاز برای هر مگاوات تقریبا ۳۵۰ هزار یورو در نظر بگیریم برای ۳۰ هزار مگاوات ۱۰ میلیارد دلار مورد نیاز است که با تهاتر نفت و یا هر مسیر دیگر باید تامین شود.

کریم کبیری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در ارزیابی تحقق اهداف احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا ۳ سال آینده اظهار داشت: برای تحقق این امر باید هر سال ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه احداث شود تا این پروژه به اهداف مورد نظر خود برسد و در این راستا مهم‌ترین موضوع تامین مالی است.

وی تصریح کرد: اگر منابع مالی مورد نیاز برای هر مگاوات تقریبا ۳۵۰ هزار یورو در نظر بگیریم برای ۳۰ هزار مگاوات ۱۰ میلیارد دلار مورد نیاز است که با تهاتر نفت و یا هر مسیر دیگر باید تامین شود.

رئیس کمیته انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: برای سرمایه‌گذاری باید انگیزه ایجاد شود تا هم از سوی مردم و هم صنایع بخش خصوصی بسیج عمومی اتفاق بیفتد، دولت بخش‌هایی را بصورت تحکمی اقدام می‌کند به این ترتیب که صنایع ۸۰ درصد انرژی مورد نیاز را از تجدیدپذیرها تامین کنند اما باید انگیزه بدرستی ایجاد شود که صنایع و مردم داوطلبانه به این سمت سوق داده شوند.

وی خاطرنشان کرد: اصلی‌ترین کار اینکه قیمت برق واقعی شود تا قیمت به همین شکل باشد مردم و صنایع انگیزه‌ای برای ورود به این حوزه ندارند و صرفه‌جویی و سرمایه‌گذاری در این حوزه اتفاق نمی‌افتد، بنابراین راهکار این است که قیمت برق واقعی شده و عرضه و تقاضا به تعادل برسد.

کبیری بیان کرد: از زمان دولت یازدهم بحث شد که دولت در طرح‌های سرمایه و تملک دارایی ورود نخواهد کرد و بخش خصوصی باید ورود کند و باتوجه به اینکه بخش خصوصی به این شدت آمادگی سرمایه‌گذاری نداشت دولت باید خود دوگانه اقدام کند، بنابراین با این اقدام درواقع دولت خودزنی کرده است.

وی خاطرنشان کرد: تنها چاره برای ایجاد انگیزه در بخش خصوصی و صنایع واقعی کردن قیمت برق و ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا است. اکنون دولت خود را کنار کشیده و سرمایه‌گذاری نمی‌کند بنابراین باید تمام اراضی مستعد در این زمینه را برای سرمایه‌گذاری مهیا و اعلام کند.

رئیس کمیته انرژی‌های تجدیدپذیر ادامه داد: اخیرا ساتبا اعلام کرده سرمایه‌گذاران می‌توانند در کنار پست‌های انتقال از ۳ تا ۲۰ مگاوات اقدام به احداث نیروگاه کنند که خود انگیزه خوبی است.

وی اظهار داشت: دولت باید شهرک خورشیدی و بادی را در مناطقی تعریف و مجوز و اراضی را آماده کند و زیرساخت ایجاد کند، اصلی‌ترین مورد اینکه دولت خود بخشی از برنامه اجرای ۳۰ هزار مگاوات را بعهده گیرد و بعد اینکه به اجرای ۳۰ هزار مگاوات رسیدیم بخشی را که خود دولت احداث کرده به مردم واگذار کند و درواقع بهره‌برداری از این نیروگاه‌ها به عهده مردم و بخش خصوصی باشد. تا در راستای منع تمکلک دارایی و سرمایه‌گذاری عمل کرده باشد، مانند نیروگاه منجیل و بینالود که بعد از احداث به مردم واگذار شدند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز