خبرگزاری کار ایران

مدیر عامل شرکت ملی نفت مطرح کرد:

جهش تولید از ۱۵۰ میدان نفتی در بازه ۸ ساله

جهش تولید از ۱۵۰ میدان نفتی در بازه ۸ ساله
کد خبر : ۱۴۲۹۲۳۶

مدیر عامل شرکت ملی نفت گفت: برنامه ما جهش تولید از ۱۵۰ میدان نفتی در بازه ۸ ساله است و برای تحقق این امر باید از امروز شروع کنیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محسن خجسته مهر در دومین کنفرانس مدیریت فناوری و افزایش تولید دانش بنیان در زنجیره ارزش صنعت نفت با اشاره به برنامه های جهش تولید و الزامات آن اظهار داشت: برای این هدف ما نیاز به ۲۵۰ دکل خشکی و دریا، حفر ۲۴۰۰ حلقه چاه جدید، تعمیر ۲۴۰۰ حلقه چاه ، ۱۷۰۰ پمپ درون چاهی ، یک میلیون بشکه ظرفیت تاسیسات نمک زدایی داریم تا جهش تولید محقق شود.

وی با بیان اینکه با بهره گیری از دانش بنیان ها در تولید نفت و گاز باید تا پایان برنامه هفتم به رشد ۸ درصدی در اقتصاد برسیم، گفت: برنامه ما جهش تولید از ۱۵۰ میدان نفتی در بازه ۸ ساله است و برای  تحقق این امر باید از امروز شروع کنیم.

مدیر عامل شرکت ملی نفت بیان داشت: طرح‌های نفت به زمان حساس است زمانی که بهره وری پایین است به این دلیل است که قوانین با زمان سنخیت ندارد.

وی تاکید کرد: صنعت نفت تنها نیاز به منابع مالی ندارد باید اختیارات ویژه متناسب به جهش تولید داشته باشیم که به اهداف تولید برسیم دلیل ندارد که روی دانش بنیان ها کار کنیم اما فرایند طولانی ما را از هدف بازدارد.

خجسته مهر در ادامه با اشاره به امضای توافق‌نامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای استقرار مرکز راهبردی مخازن دیجیتال نفتی و گازی تصریح کرد: ۱۵ میدان نفتی و گازی کشور با هوش مصنوعی اداره می‌شود که در این زمینه نخستین میدان که تفاهم‌نامه آن با دانشگاه صنعتی شریف امضا شده، میدان گازی پارس جنوبی است و می‌خواهیم قطب گازی ایران را در قالب هوش مصنوعی مدیریت کنیم.

وی با تأکید بر اینکه باید میان شرکت‌های تولیدی و شرکت‌های دانش‌بنیان ارتباط وجود داشته باشد، افزود: در رویدادهای علمی باید مباحث فناورانه جدید مطرح شود.

معاون وزیر نفت تصریح کرد: بر اساس آمار بانک مرکزی، نفت و گاز در رشد اقتصادی کشور بیشترین سهم را دارد، همچنین در دو سال اخیر رشد ۶۰ درصدی در تولید نفت کشور رخ داده که این دستاورد حاصل برنامه‌ریزی در دولت سیزدهم در بخش نفت بوده است.

وی استفاده از هوش مصنوعی و فناوری‌های دیجیتال در صنعت نفت را یکی از حوزه‌های مهم فناورانه در این صنعت دانست و گفت: ما به‌دنبال افزایش تولید نفت از مخازن خود با هوش مصنوعی هستیم. امروز این علم در صنعت نفت کشور جزو علوم ناشناخته است و از این رو باید روی آن کار بیشتری کنیم.

خجسته مهر با اشاره به امضای توافق‌نامه با معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برای استقرار مرکز راهبردی مخازن دیجیتال نفتی و گازی تصریح کرد: قصد داریم ۱۵ میدان نفتی و گازی کشور را با هوش مصنوعی اداره کنیم. نخستین میدان در این زمینه که تفاهم‌نامه آن با دانشگاه صنعتی شریف امضا شده، میدان گازی پارس جنوبی است و می‌خواهیم قطب گازی ایران را در قالب هوش مصنوعی مدیریت کنیم.

وی گفت: برای نخستین بار در کشور بحث بورسیه پژوهشی شهید تندگویان در هماهنگی کامل با وزارت علوم راه‌اندازی شده است در قالب این بورسیه‌ها قراردادی ۳۶ ماهه با دانشجویان مقطع دکترا منعقد خواهد شد و به‌زودی بورسیه دانشجویان مقطع دکترا شروع می‌شود.

وی یادآور شد: صنعت نفت چالش‌های فناورانه خود را از طریق سامانه‌ای که در سایت وزارت علوم مشخص شده، در اختیار داشجویان کل کشور قرار می‌دهد. برای شروع کار با ۱۵ دانشجوی دکترا قرارداد منعقد و هر ماه به آنها ماهانه ۱۵ میلیون تومان حقوق پرداخت می‌شود.

خجسته مهر تصریح کرد: در دو سال اخیر ۵۴ قرارداد به ارزش ۸۰ میلیون دلار در صنعت نفت امضا شده است،‌ سهم شرکت ملی نفت ایران با ۲۹ قرارداد ۲۹ میلیون دلار است که تا پایان سال ۴۰ میلیون دلار دیگر فقط به سهم این شرکت اضافه خواهد شد.

به گزارش ایلنا، تفاهمنامه اجرایی گشایش اعتبار اسنادی ریالی داخلی در صنعت نفت امروز در حاشیه نخستین روز دومین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری و افزایش تولید دانش‌بنیان در زنجیره ارزش صنعت نفت بین محمد روستا، مدیر مالی شرکت ملی نفت ایران و حمید حیدری، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت کشور امضا شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز