مقام مسئول سازمان راهداری در گفتوگو با ایلنا:
ماجرای حمل زائران پاکستانی با کامیون چه بود؟ / تامین ۶۰ دستگاه اتوبوس از ترکیه برای اربعین
مدیرکل حملونقل مسافری سازمان راهداری و حملونقل جادهای اظهار داشت: این کامیون حامل زائران ایرانی نبود و با توجه به اصرار زائران پاکستانی، این افراد از مرز پاکستان تا بخشی از مسیر چابهار با کامیون جابه جا شدند و پس از آن ناوگان اتوبوسی برای آنها تامین شد. البته تاکید داشتهایم که این اقدام نباید صورت بگیرد اما با اصرار زائران پاکستانی تعدادی از آنها با کامیون در بخشی از مسیر تردد داشتند.
داریوش باقرجوان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره مدیریت سفرهای اربعین از طریق حمل و نقل جادهای اظهار داشت: طبق برنامهریزیهای انجام شده در ایام اربعین برای جابهجایی زائران حسینی اولویت با حمل و نقل عمومی جادهای بود و با توجه ظرفیت ناوگان حمل ونقل عمومی جادهای و میزان قبل توجهی از تقاضا زائران حسینی برای خرید بلیت اتوبوس و همچنین مسافران داخلی برای سفرهای تابستانی باید مدیریت و برنامهریزیهایی مدیرت سفرهای حمل و نقل جادهای انجام میشد.
وی ادامه داد: در کنار برنامهریزیها برای استفاده حداکثری از ناوگان داخلی، برای استفاده از ظرفیتهای کشورهای همسایه هم برنامهریزیهایی انجام شد هر چند ناوگان محدودی از کشورهای همسایه برای زائران حسینی تامین شد اما توانستیم بخشی از نیاز و تقاضا را با این ناوگان پاسخ دهیم.
مدیرکل حملونقل مسافری سازمان راهداری و حملونقل جادهای افزود: 200 دستگاه اتوبوس از کشور عراق برای جابه جایی زائران حسینی در ایام اربعین به کار گرفته شدهاست و از این اتوبوسها برای مسیر رفت و برگشت زائران استفاده میشود. همچنین از کشور ترکیه هم 60 دستگاه اتوبوس برای این ایام تامین شد.
باقرجوان درباره انتشار تصویری از جابه جایی زائران حسینی با کامیون در سطح جادههای کشور تاکید کرد: این کامیون حامل زائران ایرانی نبود و با توجه به اصرار زائران پاکستانی، این افراد از مرز پاکستان تا بخشی از مسیر چابهار با کامیون جابه جا شدند و پس از آن ناوگان اتوبوسی برای آنها تامین شد. البته تاکید داشتهایم که این اقدام نباید صورت بگیرد اما با اصرار زائران پاکستانی تعدادی از آنها با کامیون در بخشی از مسیر تردد داشتند.
وی همچنین با بیان اینکه تا کنون عراق برای 100 هزار زائر پاکستانی ویزا صادر کرده است، گفت: 40 هزار پاکستانی برای حضور در مراسم اربعینی وارد کشورمان شدند تا از مسیر ایران وارد خاک عراق شوند.
مدیرکل حملونقل مسافری سازمان راهداری و حملونقل جادهای با توصیه به زائران حسینی برای مدیریت سفرهای برگشت از عراق اظهار داشت: با توجه به اینکه روز اربعین چهارشنبه -15 شهریور ماه – است، پیشبینی میشود بیشترین درخواست برای برگشت بین تاریخهای 14 تا 17 شهریور خواهد بود و از زائران خواهشمندیم سفر برگشت خود را به این تاریخها موکول نکنند.
باقرجوان ادامه داد: از ابتدای ماه صفر تا کنون 2 میلیون زائر از مرز کشورمان خارج و وارد خاک عراق شدهاند و از زائران حسینی تقاضا داریم سفر تدریجی برای برگشت داشته باشند.